Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@alexa37 píše:
@Jana Vajnerová já ji jak usnula dala do koše, trvalo to 7-10 dní, v noci po jídle byla v pohodě v koši a někdy sem ji hrala nad ránem, dnes si ji beru až ráno a to spíš na pomazlení
Ja davam malou spinkat do postylky od zacatku a nemam pocit, ze hy ji to nejak stresovalo
Pres den i kdyz nespi, je v klidu, kdyz tam jsem s ni a neco delam a mluvim na ni a nahoru do postylky ji beru, az kdyz jdu sama spat. Podle me ji staci, ze neni sama a vi, ze jsem tam s ni ja nebo manzel. Usina dobre a bez breku a kdyz obcas spusti plac, jsem u ni a chvilku ji hladim a ona hned prestane plakat a odpadne za dve minuty a hezky spinka. Asi mam zlaty dite, zatim ani prdiky ji nijak netrapi, prdi ostosest a sama
Kdyz knoura, tak zacvicim nozickama a to jsou hned salvy jak z dela ![]()
@Tinkka hezké ráno všem. Chtěla jsem v Motole Praha, tak uvidím co mi v pondělí řeknou v poradně. Pokaždé když se v CARu malovalo, tak to vyšlo na mě. Tak snad porodní sály budou už vymalovaný a uklizený
. Jinak mudra neřeší velikost čípku, posledně mi říkala cca 2cm a teď už ani to ne, ale že se to pěkně připravuje. Držím Ti palečky a chápu Tě že jsi se připravovala na cs, ale snad to nebude takový problém to doktorům vysvětlit, když máš to doporučení od oční. ![]()
@MartiJára Drzim palecky, aby vymalovat stihli pred terminem.
Za tyden uz mozna budete tri.
Ty otoky musi byt des, to Ti nezavidim. Jinak se mi blbe dycha, do zaludku se mi skoro nic nevejde kriz citim snad nepretrzite. V pondeli zacinam 8. mesic, tak co bych chtela, ze.
@jahoda 2 Jsem moc rada, ze jste se uz s malou pekne szily.
Kdy se narodila? A bude to lepsi a lepsi. ![]()
@Luciasek-86 Luci, parada, uzivejte si domova.
Klarka je moc sikovna. Ty jsi taky mela cs? A jak se po nem citis, je nejhorsi ten prvni tyden?
@Jana Vajnerová píše:
Holky když vás trápí bříško necháte malého nebo malou s prominutím vyřvat v postýlce? Já se snažila chovat ale už mne bolí fakt ruce…
holky, ja tedy zastancem vyrvani nejsem, ale pobreceni ano,,,nebezim hned k jonasovi kdyz houkne, kdyz mam treba nadobi, v klidu ten kousek domyju a pak jdu teprve k nemu, v postylce jsme problem nemeli, ale kdyby nechtel, tak urco vic jak 3-5minut bych ho dele plakat nenechala, to radsi si prisunu postylku k posteli a dam mu ruku, postupne oddalovat,,,nam tedy hodne pomohla i rada, kdyz jde vecer spinkat a je neklidny a nemuze zabrat a vyzaduje pozornost dat mu do postylky triko, ktere jste meli ten den na sobe,,ony ty decka jsou jak zviratka, uciti vas pach a to je trosku uklidni…jinak do postele dite pres noc - vyjimecne pri bolestech atd, jinak NIKDY, ke me chodi az k ranu kolem 5-6 protoze to ranni pomazleni je to nejkrasnejsi, pak jeste usne a chrnime do 8-9 ![]()
Jinak ja mam dite asi z jinyho sveta, jak ho tam polozim a on se rechta - ma tam svoje oblibeny hracky, ktery se zatim od narozeni nehnuli z postylky a cekaji na jonaska,,,je dobre mit zavedeny ten ritual, nas vi, ze po koupacce je flaska, krknuti, pomazleni a chrapacka s oblibenci v postylce ![]()
Holky, tak velkej kluk má za sebou první noc ve svým pokojíku. A spal líp, než když byl s náma v ložnici, tak já nevim. Možná jsme ho rušili televizí, mluvením a že jsme lezli po pokoji.
