IVF v 25letech :-/

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4605
7.2.14 09:14

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
7.2.14 09:15
@Kikuška90 píše:
To je sice fajn přístup, ale abys pak nebyla zklamaná :roll:

Lepší si z toho dělat srandu, než být sesypaná na hromádce :) Stejně s tím nic nenadělám :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
7.2.14 09:16

@ugluk Ale mně se zázraky celý život vyhýbají, tak proč to riskovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
7.2.14 09:18
@Damee píše:
Lepší si z toho dělat srandu, než být sesypaná na hromádce :) Stejně s tím nic nenadělám :/

To si teda nemyslím. Máme stejný problém jako vy. Já jsem naprosto v pořádku, dokonce díky mému mladému věku mám vajíček na rozdávání. Nikdy jsem neměla problém s MS nebo ovulací. A jak dopadlo naše 1. IVF?? Z 23 vajíček nakonec zůstalo jedno jediný embryjko k zavedení 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
7.2.14 09:21

@Kikuška90 No vidíš to, to mě mrzí… ale myslela jsem to spíš tak, že jestli by Ti nějak pomohlo a bylo by to lepší, kdyby jsi každý den min. 2 hodiny usedavě brečela a nadávala na situaci…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
7.2.14 09:23

@Damee To určitě ne, ale myslet si, že když ty jsi v pořádku a problém je jen na straně partnera, tak to nebude problém je blbost. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.14 09:25

Urcite je hodne pripadu, kdy proste maminka otehotnet nemohla dlouho i umele, ale pozitivni mysleni urcite nicemu neuskodi… Ja nastesti zadny problem nemela a otehotnela jsem po 4 pokusech prirozenou cestou, ale znam to aspon trochu z rodiny.. Moc drzim palce at se vam to podari, co nejdrive a at se vam brzo narodi malej andilek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
7.2.14 09:28

Já vím, že to to nemusí vyjít napoprvé i když já jsem v pořádku, ale proč malovat čerta na zeď a stresovat se stylem „bože, co když se to nepodaří napoprvé“, raději si říkám, že se to určitě napoprvé podaří :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.14 09:30

Jasne to je nejlepsi :) podle me by sis tim stresem sama skodila… Urcite to neni dobry pro tebe, ani pro miminko :)

Příspěvek upraven 07.02.14 v 09:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
7.2.14 09:31

Nejlepsi je k tomu asi pristupovat stylem lehkeho a zdraveho optimismu. Takove to - jsem mlada a zdrava, tak to preci musi vyjit - muze taky znamenat prvotridni pad na usta (my byli mladi a zcela zdravi oba a presto prirozene pocate dite nebylo a neni a trvalo nam to 6 let a 4 IVF). Ono mezi timhle a usedavym narkem je jeste cela skala pocitu a pristupu. Proste - jdeme to zkusit a bylo by fajn, kdyby to vyslo. Kdyz ne, nevadi, mame jeste dalsi pokusy, kdyz jo, bude to super. Nekomu to klapne napoprve, nekomu ne, ale porad je pri IVF sance u vas mnohonasobne vyssi nez prirozene.
A zazraky - jednou se stesti unavi a sedne i na… no sestr let se nam vyhybalo a kdyz jsme mela pri poslednim pokusu jedno jedine ctyrbunecne embryo, tak se ten zazrak podaril :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
7.2.14 10:12
@belik píše:
Já teda nějak nechápu, kde všichni berete, že je normální prvorodička ve 30ti letech, když všeobecně se dnes za starší prvorodičku bere žena od 32 let :?: Tím spíš, že lidský organismus je nastavený do 33ti let a pak šlus bunda, tím nemyslím, že si má jít člověk lehnout do truhly, ale prostě tak to je, navíc já osobně nepovažuji 5let, za nějak dlouhou dobu, takže mi nepřipadá zakladatelka nějak děsně mladá :nevim:

„Průměrný věk matek vrostl o 0,2 roku na 29,6 roku, průměrný věk prvorodiček na 27,6 roku. Třetina všech dětí se narodila ženám ve věku 29-32 let.“ - to je za rok 2011
„Nejvíce dětí v 1. čtvrtletí roku 2013 porodily ženy ve věku 29–32 let, mezi prvorodičkami bylo nejvíce žen ve věku 27–30 let.“
Takže průměr prvorodiček je 27-30, spíše víc než míň. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2197
7.2.14 10:18

@Damee to máš pravdu, taky jsem se na začátku omezovala a říkala si, jestli radši nemám vynechat cvičení, omezovala jsem se v teplých koupelích apod. :roll:. A to nemluvím o kontrole ovulace, hlídání menstruace, jak píšeš. Ne vždycky to prostě bez toho jde a jasný, není úplně ideální takové hlídání, ale někdy se nedá nic jiného dělat. Pak miluju, když někdo napíše - „to já bych se nemohla snažit v určitý den, protože musíme, to už mi příjde přehnané“. Ale někdo hold nemá na výběr.
Tak tak, jen do posilovny choď. Já se teď směju kolegyni v práci, že začala cvičit s činkama apod, až teď co je těhotná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
7.2.14 11:16

@eli196 Ani nechtěj vědět kolik jsem utratila za ovulační testy :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
7.2.14 14:06
@Damee píše:
Týjo, no přítel mě tlačí do dvou embrijek, ale při mým „štestí“ by se chytly obě a to bych asi skočila z okna :D No teďka si si z toho dělám srandu a třeba budu nakonec ráda, že budeme jen 2 a bůhví jaký a budu je chtít obě :D Nemyslím si, že je to o rození v kolika letech, spíš na psychice jedince ;)

Jsem učitelka, mám k dětem velmi blízko. Stejně kdybych měla tu šanci, měla bych je později, věř mi. Ten tlak na partnerství, to že se ti úplně změní život, že už to nikdy nebudeš ty… Tohle ti většina žen nepřizná. Já jsem jen upřímná. Pokud ty jsi ok, tak IVF s ICSI bude mit velkou šanci na úspěch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
17.2.14 10:32

Damee : ahoj..je ti 25 a jdete na první IVF? To je hezké a doufám, že budeš jedna z těch kterým se povedlo hned. Mě bude v březnu 30 let a s manželem jsme se začali o miminko snažit asi před 6 lety. Mám za sebou sice vážnou nemoc, ale i takovým se podařilo miminko z IVF. Bohužel 3 pokusy vyčerpány..a nic. Manželův spermiogram 7%. Minulý rok jsme dostali doporučení na kotvičník forte. Manžel ho už půl roku užívá. Já veškeré vitamíny na otěhotnění, čaje. Teď jdeme do 4 pokusu, nehrazeného podotýkám. Sice u mě hrozí riziko…ale stojí mi to za to. Při každém IVF jsem skončila v nemocnici s hyperstimulačním syndromem… Víš, bude mi 30 let, ale já si tuhle cestu nezvolila a když někdo říká „nechci být jako ty 30leté matky“ Nikdy neříkej nikdy..protože někdy to neni tak jednoduché a některé ženy si to neurčily, že se jim nepodaří miminko hned. Když si tady projdeš pár diskuzí, zjistíš že půl roku, rok je ještě dobrá doba na to, že se nepodařilo. Docela se mě dotklo jak tu někteří píšou o tom, že nechtějí být ve 30 letech matkami, proto jdou na IVF. Jsem živým důkazem, že ani IVF nepomohlo a to se snažíme jakou dobu. Teď jdeme do čtvrtého pokusu tak snad se zadaří..ikdyž nikde neni napsané, že to musí vyjít, že? ;) Hezký den. S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.