Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Tinkka ahojky Marti, tak to je teda pech. Držím Ti palečky, ať se rozhodneš a dohodneš jakkoliv
. To nás ty naše zlatíčka pěkně trápí a to ještě nejsou na světě. My jdeme zítra na poslední kontrolu ke své mudr. a v pondělí do poradny už do porodnice, teda jestli se slečna neuráčí ven dřív.
@MartiJára Ahooj
Je to vtipny, vid. Jine by jasaly nadsenim. Ale tak je treba to brat pozitivne, Dr. rikal, ze je to dobre i pro sekci, tak to tak budu brat. A jak se citis Ty? Je to zmena, kdyz ma dole hlavicku, citim tlak na spodek a to dost a vselijake pichani a boli me furt bricho a kycle, to jsem predtim nemela
tak snad mala jeste vydrzi ty dva tydny, vid ![]()
@Tinkka Jooo, tak taky ty tlaky, píchání, bolesti břicha a kyčlí mám od 27.týdne, kdy se milostpán nachystal hlavičkou dolů.. ![]()
Ale dnes je to brutus, nemůžu pomali ani chodit.. ![]()
@Lasislava1 píše:
Jako já Tě chápu, je fakt, že ten zážitek co měla Sluníčko mě vystrašil a říkám si, jestli po tom co tady holky psaly, není lepší ten císař
nemá smysl se bát, to ti stejně v ničem nepomůže. a taky zrovna ty můžeš mít v rámci možností fajn porod…
ať císař, či pipkou…obojí má svá pro i proti. rizika jsou vždy a všude. ženské tělo má fakt dar, až zázračné regenerace. sama bych nevěřila, že ta paseka co sem dole měla, se někdy zahojí. a ona se zahojila. i ty hemouše už se krásně stahují.
takže porodu se neboj, ani nepřemýšlej nad tím, jak to měla ta či ona. prostě se těš na prcka, na to že jedna etapa života bude končit a druhá začínat. ![]()
a zaúkoluj okolí do péče, až se vrátíš z porodky. každé pomoci využíj, protože je to fakt vyčerpávající. takže co může udělat někdo jiný, tak ať to taky udělá
jestli jednou budu mít možnost ještě jednou rodit, tak jedině za vydatné pomoci rodiny. teď sem si hrála na hrdinku a doslova padam na čumák. ![]()
@Lasislava1 No tak to je neco, vid
Reknu Ti, ze me to teda jako vubec nechybelo faaaakt!!!
@slunce.v.duši No nějak to budu muset zvládnout a bojím se, ale tak až to přijde, tak to přijde a budu doufat, že to bude rychlé ![]()
Nemám kromě manžela koho zaúkolovat, taťka už má 73 let a tchyně je na vozíku.. ![]()
@Tinkka To věřím, pohodlné to není, ty to máš aspoň za pár, mě čeká ještě dost týdnů
![]()
@marketa.pipa jednou jsem ji nechala a to vydržela od půl 9 do půl 12,naštěstí toto období měla asi 10 dní, to sem musela jít s ní do postele a uhladit ji a přitom držet dudana v puse a šeptat ji do ouška heje heja, od té doby pohoda, jinak je naučená jak už sem tu psala, že ji položím, hám šudlenu/kapesník/ na oči a žužlu mezi ručičky a ona ví, že se jde spát, dělám to co jsme doma z porodnice a dneska prostě ví, že jde spát, jen musím mít šudlenu i v kočáře, což ze začátku nepotřebovala, ale jinak jak fakt vidím, že už je unavená tak jde do postýlky a nehádá se semnou, jen někdy ji vypadne dudlík tak se ozve, ale jak zabere tak ji nevadí že ho nemá, jestli třeba není Honzík přetažený a pak mu nejde zabrat, to se taky někdy stane, že je přetažená a nejde jí to, já sama když sem přetažená tak nemůžu usnout, proto ji nakrmím a teprve jdu koupat, po koupání je vždy vyřízená, že řvala hlady, ale nechtěla jíst, protože už prostě neměla sílu, mám výhodu, že nezvrací ani neublinkává, tak ji nakrmím a jdem koupat, někdy u oblíkání už řve, že toho má dost a představa, že bych ji měla krmit je nemyslitelná, jen by řvala a nejedla a tak ji obleču, ještě se pomazlím at se ji pěkně spinká a položím do postýlky a spinká jak kdy, třeba předvčerem spala do 5,ani na cumel se nevzbudila
@Tinkka Ahoj, gratuluju k úspěšné ko. Malá docela překvapila, že se takhle nachystala hlavičkou dolů, vid… Tys necítila, že by se otáčela? Mě taky pořád hrozí porod pipkou, lékař mi sice napíše doporučení, ale musí to rozhodnout nakonec primář a ten mě prý taky může přemlouvat do porodu. No, pokud mi to rovnou neodsouhlasí, jsem připravená jít teda na porážku - na porod pipkou.
Co nadělám. Mám přislíbeno, že někdy kolem 35. týdně mě pošle do porodnice na posouzení, co se mnou. Ráda bych to právě už taky věděla, ať vím, na co se připravit.
Tak moc držím palce, ať ti to dobře dopadne, ale já myslím, že ty oči to stejně jistí, neboj! ![]()
@Jana Vajnerová Jani já vibrační lehátko mám a nepostřehla jsem, že by ji to pomohlo od nadýmání, prošla sem si to taky s křikem, prostě kapečky, mastčka, masáže a na bříško at se hýbou střeva, taky dávám Elišku na bříško od porodnice, vždy ji pěkně promasíruji zádička, ramínka, prcinu i stehýnka a ona drží jak to je příjemné
@alexa37 joj tak dlouho si jí nechala vyřvat? to bych nedala
Tak snad se i nám podaří nějaká vychytávka jak ho uložit a aby pochopil že jde spát. Tak já musím krmit po koupání jinak by měl všechno jídlo venku, ale je mu to nevadí on by žral pořád a přetaženej nevím jestli může být
chodím s ním tak 3× denně ven a by mi v kočáře vytuhl a doma neřval a před koupáním jako ted chodím taky aby dal pokoj
pak čekám až se probudí a jde se koupat.
@marketa.pipa trubičky se neboj, nesmíš ji cpát nasilím a pak se nemůže nic stát, jinak před koupáním taky musíme spát, dnaka spala přesně 32 minut
tak aspoň odpadne rychle, ale bude uřvaná u oblíkání
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
@Lasislava1 Každý začátek je těžký..pravda je že je to hodně těžké hlavně ty bříška. Ta bezmoc že nemůžeš pomoci. Tedy snažíš se maximálně ale většinou to moc nepomáhá…jseš na pokraji sil, nevyspaná, máš všeho dost, ale jsou to naši broučci… a ono to jistě jednou přejde a pak už bude jen dobře