Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Měla jsem 225 jednotek. Doktoři tam kroutili hlavou, jela jsem tam asi 4× a pořád nic. Zkrátka 14tý den cyklu jsem měla 21 mm folikul a to mám každý měsíc a jinak nic navíc, takže jako bych si vůbec nic nepíchala. Dnes jsem to dostala, tak mám jet na horm. profil a pak se uvidí. Ale doteď jsem měla profil ukázkový a všechny vyšetření také. Dokonce mám i vše průchodné, laparoskopie bez nálezu…
Zkrátka doktoři tam kroutili hlavou a tak snad něco vymyslí…
Dneska poprvé jsem menstruaci obrečela - doteď jsem se držela… ![]()
Ahojky dlouho jsme tu nebyla, ale teď se naskytla možnost že behem týdne dostnaneme léky a budem píchat. Jinak budeme muset čekat na další měsíc. držím vám palečky aby to dopadlo dobře. ![]()
Ahojte děvčata, ach jo…tak do teď bylo vše fajn, ale teď co sem začla pichat Fraxiparine, tak mám modřiny u vpichů ( jedna je tak 4×4 cm
) a ještě k tomu mám užívat Protifar (3× denně)a ať už ho dám do jogurtu, džusu nebo granka, tak nemám daleko k
…ať už je to za mnou
@Lenek bohužel, ještě nemám schválený léky takže až další měsíc.
Ahoj holky,
můžu mezi Vás vplout? ![]()
Přes 3 roky se léčím se syndromem PCOs, 2 roky se snažíme o miminko s tím, že 3roky beru utrogestan a půl roku jsem brala Clostilbegyt, na který jsem vůbec nereagovala ani po trojitých dávkách. Přítel má prý nadmíru skvělé spermio, genetiku taky máme v pořádku, tak že jelikož není materiál ode mne musíme tomu pomoci. V pondělí bych měla jít teprve na odběr krve, aby mi nastavili dávky. Prý nás léky pro začátek budou stát 7tis. Jelikož MS čekám každým dnem, počítám, že se stimulací začneme ke konci října. Doktorka mi řekla, že na poprvé nesmíme dát dvě vajíčka, na podruhé už jo, jinak by nám prý pojišťovna nezaplatila čtvrtý pokus či co.
Budu ráda, když se s Vámi budu moci podělit o zkušenosti. Chystáte se některá do Brna do REPROMEDY?
@Yen Ahoj, já jsem v Reprofitu (IVF clinic) v Olomouci, takže ohledně CAR neporadím, ale ohledně těch dvou embryí… Já jsem myslela, že první dva pokusy se nesmí dát dvě embrya, aby pak pojišťovna platila 4 pokusy a ne jen 3.. Jdu teď na 2. pokus, tak bych dala dvě, kdyby to bylo tak, jak říkáš..
Jinak hodně štěstí, držím palce, ať je vše v pořádku a povede se! ![]()
Ahoj, holky, dneska jsem se vrátila z kontrolního UTZ, mám 6 vajíček s tím, že zbytek může ještě dorůst a dohnat to, ale i tak maximálně 9 vajíček… A to jsem měla dlouhý protokol s Dipherelin a Gonal 287 IU. Úroda dost chabá, co?
Ale dr. říkala, že na mě je to pěkné, minule byly jen 3… No snad i tak z toho bude něco použitelného.
@Martinabébé říkala právě, že by to mělo být tak, že na poprvé jedno a pak buď na druhý nebo třetí pokus dvě, že to si můžeme rozhodnout… ale je možné, že to říkám blbě mi říkala takových informací ![]()
@Lenek musíš hezky pomalu a rovně. Ja jsem si pichala 10 dní a uplne čistý břicho. Teda jednou jsem byla trochu hrr a měla jsem tak to 3 mm modrinku, taky jsem jí jedinou cítila, ostatní vůbec nevím, že by se dotkly kůže
. Chce to najít pořádný špiček ![]()
@Yen ahoj, je to jak říká @Martinabébé, v prvních dvou pokusech nesmíš nechat transferovat dvě embrya, aby pojitovna proplatila 4 pokusy. Ale možná to doktorka myslela tak, že když od tebe získají hodně vajíček a budeš mít i něco ke zmrazení, tak že zmražené pak už dát dvě můžeš (KET se nepočítá jako druhý pokus)
Tak já momntálně čekám cca v pondělí Ms a pak začínám s Gonalem v dávce 5, 5, 4, 4,3, a pak 7 DC UTZ.
@petross no rovně to vím, a s tím nějvětším špíčkem je to tak že tam je ta největší modřina a na boku břicha jen červené ťupky. Mě příjde že tu kůži nemůžu propichnout, že musím strašně tlačit. Při stimulaci mi ty jehly šli píchnout na jedničku a to i ty velké, tak nevím
Mám ještě 16 injekcí, tak snad to bude čím dál lepší a za 14 dní nebude z břicha jedna velká modřina
![]()
Ahoj holky mě říkala dr že je jedno kdy si dám jedno nebo 2 ale tím, že dám 2 tak přijdu o 4pokus.
Hehe co zase vim ja tak se u prvniho musi dat jen jedno aby jsi mela narok paj na ty celkove 4pok.pred 4 lety to nebylo a dala jsem dve hned v prvnim pokusu
takze ted mam po poslednim transferu teda aspon ze mam jeste mrazacky
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.