Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj devcatka,
zakladam tuto diszkuzi jako takovou motivacni. Chtela bych sem pozvat všechny divky, damy, ktere se chteji zacit se snazit o miminko od cervna 2012. At uz to bude prvni snazeni nebo opakovane. Ja jsem poprve otehotnela v lednu 2012, bohuzel v breznu jsem o miminko prisla. Nyni jsem byla na kontrole a doktor mi rekl, ze je vse v poradku a ze po prvni MS se muzeme zacit snazit. Chceme ale az od cervna. Zacala jsem pit kontryhelovy caj a nasbirala jsem si mlade koprivy, ktere take kazdy den piju.Jeste mi byla doporucena kyselina listova, ze ma nejvetsi ucinnost pred otehotnenim. takze na tu se taky vrham
hezky den vsem a budu rada kdyz se sem nekdo prida, abych na to nebyla sama. Chci mit opet motivaci do zivota ![]()
@DanielkaC píše:
ahoj devcatka,
zakladam tuto diszkuzi jako takovou motivacni. Chtela bych sem pozvat všechny divky, damy, ktere se chteji zacit se snazit o miminko od cervna 2012. At uz to bude prvni snazeni nebo opakovane. Ja jsem poprve otehotnela v lednu 2012, bohuzel v breznu jsem o miminko prisla. Nyni jsem byla na kontrole a doktor mi rekl, ze je vse v poradku a ze po prvni MS se muzeme zacit snazit. Chceme ale az od cervna. Zacala jsem pit kontryhelovy caj a nasbirala jsem si mlade koprivy, ktere take kazdy den piju.Jeste mi byla doporucena kyselina listova, ze ma nejvetsi ucinnost pred otehotnenim. takze na tu se taky vrham
hezky den vsem a budu rada kdyz se sem nekdo prida, abych na to nebyla sama. Chci mit opet motivaci do zivota
Danielko, ty jsi snad převlečená já
Já vysadila v říjnu, bez ochrany jsme to zkoušeli až v lednu a hned v únoru //. Na konci března jsem potratila, teď jsem 4 týdny po revizi a čekám na MS. Nevím zatím co mi doporučí doktorka, ale další pokusy vidím tak na květen až červen ![]()
Piju kontryhelový čaj, jím listovku a GS Mamavit…a už se nemůžu dočkat!!!
Proč jsi snažení odložila?
PS: Myslím, že už jsme se v nějaké diskuzi potkaly, ale nepamatuju si ve které ![]()
Taky se přidám. I já začnínám v červnu,možná nám doktorka dovolí už konec Května,ale vidím to na červen ![]()
ahoj Mapag,
to jsem rada ze se nekdo pridal do teto diskuze. ano uz sme byli spolu v jinych diskuzich a to mozna snazeni leden 2012 a pak mozna cekame rijnatka nebo neco podobneho ![]()
bohuzel sem v soku, koli z nas si timto prochazi, nikdy jsem nad tim nepremyslela ani se nepozastavila, ale ted na to koukam uplne jinak.
kdyz jsem byla v nemocnici tak sem na vic mela nejake komplikace takze sem tam byla delsi dobu, ale na druhou stranu jsem tam byla s holicnama, ktere me opravdu moc drzely a jsem jim za to vdecna!!! ikdyz vetsi prazdnotu a bolest u srdicka jsem za cely zivot necitila tak jako po zakroku!!!! byla jsem po narkoze a stejne jsem usla az nekdy po 3 hodine ranni - zakrok jsem mela v 10 hodin vecer.
jinak ja uz byla na kontrole a teda byla to dost dlouha kontrola, probral me opravdu dukladne az to bylo neprijemne, ale zas aspon to bylo opravdu poradne a vime ze jsem uz naprosto v poradku a byla jsem trochu v soku, ze muzeme hned po prvni MS, ja cekala tak tri mesice a ono tak to ![]()
holky a jak se stim uz vyrovnali? ja si obcas zabrecim kdyz je nejaky film s tehulkama ale deti mi moc problem nedelaji. naopak mi dodavaji silu a jsem s nima moc rada. Mame malou neterinku a je uzasna!!! ale na tehulky nevim nevim no. vcera jsem se dozvedela od spoluzacky ze stredni, ze ceka holcicku, a ma termin skoro stejny 4.rijna, tak mi to prislo trochu lito. ikdyz ji to moc preju samozrejme!!!
paani to sem se rozepsala ![]()
proc sem odlozila snazeni, no protoze jestli dobre pocitam tak kdyby mi prisla MS do konce pristi tydne coz bude 6 tydnu od revize, tak bychom se mohli snazit uz v kvetnu, ale to jsem vypocitala, ze by to mohl byt lednacek a my mame celou rodinu v lednu a to se mi moc nechce
rada bych byla za jiny mesic. to rijnatko bylo vyjmecny tak nikdo neni ![]()
ahoj Denis,
a co ty, ty jdes do prvniho miminka? nebo uz jste zkouseli a take vam to bohuzel nevyslo?
a jak se citis? nebo spis jak se stim postupne vyrovnavas?
a co pritel nebo manzel? ja si v tu nehorsi dobu uvedomila jak zlateho cloveka mam po boku. Byl neuveritelny, ikdyz byl taky hodne raneny, ale ta jeho podbora byla obrovska. Je to zlaty clovek
![]()
holky uz vam dorazila ta prvni MS? a po jake dobe dosla? ja uz zacinam byt trochu nervozni ![]()
Danielko, tak to je super, že vám to doktor schválil takhle hned! Mně tahle velká kontrola čeká až po MS, a tu jsem zatim nedostala (jsem 4 týdny po revizi). Takže ještě ani nevím jaký má moje doktorka názor na znovuotěhotnění (jako jak dlouho mi doporučí čekat).
Jinak já jsem se s tím vyrovnala celkem dobře, až jsem sama překvapená. Já začala jednou ráno krvácet, takže jsem to čekala a smiřovala jsem se s tím tak nějak postupně ještě než mi to doktorka oznámila. Pak když to bylo definitivní jsem samozřejmě brečela a nemohla přestat, ale za hodinu mi došly slzy a od tý doby už je to jen lepší. Až si připadám skoro jak necita, ale já jsem v tomhle celkem racionální člověk, takže to prostě beru jako statistickou chybu a jsem „ráda“, že když se to muselo stát, tak takhle brzy… A i cítím, že mě to naučilo pokoře, že není vždycky všechno tak jak si to naplánuju.
Teď už se těším až to znova zkusíme a nemůžu se dočkat toho pocitu až zase uvidím //. Už jsem skoro zapomněla jaké to bylo, ale vím, že tentokrát to bude ještě lepší ![]()
@DanielkaC My se budeme snažit o druhé mimčo. Už máme skoro 12 letou dceru. Loni mi našli na čípku nějaký vřídek, doktorce se nezdál a tak mi odebrali z něho vzorek. Dopadlo to dobře, všechny výsledky dobré,ale vřídek stále nemizí. Teď v Květnu jdu na další stěry a pokud i ty budou dobré,tak nám doktorka říkala,že nám snažení dovolí. Tak moc doufám,že to bude dobré. Kvůli tomu vřídku čekáme už skoro rok, v zimě mi bylo 30 let a tak už nechci čekat, biologické hodiny už slyším bít na poplach ![]()
@Deniska2000 A vřídek je stále stejný a přesto jste museli čekat a teď už můžete? No tak hlavně, že to neni nic vážného, výsledky dopadnou určo dobře ![]()
@mapag Prý se nezmenšil (v Listopadu),ale je možné že se ještě čípek hojí po odebrání vzorku a za toho půl roku konečně zmizí. Tak nám raději doporučila ještě počkat se snažením až dopadnou 2× za sebou dobře výsledky. Na prvních jsem byla v Listopadu a dobré,tak teď v Květnu jdu na ty druhé.
holky to je super- Denisko urcite bude vse vporadku a budete se moc zacit snazit ![]()
Mapaq nejsi zadny necita, kazda to bere trochu jinak, a hlavne kazda se stim jinak rychle vyrovnava. ja si taky myslim ze jsem stim vyrovnana ale pak neco uvidim a je to zpet, zacne bolet u srdicka. ale jak pises je lepsi kdyz je to takhle brzo kdyz uz tak at je to takhle male. doufam, jen ze dalsi pokus uz bude 100% ![]()
na dve carky se taky moc a moc tesim
ale uz vim, ze to budu rozhlasovat az po genetickych testech. driv ne, nechapala jsem holciny ktere to psaly v diskuzich, ze to driv jak po 3mesicich neoznami a ted je naprosto chapu!!!
Já to neoznamování taky chápu, ale nějak si to nedokážu představit. Jednak to na mě bylo vidět (měla jsem větší i prsa i břicho) a jednak jsem se prostě nechovala standardně (nepila, nejedla všechno co dřív, nechodila do zakouřených prostor, netahala těžké věci a tak…). Já si prostě nedokážu představit, že bych to utajila. Navíc se mě spousta kamarádů zeptalo napřímo a přeci jim nebudu lhát ![]()
@mapag Náhodou obdivuju,jak jsi se s tím vyrovnala. A je to jedině dobře,kvůli dalšímu snažení. Teď už to bude v pořádku ![]()
@DanielkaC Já se taky budu snažit neříkat to co nejdéle. Sice nejsem pověrčivá,ale co kdyby? Tak to řeknu jen rodině,protože ty to na mě stejně poznají,když se budu chovat jinak. Ale kamarádkám nebo známým neřeknu nic,až do doby,kdy to bude jisté,ani o snažení říkat nebudu. Nechci každý týden poslouchat otázky, „jestli už? ", nebo "jak to,že to nejde?“ ![]()