Jen já kvočna chodila celou noc pořád čumákovat, jestli se mu nestýská. No nestýskalo. ![]()
Co se týče prdíků, tak mi máme pravidelné ranní koliky. Pochováme, zkusíme vyrourkovat, zacvičit s nožkama… prostě všechno co se dá. Když mladý pořád pláče bez utěšení, necham ho prostě vyplakat a vykopat v košíku. Ale je fakt že než se k tomu vybrečení dostaneme, tak náš kolikový čas pomalu končí. Dneska sme měli záchvat hodinu a z toho fňukal v košíku cca 15minut, než zachrápnul. Za necelou hoďku dostane gáblík a to už jsme mimo náš kolikový čas. Pak ho šupnu do autosedačky, tam se krásně vyprdí a jedeme na výlet. ![]()
@slunce.v.duši no supeeeer, hele kamoska to mela s prvni holcinou taky tak, nespala ona ani holka, dala ji do pokojiku a holka chrnela celou noc a to nemeli televizi v loznici, jen proste spali a od te doby jsou spokojene obe, pak se ji narodila druha a ta sla az ted na roce a pul k te druhe do pokoje s ni to bylo ok a holky se taky dobre szili,,,uzijte si vylet, my taky jedeme na nakup za hranice ![]()
No jo taky mi holky spal v postýlce…
Pak ho chytly ty koliky a mě nic nepomáhá. Krom toho když po dvou hodinách snažení ho dám vybrečet do postýlky tak přiletí tchýně s argumenty že je malinký a že já jsem špatná.
Nakopala bych ji do pr…
Furt mi leze do ložnice a má zřejmě vsugerováno že ona je matka..
@ta Mišel Nene, rodila jsem klasicky, praskla mi voda a uz jsme jeli
tim, ze jsem byla 15 dni v porodnici, jsem de krasne zahojila a doma funguju uplne v pohode. A jak se citis? Rodit budes normalne?
Malou davam taky do postylky a spinka krasne. I kdyz ona je jeste malicka a spanek potrebuje. Treba si jeste uzijeme az zesili
prdiky nas zatim taky moc netrapi. Tak snad to vydrzi. Vcera jsme tu meli detskou doktorku, nez budeme mit 3 kila, tak musime byt doma. Snad to rychle nabereme kdyz je venku tak krasne ![]()
@Jana Vajnerová Tak tchyne vi vzdycky vsechno nejlip, se vsim poradi a vse udela.
Vydrz. ![]()
@Luciasek-86 Mne uz se ty pribehy tady zacinaji motat, promin.
Je fajn, ze se citis dobre. Uz abyste mohly i ven. Mne je tenhle tyden zatim nejhur, bricho na vse tlaci, tim padem se mi hur dycha a zaludek mam stazenej a rozhozenej. Nemam hlad a moc se mi do nej nevejde, dnes jsem koukala, ze jsem od minuleho tydne kilo zhubla. Do toho nespavost, alergie, v krizi me boli snad nepretrzite. Jsem zvedava, zda to jeste nejak prejde, nebo se vse bude uz jen stupnovat.
Dle kontroly minuly tyden je malej v pricne poloze, takze pokud se nepretoci, bude cs. Tak uvidime, nejdriv jsem vubec nadsena nebyla, ale cs i prirozene ma jak vyhody, tak nevyhody, tak je to asi jedno.
@Luciasek-86 musite byt doma? Kolegyne co se mnou v porodce lezela tak se ji nakonec narodil kloucek 8 tydnu pred terminem a pak kdyz je pustili na zacatku dubna tak ven ji doporucovali chodit a kluk nema jeste ted tri kila… mohla sice tak na 20 minut ale chodila a to byla zima…ale kazda dr je jina
Jinak, holky, uz mam pod strechou ci naobjednany snad vsechno, krome chuvicky a sterilizatoru. Poradite nejaky, co vam vyhovujou? A vejdou se do sterilizatoru lahve ruznych znacek, nebo to musi byt k sobe? Zitra jedeme vyzvednout kocarek.
Monitor dechu si chci pujcit v porodnici.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď