Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jako reakce, že nemáme kam spěchat, že jsme mladí ať se snažíme… Dámy, já nevím jestli jste to nepřeskočili, ale psala jsem, že to prostě na přirozené početí není a kdyby jsme se jen snažili, tak se snažíme tak do padesáti než odpadnem ![]()
@Damee klid.. já si v porodnici taky připadala strašně mladá - všem ženským bylo min 30, já 22
dneska hold lidi na děti myslí později a pak teprve zjišťují, že ono to asi nepůjde a na poslední chvíli se snaží ![]()
@Damee to já si právě myslím, že pokud to opravdu nejde tak není na co čekat, prostě už jste se rozhodli a je to hlavně a zcela na vás ![]()
@martina.se píše:
@Damee klid.. já si v porodnici taky připadala strašně mladá - všem ženským bylo min 30, já 22![]()
dneska hold lidi na děti myslí později a pak teprve zjišťují, že ono to asi nepůjde a na poslední chvíli se snaží
Njn, to je prostě doba, když nejsi 30ti letá prvorodička, tak se na Tebe blbě dívají ![]()
@Damee píše:
Jako reakce, že nemáme kam spěchat, že jsme mladí ať se snažíme… Dámy, já nevím jestli jste to nepřeskočili, ale psala jsem, že to prostě na přirozené početí není a kdyby jsme se jen snažili, tak se snažíme tak do padesáti než odpadnem
Jako zaplať pánbůh, že šel „pro klid při dalším snažení“ na ten spermiogram…
IVF jsem šla ve ti letech, rodila jsme ve
Pokud chcete miminko - nečekejte ![]()
@Damee píše:
Jako zaplať pánbůh, že šel „pro klid při dalším snažení“ na ten spermiogram…
A ty jsi v pořádku??
@Damee píše:
Njn, to je prostě doba, když nejsi 30ti letá prvorodička, tak se na Tebe blbě dívají
@Kate888 Njn, ale prostě ten náš spermiogram není o zdravé výživě
A co by Tě zajímalo? Máme za sebou akorát první konzultaci a dva spermiogramy… ![]()
Poprvé jsme IVF rozjeli v 25letech a první dceru jsem rodila ve 30.Druhá dcera se mnám narodila ve 34letech. Hlavně si nemysli že když půjdete do IVF, že otěhotníš hned po první návštěvě u dr.Je to běh na dlouhou trať.
V CARu jsme se poprve ocitli v mych 26, u nas teda nic zavazneho nenasli, takze prvni IVF ve 28, no, rodila jsem par mesicu pred 32. Letos je mi o dva roky vic a za tech 9 let, co se nechranime, jsem prirozene // na testu nevidela ani jednou. Zpocatku jsem byvala v CARu mladice, ted uz je to jenom horsi a horsi, ale diky tomu, ze jsme to zacali resit vcas, me aspon netrapilo, ze se mi cas povazlive krati. Pokud je takovy spermiogram opakovane a vy si jste jisti, ze dite opravdu chcete (v 25 neni brzy), muzete si spis gratulovat, ze se problem odhalil takhle vcas, on je to nekdy opravdu beh na dlouhou trat ![]()
@Damee my se snazili 2roky, nic zjistil se špatný spermiogram a sli jsme do caru, kde jsme měli naplánováno nejdříve iui a pak ivf, když se nepovede…no a naštěstí se iui hned povedlo, jinak by me to taky čekalo, me je 25 a manželovi 27…dnes je to úplné normalni bohužel, a fakt se neboj do toho jít, čím jsi mladší, tím mas vetší šance, ze se zadari, tak vzhůru do toho a držím palce
PS:jinak manžel díky spatnymu spermiu přestal pit, kouřit a mel vitamin e, já prez rok GS mamavit a listovny a nic…a to mel spermií lehce podprumer, zkuste iui a uvidíte..čím dřív začnes tím lip.
Hodné stesti ![]()
@Kikuška90 Podle gynekoložky jo, oba vejcovody atd v pořádku a děložní sliznice pěkně navysoko, jak to mají embryjka ráda
Uvidíme, že z těch včerejších krevních testů něco nevypadne :/
No ja bych taky na nic necekala… Ne htela bych mit dite az ve 30ti, kdy je pravdepodobnost vsech nemoci u deti o dost vyssi nez ve 20ti treba…
a hlavne kdyz vam to nejde, a ani jit nemuze, tak urcite neni na co cekat… Moje teta se snazila asi 5 let a nic.. Pak sli na umely a za rok byli kluci na svete ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.