Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My jsme taky šli do dvou embryí s rizikem, že se chytnou obě a podařilo se a moc se na ně těšíme na zlatíčka
Takže jdi do toho budeme držet palce ![]()
Ahojky, za mě dvě embrya. Mám za sebou první IVF, s tím, že jsme si nechali zavést dvě blastocysty po šestidenní kultivaci, nejdřív se chytly obě, ale těsně před první prohlídkou v CAR jsem jednorázově zašpinila, zřejmě dle doktora jedno odešlo a čekáme jedno mimčo. Končíme 12.týden. Myslím si, že při dvou je větší šance. Držím pěsti.
Děkuji holky
takže sem rozhodnuta zprávně:-)))
holky mam slabsi hyperstimulak…nafoukla,boli me bruch,a tvrdy… doktorka mi do tel rekla ze pokud mi zitra nebude lip ze me bude muset hospitalizovat…prej musim hodne pit,a curat…tak ja se dneska budu premahat…nechci do nemocnice… ![]()
@1985 píše:
Ahoj holky.CHci se zeptat kdo z vás už má uspěšný IVF za sebou.Sem rozhodnuta si nechat zavést 2 embria,sem po jednom Ivf s jednim embriem,skončilo to potratem…v Pondělí mi odebrali 10 vajíček,tak záleží kolik jich zustane…ale myslíte,že děláme dobře se dvouma?děkuju za vaše skušenosti:-)
Ahoj. Já to měla úplně stejně-1.pokus-1embryo-potrat, 2.pokus-to už jsme nechali 2embrya,jedno se vstřebalo,druhé zůstalo. Ale v 5+2tt tam ještě byly dvě.
Jsem určitě pro dvě. I když se tím pádem připravíš o 4.pokus hrazený pojišťovnou. Ale mě to risknout stálo za to. Přeji také takový úspěch-minimálně takový,můžou i ty dvě klidně zůstat. ![]()
Ahoj já jsem taky po ET dávali jsme jednu 5ti denní blastocystu a chytla se
Doktorka nás zrazovala od dvou že pak dvojčata mají velká rizika s donošením, předčasným porodem…atd. Ale chápu že chceš dvě, ta šance je samozřejmě větší…taky jsem se těžko rozhodovala…ale vyšlo to napoprvé
Držím pěsti ![]()
Ahoj holky já při 1IVF dala jedno a nevyšlo to. Měli jsme dvě embria jedno jsme nechali zamrazit a to po rozmražení se přestalo vyvíjet. Tak ted u 2IVF asi dáme dvě,ale nevim mám obavy z dvojčat doma už mám 13 letého syna tak nevim stimulace na 2IVF začne až 1 června ![]()
@1985 píše:
Děkuji holky![]()
takže sem rozhodnuta zprávně:-)))
holky mam slabsi hyperstimulak…nafoukla,boli me bruch,a tvrdy… doktorka mi do tel rekla ze pokud mi zitra nebude lip ze me bude muset hospitalizovat…prej musim hodne pit,a curat…tak ja se dneska budu premahat…nechci do nemocnice…
Já ho měla taky a docela silný, měla jsem 17 vajíček, pila jsem 7 litrů vody, až mi bylo blbě, ale pomohlo to …
@1985 tak jak už se tady psalo, fakt hooodně pít. Já jsem měla vajíček 21 a pak jsem musela psát všechno. Kolik vypiju, kolik se vyloučí, měřit bříško a taky doplňovat bílkoviny. A ustála jsem to bez nemocnice. Takže si to určitě hlídej
(A tekutin jsem vypila 4 litry denně a stačilo.)
já měla vajíček 14 z toho 9 zralých…a OHSS jsem zaplať pánbůh neměla…ale je fakt že jsem taky hodně pila na doporučení sestry aby se nerozjel
tak já OHHS měla taky měla jsem přes 40 folíků a byla jsem i v nemocnici a kvůli silnému OHSS ani ET nebyl.až za dva měsíce KET. A teď při druhém pokusu jsem měla 24 folíků a OHSS slabší taky jsem musela pít 4 litry denně a 3 Nutridrinky a ty mi hodně pomohly. Tak hlavně lež a bud v klidu at se miminkám u Tebe líbí ![]()
Tak taky mám za sebou IVF a rozhodování kolik embrijí,nakonec nám po 6 denní kultivaci zůstalo jedno které bylo dobré a jedno horší,nechala jsem si zavést obě dvě,a taky se obě chytli jenže…v 8tt jsem potratila to jedno co bylo horší už na začátku a tim se rozjel kolotoč krvácení a různým problémů dokud jsem si dávala utrogestan bylo vše ok ale na radu lékaře jsem ho začla pomalu vysazovat a bylo vymalováno.DR mi řekla že se odumřelé embrio vstřebá jenže se tak nestalo a hodně to ohrožovalo to zdravé musela jsem 4 měsíce ležet pomalu bez hnutí,ale vyplatilo se mam z toho krásného 7 měsíčního kloučka který se sice narodil 37tt ale vše jsme zvládli.OHSS jsem měla slabší ale měla nemocnice se nekonala ležala jsem a hodně pila dostala jsem nějaké bílkoviny v prášku a píchala jsem si clexan na ředění krve a vše bylo ok!Držim palce je to mazec ale to vysledek za to určitě stoji!
Ahoj děkuje za nazory,určitě mě to strašně těší tohle číst:-)…dneska sem volala na vysledky vajíček..tak s 10 nám oplodnily 8,jedno je hodně špatný,takže nevydrží..tudíž jich je 7,zítra mám zase volat,a v sobotu by měl proběhnout transfer..4 vajíčka už sou 4buněční…prej zatím rostou dál…všech7…tak uvidíme kolik jich do zítra vydrží… ![]()
@1985 píše:
Ahoj děkuje za nazory,určitě mě to strašně těší tohle číst:-)…dneska sem volala na vysledky vajíček..tak s 10 nám oplodnily 8,jedno je hodně špatný,takže nevydrží..tudíž jich je 7,zítra mám zase volat,a v sobotu by měl proběhnout transfer..4 vajíčka už sou 4buněční…prej zatím rostou dál…všech7…tak uvidíme kolik jich do zítra vydrží…
Tak zatím super
Moc držím palce ![]()
Tak další info…volala sem na naše vajíčka..4 sou krásný a 4 horší
…to je fakt na hlavu…zítra jdu na 9 na transfer na 2 embria na 9 hodinu a budu tam 2hodiny ležet to mě taky nepotěšily:-D…