IVF v 25letech :-/

182
7.2.14 08:30

IVF v 25 letech :-/

Ahoj dámy,
s přítelem jsme po skoro 4 letech dospěli k tomu, že by se nám líbilo mít miminko :)) I když si říkám, že jsme docela mladí (25,26), ale nějak nemáme na co čekat… oba jsme si toho v životě zažili hodně, bydlení máme skvělé, finančně nestrádáme… Tak si říkám…jsme mladí, nekouříme, nepijeme - to bude max. na druhý pokus a už jsem si plánovala porod na květen, max. červen… Ale ejhle po půl roce snažení si přítel šel z hecu udělat spermiogram - 1 mil/1 ml a jen 4% aktivní a v pořádku. Včera jsme byli na konzultaci a krevních testech a přišla jsem si tam jak malá školačka… všude tak min. pětatřicátníci a ne-li starší. U jednoho pána jsem si dokonce říkala, jestli tam není spíš jako dědeček :D No každopádně jsem z toho nesvá :( Co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4569
7.2.14 08:34

Já s tímhle zkušenosti nemám ale říkám si raději dříve než pozdě ;) myslím že čím mladší jste tak tím líp to vše půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
7.2.14 08:35

Týjo mě je taky 25,já se teda ještě nesnažím, ale třeba vám to ještě přirozeně dopadne, myslím, že existují i nějaké vitamíny a jídlo na zlepšení spermiogramu. Jinak jsi mě malinko vyděsila, já věřím, že se vám to povede i tak, já myslela, že se musí počkat rok, že to je taková ta doba kdy znamená že může být problém s početím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
7.2.14 08:36

Ahoj
mam z IVF dvoojcata a muzu ti rict, pockala bych, rodila jsem v 29 letech a stejne je to brzo na ten zaprah, opravdu prisaham, jestli si chces o ivf povidat, klidne mi napis sz, nechci tu roztrubovat svoje pocity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
7.2.14 08:37

Já tohle začla řešit řes IVF a pod. okolo 26 let, ale popravdě mě vůbec nevadilo v CARu, že jsou tam starší, nebo jsem to spíš neřešila, nebyli jsme tam kvůli věku, ale hlavně kvůli mimču :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
7.2.14 08:37

Už máme za sebou celkem 2 spermiogramy s téměř stejným výsledkem… Na přirozené početí to prostě není :D To bysme se mohli snažit do konce života :D Nejlepší na tom je, že jsem vždycky argumentovala našim „to mám čekat do třiceti, až budeme v dnešní době neplodní?“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
7.2.14 08:38

@Damee Ahoj, nic si z toho nedělej. Mně je taky 25 a začínáme ivf. Neřeš věk, hlavně, že nám pomůžou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.14 08:38

Taky je mi 25 a manželovi 26… Nepijeme, nekouříme, zdravě se stravujeme, sportujeme a ejhle už je to rok a měsíc a stále nic. My teda na žádných testech nebyli ani jeden. Chcem to nechat přírodě. po půl roku není ještě nic neobvyklého že se nezadařilo.. Tak přeji hodně štestí.

• Citovat
  • Upravit
2287
7.2.14 08:40

@Damee Nevím na jaké klinice jsi byla, že ti tam přišli všichni staří..mě naopak přišlo, že je tam spousta mladých lidí vždy v čekárně..jinak já šla do IVF ve 24 letech, teď mi bude 25 a za 12 dní mám termín porodu..podařilo se nám napodruhé.. :pankac: kdybys chtěla cokoli vědět, tak se ptej… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
7.2.14 08:40

Tak po pul roce bych na umele teda nesla… Nemas na co spechat. Je ti 25, spousta casu. Zkuste papat Macu a uzivejte si prirozene snazeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
7.2.14 08:41
@jizvíková píše:
Ahoj
mam z IVF dvoojcata a muzu ti rict, pockala bych, rodila jsem v 29 letech a stejne je to brzo na ten zaprah, opravdu prisaham, jestli si chces o ivf povidat, klidne mi napis sz, nechci tu roztrubovat svoje pocity

Týjo, no přítel mě tlačí do dvou embrijek, ale při mým „štestí“ by se chytly obě a to bych asi skočila z okna :D No teďka si si z toho dělám srandu a třeba budu nakonec ráda, že budeme jen 2 a bůhví jaký a budu je chtít obě :D Nemyslím si, že je to o rození v kolika letech, spíš na psychice jedince ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
7.2.14 08:43

No teda koukám, že to fakt není nic jednoduchýho dočkat se dítěte…holky tak to vám teda držím pěstě..jinak @Damee v tom případě to chápu, tak hlavní je ten výsledek to aby jste se všechny dočkaly bříšek a uzlíčků ;) ;)…jaké to tam je? Jestli se můžu takhle hloupě optat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
see
727
7.2.14 08:44

IVF ve 24 letech :) manžel je teda o 10let starší. Blbě jsem si v CAR nikdy nepřipadala. Jsem ráda, že jsme se pro dítě rozhodli brzo, a tím pádem jsem nebyla při IVF tak ve stresu. Pořád jsem si říkala, že na pokusy mám 16 let :) Já naštěstí žádný problém neměla, vajíčka vykvokala a díky bohu hned první ET se vyvedl :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Anonymní 2

Mě je 25 a manželovi 31, dnes si jdu pro něj pro žádanku na spermiogram, a pokud dopadne dobře, tak začne mudra se stimulací hormony u mě. Dnes se konečně po 3 měsících dostavila MS, tak nevím jestli jí říct ať začneme hned. Protože ona mi řekla, že až po výsledcích toho spermiogramu, ale mě příjde zbytečné přijít o další měsíc… Mám velmi nepravidelnou MS + hypotyerózu + ne úplně dobrý hormonální profil… snažíme se přes rok. Co myslíte mám jí ukecat ať začneme hned nebo prostě měsíc vydržet…?

• Citovat
  • Upravit
19198

@Damee :mavam: :mavam: Tak nám je s manželem oboum 23 a máme za sebou 1. pokus IVF. A mám stejné pocity jako ty - taky jsme vždycky v čekárně suvereně nejmladší, ale neřeším to. Nebudeme přece čekat několik let jenom z principu. Máme problém, který nám brání v přirozeném oplodnění, takže není na co čekat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.