Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@marketa.pipa U nás se taky pláče. Večer pomůže pozice na tygříka zpívat nebo pustit písničky. Teď mi třeba usnul u ABBY. ![]()
@Tinkka ahoj, máš moc hezké fotky, moc ti to sluší!!! a ty už máš i termín na císaře? taky bych se neuměla rozhodnout. u prvního porodu jsem furt chtěla epidurál, první bylo brzo, pak pozdě, takže jsem rodila bez epidurálu. no a teď si říkám, že když jsem zvládla první porod nez, zvládnu i druhý, taky se bojím toho píchání do míchy ![]()
Já jsem byla dnes na kontrole, vše ok. malej má odhad 1900g, +-400g. zdá se mi to hodně, ale je to prý průměr. malá měla odhad taky asi o půl kila víc a byla maličká. jinak je prdelkou dolů, já už si pár dní říkám, že najednou mě dole netlačí
tak ani nevím, zda si mám přát, aby se přetočil
furt si říkám jak musím začít prát a nestíhám nestíhám ![]()
@Ruzovytulipan Gratuluji ke kontrole.
A koukam, ze ty ditka zlobi vsechny stejne. Taky to u nas zatim vypada na cisare, poloha pricna. Treba nam to chtej kluci nejak ulehcit a nechat nas vybrat termin porodu, tedy cs. ![]()
Jak se dneska citite, holky? To pocasi mi dava, musela jsem se vratit z prochazkky se psem, cela zpocena, bylo mi zle celkove. Sli jsme pak pozdeji na chvili, kdyz uz se to pocasi trochu zmenilo. Nesnasim zmeny tlaku. ![]()
@Ruzovytulipan Dekuji za pochvalu
a gratuluji ke kontrole! Jeste ma cas do toho 36tt, tak mu musis domluvit
Mala me tam takhle drepi od toho 30tt, no. Termin nemam, jdu tam pristi stredu se domluvit, delaji ho od ukonceneho 39tt. Snazim se nad tim nepremyslet a brat to, jak to je. Co zavinka, uz ji mas??? A jak se citis jinak? ![]()
@ta Mišel
Ja dneska radeji nikam nesla, udelala jsem si odpocinkove odpoledne na balkone s knihou ![]()
@ta Mišel píše:
Jak se dneska citite, holky? To pocasi mi dava, musela jsem se vratit z prochazkky se psem, cela zpocena, bylo mi zle celkove. Sli jsme pak pozdeji na chvili, kdyz uz se to pocasi trochu zmenilo. Nesnasim zmeny tlaku.
mi povidej, my jsme dneska zavreny celej den v kamennym baraku, tam sice malej musi mit slabou mikcu jak mame chladno ale venku se mi poti jaky je dusno a to ma teplacky a bodyno s dlouhym a lezi v korbe bez deky (dopo to tak bylo
)
@Ruzovytulipan píše:
Já jsem byla dnes na kontrole, vše ok. malej má odhad 1900g, +-400g. zdá se mi to hodně, ale je to prý průměr. malá měla odhad taky asi o půl kila víc a byla maličká. jinak je prdelkou dolů, já už si pár dní říkám, že najednou mě dole netlačítak ani nevím, zda si mám přát, aby se přetočil
furt si říkám jak musím začít prát a nestíhám nestíhám
asi ma zavrate a nechce byt hlavou dolu ![]()
@1985bara píše:
@kytka077 pro me neni brzo, ja to cekala po sestinedeli, chci aby se telo nastarovalo, aby mohlo byt dalsi skvrne na zadelani pristi rok
Jo taaak ty to chces frkat jak Bata cvicky, tak to jooo
Ja bych chtela kolem dvou let driv moc ne. Takze jestli vydrzim behem kojeni bez ms, budu moooc rada a kojit bych chtela tak rok, snad to vyjde no…
@Martina225 píše:
Tak já jsem z přirozeného porodu vyjukaná. Čím víc se blíží, tím větší jsou bobky. A ten můj na to, že je to ta nejpřirozenější věc na světě
. Asi nechám rodit za sebe pana přirozenýho
![]()
. Břicho mi trochu polevilo. Bolí, ale je to lepší
. Dnes v noci jsem si rovnala do šuplíku větší věci a zjistila jsem, že musím koupit, ještě něco v 50 vel. Už se těším na tvou Natálku
. A pro jakou metodu jsi se nakonec rozhodla?
