Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky
![]()
Podstoupili jsme s manželem první cyklus umělého oplodnění, kde nám na konci zbylo jen jedno embryo k zavedení. Embryo je po prodloužené kultivaci, zaváděli mi ho dneska, 5. den po oplodnění, ale je o jeden den opožděné, je ve formě kompaktní moruly. Chtěla bych vědět, jestli jste to měla některá taky tak? A jestli máme vůbec šanci, že to embryo dožene
![]()
Tak samozřejmě ta pravděpodobnost úspěchu záleží na tom, kdy se začalo zpožďovat, jestli je pomalejší celkově nebo k tomu došlo v polsledních pár hodinách, ale tak či tak, šanci určitě má
já mám embrya taky slabší ![]()
Šance je vždycky, tak tomu musíš věřit. Mě Dr říkal, že opožděné embryo to může v pohodě dohnat. Třeba se mu jen nelíbilo v misce a u maminky se mu bude dařit mnohem líp. Moc držím palce ![]()
@Kikuška90 Jasně, že máte šanci. Jedna kompaktní morulka mi teď spinká v pokojíčku ![]()
@Kikuška90 já mám taky morulku. Budou jí 2 roky ![]()
OPU jsem měla v pondělí a ET v pátek.
@maraida Super
To jsi jí měla právě dobře, já jí mám taky ve stáří 4. den, ale zaváděli až 5.
Musím jí holt věřit
![]()
@Kikuška90
Ne chlapeček - mám to v podpisu. Jako že z morulek jsou holčičky?
Btw., taky je to Repromeďátko ![]()
@jessikka Nééé, to netuším
Jen mě to tak napadlo, někde jsme četla, že holčičí spermie jsou odolnější
Jééé taky z Repromedy
Jako paní doktorka nám dávala naději, že to nemám brát jako ztracené. Záleží jestli bude bojovat ![]()
@Kikuška90 Jasně, neber to tak. Podívej se na mě. Dva potraty, pak IVF na poprvé (měli jsme jediné zdravé embryo) a teď jsem těhule znova ani nevím jak. Přirozeně na první šťouch v cyklu, který byl podle mé doktorky anovulační ![]()
@jessikka Taky máme jediné tohle embryo. Jestli je zdravé a v pořádku se ukáže.
.. to je super, že se vám podařilo přirozeně
.. u nás je větší šance, že spadne na zem meteorit, než že by se nám zadařilo doma
![]()
@Kikuška90 U nás to bylo podobné. Přirozeně otěhotnět..nemožné (onemocnění manžela). Odběr 6 vajíček, chodila jsem po odběru na konzultace každý den, takže vím, že se vyvíjely různě rychle. Jeden den byly opožděné a další den naprosto v pořádku. Odběr byl v neděli a ET až v pátek. Výsledek má teď skoro 11 měsíců
Když už jsem byla těhotná, tak jsem šla na kontrolu do CAR a Dr. mi říkala, že to viděli velmi špatně a přesto to vyšlo. A naopak, někteří mají absolutně výborné výsledky a stejně to nevyjde. Takže moc držím palce ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď