Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky
![]()
Podstoupili jsme s manželem první cyklus umělého oplodnění, kde nám na konci zbylo jen jedno embryo k zavedení. Embryo je po prodloužené kultivaci, zaváděli mi ho dneska, 5. den po oplodnění, ale je o jeden den opožděné, je ve formě kompaktní moruly. Chtěla bych vědět, jestli jste to měla některá taky tak? A jestli máme vůbec šanci, že to embryo dožene
![]()
Tak samozřejmě ta pravděpodobnost úspěchu záleží na tom, kdy se začalo zpožďovat, jestli je pomalejší celkově nebo k tomu došlo v polsledních pár hodinách, ale tak či tak, šanci určitě má
já mám embrya taky slabší ![]()
Šance je vždycky, tak tomu musíš věřit. Mě Dr říkal, že opožděné embryo to může v pohodě dohnat. Třeba se mu jen nelíbilo v misce a u maminky se mu bude dařit mnohem líp. Moc držím palce ![]()
@Kikuška90 Jasně, že máte šanci. Jedna kompaktní morulka mi teď spinká v pokojíčku ![]()
@Kikuška90 já mám taky morulku. Budou jí 2 roky ![]()
OPU jsem měla v pondělí a ET v pátek.
@maraida Super
To jsi jí měla právě dobře, já jí mám taky ve stáří 4. den, ale zaváděli až 5.
Musím jí holt věřit
![]()
@Kikuška90
Ne chlapeček - mám to v podpisu. Jako že z morulek jsou holčičky?
Btw., taky je to Repromeďátko ![]()
@jessikka Nééé, to netuším
Jen mě to tak napadlo, někde jsme četla, že holčičí spermie jsou odolnější
Jééé taky z Repromedy
Jako paní doktorka nám dávala naději, že to nemám brát jako ztracené. Záleží jestli bude bojovat ![]()
@Kikuška90 Jasně, neber to tak. Podívej se na mě. Dva potraty, pak IVF na poprvé (měli jsme jediné zdravé embryo) a teď jsem těhule znova ani nevím jak. Přirozeně na první šťouch v cyklu, který byl podle mé doktorky anovulační ![]()
@jessikka Taky máme jediné tohle embryo. Jestli je zdravé a v pořádku se ukáže.
.. to je super, že se vám podařilo přirozeně
.. u nás je větší šance, že spadne na zem meteorit, než že by se nám zadařilo doma
![]()
@Kikuška90 U nás to bylo podobné. Přirozeně otěhotnět..nemožné (onemocnění manžela). Odběr 6 vajíček, chodila jsem po odběru na konzultace každý den, takže vím, že se vyvíjely různě rychle. Jeden den byly opožděné a další den naprosto v pořádku. Odběr byl v neděli a ET až v pátek. Výsledek má teď skoro 11 měsíců
Když už jsem byla těhotná, tak jsem šla na kontrolu do CAR a Dr. mi říkala, že to viděli velmi špatně a přesto to vyšlo. A naopak, někteří mají absolutně výborné výsledky a stejně to nevyjde. Takže moc držím palce ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.