Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte, podstoupila jsem druhý pokud ivf
Při prvním měl přítel jednu živou SP.. otěhotněla jsem ale byl z toho zamkly potrat 🤦♀️
Při druhém jsem měla 35 oocytů z toho 29 zralých a 18 oplozených, chtěla bych se prosím zeptat kolik podle vás neboli z vlastní zkušenosti mám nechat zmrazit?
Děkuji za odpovědi.
@happyend405 záleží kolik jich dojde do 5. dne a jaké budou kvality. Pravděpodobně ti to doporočí v CARu, až to vyhodnotí.
@happyend405 to ti doporučí CAR a pak podle finančních možností co nejvíc.
@Cenarius děkuji za odpověď..můžu se ještě prosím zeptat, uhradí se zmrazení.. a co když se ty zmražené pak nevyužijí? Např: že se to pořadí na po prvé.. Děkuji za odpověď
@happyend405 Ahoj, neni to dotaz na mě, ale když se nevyužiji všechna, lze je neomezene uchovávat k pripadnemu pozdějšímu vyuziti, jen se kazdy rok za to musi zaplatit… Nekdo třeba nevyužitá embrya daruje, ale to nevim, jake jsou podminky.
@happyend405 Nevim, kolik si prejete deti, ale vetsinou se to napoprve nepovede… Lepsi je si uhradit mrazeni a rocni poplatek za uskladneni nez platit a podstupovat dalsi ivf.. Navic i oocyty “mladsi” jsou pravdepodobne kvalitnejsi.. Pokud byste chteli za 2-3 roky sourozence, muzes mit mnohem mene vajicek a co teprve tvuj partner..