Marti ja mela stejny strach zase z toho, ze by byka komplikace a nutili me do cs
ale reknu ti, nakonec jsem rodila prirozene a kdyz prisly kontrakce, byla jsem fakt v klidu a vubec me cely ten porod vubec nestresoval. A to jsme se predem docela bala, co me ceka. Fakt mi to prislo hrozne prirozene a asi tomu pomohka moc prijemna a intimni atmosfera pri porodu. Chytla jsem uzasnou porodni asistentku a byl tam i muj Dr. velky klidas a pohodar ![]()
Verim, ze to budes mit v pohode. Hlavne se nijak nestresuj, on pan prirozeny ma asi trochu pravdu i kdyz si to neumi vubec predstavit
![]()
Kazdopadne muj muz byl obrovska podpora a rekla bych, ze nas to sblizilo jeste vic. Rikal, jaky to byl pro nej krasny zazitek a jak nas obe. miluje. Pry kdyz videl, co jsem dokazala, tak si me za to strasne vazi jeste vic ![]()
Budes mit chlapa u porodu, nebo ne?
@kytka077 si pis, chceme co nejdriv, pac martin uz taky mladsi nebude a zdravotni problemy se budou jen hrnout ![]()
@kytka077 píše:
Marti ja mela stejny strach zase z toho, ze by byka komplikace a nutili me do csale reknu ti, nakonec jsem rodila prirozene a kdyz prisly kontrakce, byla jsem fakt v klidu a vubec me cely ten porod vubec nestresoval. A to jsme se predem docela bala, co me ceka. Fakt mi to prislo hrozne prirozene a asi tomu pomohka moc prijemna a intimni atmosfera pri porodu. Chytla jsem uzasnou porodni asistentku a byl tam i muj Dr. velky klidas a pohodar
Verim, ze to budes mit v pohode. Hlavne se nijak nestresuj, on pan prirozeny ma asi trochu pravdu i kdyz si to neumi vubec predstavit![]()
Kazdopadne muj muz byl obrovska podpora a rekla bych, ze nas to sblizilo jeste vic. Rikal, jaky to byl pro nej krasny zazitek a jak nas obe. miluje. Pry kdyz videl, co jsem dokazala, tak si me za to strasne vazi jeste vic
Budes mit chlapa u porodu, nebo ne?
Kytí, krásně jsi to napsala. Samozřejmě mě to dojalo a rozbrečelo. Já bych se bála i celkové narkózy… jako že se neprobudím a malou neuvidím
. Jsem totiž strašpytel
. Já se celou dobu, vůbec nebála. Brala jsem to tak, že až to příjde, tak to příjde. Ale s blížícím se termínem, začínám mít normálně strach. Přítel, bude se mnou. Né proto, že to chci já. Ne proto, že chce vidět, jak mu prcek přichází na svět. Chce mi být oporou. Vlastně si neumím představit, že by u mě nebyl. Jinak ty máš skvělej zážitek… to pouto mezi tebou a mužem je krásné. Doufám, že budu mít něco podobného. Pak dám vědět ![]()
@Ruzovytulipan píše:
Já jsem byla dnes na kontrole, vše ok. malej má odhad 1900g, +-400g. zdá se mi to hodně, ale je to prý průměr. malá měla odhad taky asi o půl kila víc a byla maličká. jinak je prdelkou dolů, já už si pár dní říkám, že najednou mě dole netlačítak ani nevím, zda si mám přát, aby se přetočil
furt si říkám jak musím začít prát a nestíhám nestíhám
Gratulace k pěkné kontrole
. A koukej prát
, ať má malej tulipánek připraveno
. To stihneš, neboj ![]()
@kytka077 kyti s tim porodem si to vystihla uplne presne, take nas to s martinem dalo vic k sobe, je na me pysny ze po tom tezkem porodu jsme to daly a ja jsem pysna na nej ze se opravdu pochlapil v tu chvili a byl mi velkou oporou, bez nej bych to opravdu nedala ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď