Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Holky, v nejake diskusi jsem cetla, ze mela nejaka maminka zkusenost s bolenim briska po Vigantolu. S vysazenim pak byl klid. Nevim co je na tom pravdy, ale jen tip. Misto Vigantolu pak davala neco jineho..
Ahoj holky.
@marketa.pipa My mame tez problemy s mlikem, bud ma ridkou stolici, prdy, blinka nebo ok, nebo ma zlute, ale vysipatelne bobky, prdy, blinka nebo ok.3zmena mlika a stale nemuzeme prijit na ktere je to nejlepsi. Jednu chvili se zda, ze je vsechno ok a horcicka a po dalsich par dnech bobky, prdy, blinkani. Ublinkava porad, zvraci je nekdy. ![]()
Ahoj holky, vcera nas konecne pustili z porodnice domu
radost velika, ale zaroven se objevila pocatecni nejistota, jak to vsechno zvladnu. Prvni noc v pohode, tak snad to vydrzi
jen me desi, jak tady ctu problemy s bolenim briska, prdikama atd. Holky, preju pevne nervy, snad se to brzy zlepsi. My jsme s povolenim doktorky nakonec na flasce. Mam pro kojene deti a zkousime prikladat kazde druhe krmeni. Tak snad jak Klarka zesili zacneme kojit. Nekdy troskz nakojime, ale na vic nema sily. Doufam, ze se to brzy zlepsi, to odsavani je des
ale co bych pro ni neudelala ![]()
Holky, kvetnove rodilky, jak jste na tom?
@Luciasek-86 Ahojky,myslim na Vas, musi to byt narocne, urcite to zvladnete, budu drzet palce
Ja byla ve stredu na ko a monitoru, vse ok, odhad 3200g, mala udelala kotrmelec hlavou dolu k udivu nas vsech ve 38tt. Nicmene pristi stredu jdu do porodky a tam me snad daji termin cs (mam napsano od ocniho kv.me ocni vade),tak doufam, ze s tim nebudou delat nejake cavyky..Citim se fajn, ale tlak v podbrisku zesilil..vicemene odpocivam ![]()
@slunce.v.duši píše:
nooo tak v ledvinách trošíčku písku, žádná tragedie. to se prý vyžene litrama vody a močopudnýho čaje, plus nějaký pilule. ovšem kamení jako na stavbu baráku mam prý ve žlučníku. ten mě tedy zatím nebolí, ale bude muset ven. prý by bylo fajn, kdyby to vydrželo do zimy. už kvůly malýmu a že se to líp hojí, tak to bude ještě sranda
no my sme s mladým fakt dva tragédi
Nas pro zmenu nepotesila pediatricka, mala nepribrala ani deko… Roste pry hezky, als ma furt stejnou vahu a pritom ji kojim dost a mlika mam jak kravin, jests mi protekaji vlozky
Jestli mam malo vyzivne mliko, nebo nema silu vytahnout toho tolik, ja nevim… Vyfasli jsme vahu a budem vazit, kolik si vytahne pri kojeni mlika.
Jinak bud rada, ze te zlucnik neboli. Ja na to trpela driv a ta bolest je fakt husta…
@marketa.pipa píše:
Holky já jsem už bez radná, další noc bez spánku. Nevím co má znamenat když se mi malej začne kroutit po jídle a brečet
Asi ho bolí bříško, nic jiného v tom nebude. U nás třeba nezabíral vůbec Espumisan, ale Sab Simples a BabyCalm. Zkus jiné kapičky a hodně dávej na bříško. Masírují si ho tím a prdy snáze odcházejí. Já malou dávala taky, sice se někdy vztekala, ale prdy šly ven a ulevilo se jí.
@marketa.pipa píše:
@alexa37 krmím už tak 13 dní Nutrilonem AR je to zahuštěné mléko proti blinkání a je vidět že po něm hrozně minimálně ublinkává. Do posud nic nebylo, v noci měl i 2× kakání a prdíky jsou pořád
Aha, už čtu, že prdí normálně.
No ale i tak, Bára prděla jak starej chlap pořád a bříško taky bolelo, fakt pomáhalo hodně dávat na břicho.
Holky bylo mi doporuceno na brisko davat i tejpovaci pasky. Muzu je i nalepit sama?
@Ecil přesně tak prdí dobře ale že by ho bolelo bříško už hnedka po jídle?
@Jana Vajnerová já bych určitě sama tejpy nedávala, alespoň ať ti to někdo ukáže jak na to, aby mu to spíš neuškodilo..ale jinak jsem to taky slyšela, že na prdíky je to fajn ![]()
@marketa.pipa bříško už může začít bolet v druhé půlce krmení, hod na emiminu do vyhledàvače bolení bříška
@Tinkka tak to máš pravdu
. Ten tlak na spodek už mám několik několik týdnů a fakt že si to člověk užívá, počkej v noci. Jinak dnes jsme byli na poslední kontrole u mudry a už jsme krásně připravený a vidí termín tak okolo 15., což mají v porodnici malovat, ach jo
, tak uvidíme
. Jinak jsem tak oteklá, že se už ani neobuji a ani ponožky si nenavleču. No aby toho nebylo málo tak máme nahoře 19kg, což je rovněž super. Tak tučňákům zdar
.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď