IVF opožděné embryo

19198
28.1.14 12:08

IVF opožděné embryo

Ahoj holky :mavam: :mavam:
Podstoupili jsme s manželem první cyklus umělého oplodnění, kde nám na konci zbylo jen jedno embryo k zavedení. Embryo je po prodloužené kultivaci, zaváděli mi ho dneska, 5. den po oplodnění, ale je o jeden den opožděné, je ve formě kompaktní moruly. Chtěla bych vědět, jestli jste to měla některá taky tak? A jestli máme vůbec šanci, že to embryo dožene :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11955
28.1.14 12:14

Tak samozřejmě ta pravděpodobnost úspěchu záleží na tom, kdy se začalo zpožďovat, jestli je pomalejší celkově nebo k tomu došlo v polsledních pár hodinách, ale tak či tak, šanci určitě má ;) já mám embrya taky slabší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weddiene
28.1.14 12:16

Šance je vždycky, tak tomu musíš věřit. Mě Dr říkal, že opožděné embryo to může v pohodě dohnat. Třeba se mu jen nelíbilo v misce a u maminky se mu bude dařit mnohem líp. Moc držím palce :hug:

• Citovat
  • Upravit
12651
28.1.14 12:18

@Kikuška90 Jasně, že máte šanci. Jedna kompaktní morulka mi teď spinká v pokojíčku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
28.1.14 12:20

@weddiene @wobludka Děkuji :hug: :hug: Je to těžký :zed: :zed:
@jessikka A kolikátej den Ti ji zaváděli?? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
28.1.14 12:28

@Kikuška90 já mám taky morulku. Budou jí 2 roky :*
OPU jsem měla v pondělí a ET v pátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.1.14 12:28

@Kikuška90 Nepamatuju si přesně, pátý nebo šestý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
28.1.14 12:30

@maraida Super :potlesk: :palec: To jsi jí měla právě dobře, já jí mám taky ve stáří 4. den, ale zaváděli až 5. :roll: :roll: Musím jí holt věřit :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
28.1.14 12:31

@jessikka A je to holčička?? :think: :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.1.14 12:50

@Kikuška90 :D Ne chlapeček - mám to v podpisu. Jako že z morulek jsou holčičky?

Btw., taky je to Repromeďátko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
28.1.14 12:54

@jessikka Nééé, to netuším :) Jen mě to tak napadlo, někde jsme četla, že holčičí spermie jsou odolnější :think: Jééé taky z Repromedy :palec: :) Jako paní doktorka nám dávala naději, že to nemám brát jako ztracené. Záleží jestli bude bojovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.1.14 13:00

@Kikuška90 Jasně, neber to tak. Podívej se na mě. Dva potraty, pak IVF na poprvé (měli jsme jediné zdravé embryo) a teď jsem těhule znova ani nevím jak. Přirozeně na první šťouch v cyklu, který byl podle mé doktorky anovulační :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
28.1.14 13:03

@jessikka Taky máme jediné tohle embryo. Jestli je zdravé a v pořádku se ukáže. :think:.. to je super, že se vám podařilo přirozeně :potlesk: :potlesk:.. u nás je větší šance, že spadne na zem meteorit, než že by se nám zadařilo doma :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
28.1.14 14:16

@Kikuška90 U nás to bylo podobné. Přirozeně otěhotnět..nemožné (onemocnění manžela). Odběr 6 vajíček, chodila jsem po odběru na konzultace každý den, takže vím, že se vyvíjely různě rychle. Jeden den byly opožděné a další den naprosto v pořádku. Odběr byl v neděli a ET až v pátek. Výsledek má teď skoro 11 měsíců :mrgreen: Když už jsem byla těhotná, tak jsem šla na kontrolu do CAR a Dr. mi říkala, že to viděli velmi špatně a přesto to vyšlo. A naopak, někteří mají absolutně výborné výsledky a stejně to nevyjde. Takže moc držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
28.1.14 16:13

@KattyK Děkuji :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.