Izofix pod autosedacku

54
2.3.23 19:14

Izofix pod autosedacku

Ahojte,
Mate nekdo zkusenost s izofixem.
Kupujeme nove auto ve kterem lze upevnit sedacky na izofix.
Jedno dite bude ve vajicku podto vim ze jde dat, ale jde mi spise o sedacky pro starsi deti. Nebo ty se uchytavaji uz jen pasy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21066
2.3.23 19:27

ISofix!! Boha jeho 8o od normy ISO 13216

A prakticky všechny sedačky mají možnost připoutání přes Isofix. Je to součást sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
2.3.23 19:58

Na isofix jsme meli vsechny autosedacky, tj i tu posledni, co je az do 36kg. Mela jsem moznost porovnat se sedackou jen na pasy, a tam to uchyceni neni tak pevne, sedacka se hodne vrklala. Z hlediska bezpecnosti by v tom teoreticky rozdil byt nemel, ale pokud mas moznost, urcite bych volila sedacku s isofixem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
2.3.23 20:58

Na vajíčko a sedačku do 4 let potřebujete isofix bázi :) další sedačka už má isofix v sobě, novější auta už to mají jako povinnou součást auta. Z hlediska bezpečnosti je to za mě jasná volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
2.3.23 21:20

Pardon za preklep :oops:
Mame Britax Römer, „king,, 9-18 kg tak nevim jestli se da uchytit. Je pravda ze na tom pasu se dost vyklaji coz mi vadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7731
2.3.23 21:25
@Mispule19 píše:
Mame Britax Römer, „king,, 9-18 kg tak nevim jestli se da uchytit. Je pravda ze na tom pasu se dost vyklaji coz mi vadi.

tak sedačka romer king co vím nemá izofix… ale sedačku 9-18 seženeš jak budeš chtít která je na izofix. I sedačky pokračujíci 15-36 jsou na izofix. My máme tři autosedačky velké 15-36…dvě bez, a jednu z izofixem.
ale zase vysloveně aby se ta sedačka vyklalá.. máš to připevněné pořádně??? My měli i jednu sedačku 9-18 na pas a nezdálo se mi že by se vyklalá… to už sedačka 15-36 na pas co je tak to se vyklá… to nemá za co držet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102673
2.3.23 21:35
@Mispule19 píše:
Mame Britax Römer, „king,, 9-18 kg tak nevim jestli se da uchytit. Je pravda ze na tom pasu se dost vyklaji coz mi vadi.

Tak zrovna správně uchyceny king se na pasech ani nehne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
2.3.23 22:10

A s jakym typem sedacek mate dobre zkusenosti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6123
2.3.23 22:58
@Mispule19 píše:

Pokud se autosedačka kýve, není dobře upevněná. Žádná autosedačka se nesmí viklat a ty kvalitní (mezi které můžeme počítat ten Britax) se na pásech ani nehnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
3.3.23 00:15

@Mispule19
Dobře uchycená sedačka se ani na pásech ani nehne. Isofix je jen pohodlnější (zejména u vajíčka, které se nosí domů, u pokračovací, která zůstává v autě už je to v podstatě jedno) a snižuje riziko špatné instalace, ale bezpečné je obojí stejně.
Koukala bych po sedačkách Besafe, Joie, Nuna, Klippan, Axkid. Z hlediska bezpečnosti je nejvhodnější i po vajíčku zůstat co nejdéle v protisměru, minimálně do 4 let/18 kg :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
3.3.23 08:41
@Mispule19
@Mispule19 píše:
A s jakym typem sedacek mate dobre zkusenosti???

S takovým, který sedne konkrétnímu dítěti a do konkrétního auta. Do 4 let je bezpečnější protisměr. A Römer King se na pásech ani nehne, když je dobře připoutaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí