Auto s možností 4 isofixu, velký kufr

2200
14.2.23 20:59

Auto s možností 4 isofixu, velký kufr

Zdravím,

jdu zase s dotazem. :mrgreen: Jak je z nadpisu jasné, tak hledám auto, které má 4× isofix a velký kufr.
Teď máme Vw Touran a čekala jsem od toho víc. :nevim:

Nechci dodávku a ani nové auto. Ne kvůli penězům, ale jelikož je to pro mě škoda. Neumím se k autu chovat, děti v autě zvrací, jedí atd.
Takže nemá smysl teď kupovat nové auto a extra drahé.
Zajisté nechci nějaký vrak. Ale nějaké ojeté auto do cca. 350 tisíc.

Manžel by chtěl koupit dodávku kolem 800 tisíc. Ale mě to přijde teď škoda. Nejezdíme dálky, jezdíme krátké cesty a pomalu každý den. Jak jsem psala, auto beru jako spotřební zboží, takže nové by bylo pro mě škoda.
Kdyz jsem měla Polo, Fabku, tak to zvládlo v pohodě horší terén (myšleno lesní cesty, polní cesty atd.) Touran už je těžký a tohle nezvládal a musela jsem hodně přemýšlet, přes co s ním pojedu. Ke kamarádce vede cesta přes louku a lesní cestu a bohužel to auto to dalo jen tak tak v lese… Chápu že to není off road, ale Polo a Fabka jsou na takové akce ok. :mrgreen: Nicméně to není rodinné auto a nemůžeme mít doma vozový park. :mrgreen:
Koukala jsem třeba na Caddynu atd. Ale fakt nevím.

Zajisté s tím nechci jezdit off road. :mrgreen: Chci aby to jezdilo po silnici, ale zase nechci řešit že když se auto dotkne travniho porostu, tak nepojede a bude mě muset manžel zase vytahovat lanem. :mrgreen:
Prostě chci s ním jezdit jak a detma, tak třeba za kamarádkou, ke které vede horší cesta.

Dekuji za rady. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20972
14.2.23 21:11

Je dost možný, že budeš mít tak nesmyslný požadavky, že to nikdo není schopen splnit. Pokud Touran nevyhovuje, tak fakt nevím kam už sáhnout.

Jinak 4× Isofix není problém. 1× spolujezdec, 3× vzadu.

Není možný porovnávat fabku/polo a velké rodinné auto. Váha těch aut je klidně dvojnásobná. Z toho vyplývá průjezdnost terénem.

Šel bych cestou manžela a pořídil dodávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
14.2.23 21:20

@Cenarius já vím že Fabka je lehká oproti Touranu. Takže porovnání je nespravedlivé. Jenže já jsem zvyklá jezdit na výlety, kde horší terén prostě je. :nevim:
No a překvapilo mě, jaký problém měl Touran, když se dostal na travnatý porost. Na silnici ok. Ale travnaty porost byl pro to auto problém. :nevim:
Takže nevím, jak by se chovala dodávka. Je mi jasné, že s dodávkou bych to ke kamarádce nedojela. :nevim:

A pokud dodávka… Od jakého roku se má člověk koukat atd. :nevim:

Myslela jsem si, že je třeba něco jako Caddy atd.

Ale chápu že mé požadavky jsou asi moc velké. :nevim: Ale nerada bych byla zklamaná jako u Tourana. Dost lidí ho chválilo a mě to auto v reálu moc nenadchlo. :nevim: Přišlo mi, že z venku vypadá velké a uvnitř to tak uplne není. Nevím no. Možná od těch aut moc očekávám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
14.2.23 21:21

@Cenarius jinak děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
14.2.23 21:33

A není spíš problém v pro vaše použití nevhodné motorizaci toho Touranu? Nějak si nedokážu představit, že cenově přijatelná dodávka by terén zvládala lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
14.2.23 21:35

Co třeba Mercedes Benz GL? Sedmimístné, prostorné, pohodlné, projede to všude obzvlášť ve 4×4. Bazarové kolem r. v. 2010 za těch 350k seženete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
14.2.23 21:38

Tak jedině traktor nebo trakař přes tu louku. Sice nemám auto jako modlu a děti v něm taky jedí a blinkaji, ale tenhle popis zní jako likvidace auta a výmluva, že se k němu neumí řidič chovat? 8o to mi hlava nebere.

Jiné větší auto než Toyotu ne VW Sharan nový 7 místný mě nenapadá. Možná by to spíš stálo zamyslet se na přístupem. :think:

• Citovat
  • Upravit
2200
14.2.23 21:41

@Hibou tak chápu že auto je na silnici. Ale když jedu například na výlet, kde je parkování situované na louce, tak s tím je pro mě problém. :nevim:
Bohužel jak se Touran dotkne trávy, tak je problém. :nevim:
Bavila jsem se o tom s kamarádem, co tento problém řešil taky. Koupil kvůli rodině dodávku od Vw a je spokojený. Travnatou plochu mu to zvládne lépe jak Touran a nebo Sharan.

Je mi jasné, že Polo a Fabia je rozdíl. Že s nima to člověk přejel v pohodě díky lehkosti auta.

Je mi jasné, že od většího auta nemůžu očekávat stejne jízdní vlastnosti jako od např. Fabky.
Ale to že je problém parkování na louce mi přijde zase blbý.
Jelikož dost rozhleden atd. mají udělané parkování na travnatém porostu.
Prostě Touran na silnici super. Lehčí terén a problém. Takže nechci se bát, že opět nevyjedu a manžel mě bude muset vytahovat lanem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
14.2.23 21:43

@MrsSnow moc děkuji za odpověď. Jdu se podívat. :) A nějakou osobní zkusenost máte? Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
14.2.23 21:44

Caddy maxi (delší verze), podobně se dělá/dělalo delší fiat Doblo maxi a nějaký francouz (berlingo/partner/proce long)
ale jsou to takový polododávky

Příspěvek upraven 14.02.23 v 21:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
14.2.23 21:45

4× Isofix a k tomu ještě navíc velký kufr??? Dodávka L2 minimálně, aby za třetí řadou sedaček byl vůbec nějaký kufr. Touran pobavil, sorry…

• Citovat
  • Upravit
158
14.2.23 21:47

Tady je test, jsou tam pro srovnání i podobná auta (tourneo, combo a další v delších verzích)
 https://www.auto.cz/…k-mpv-139417

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
14.2.23 21:52
@MrsSnow píše:
Co třeba Mercedes Benz GL? Sedmimístné, prostorné, pohodlné, projede to všude obzvlášť ve 4×4. Bazarové kolem r. v. 2010 za těch 350k seženete.

GL není sedmimístné, to prostřední místo v druhé řadě je lež.

Jinak s výběrem bude problém, max. tak Caddy 4×4, ale to je polonáklaďák a hnusné auto. Prostě hodně nepovedená dodávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
14.2.23 21:55

@Ariadne já to nesvadim na děti. :mrgreen: A přiznávám, že se k autu neumím já jako řidič chovat.
Prostě výměna olejů, rozvodu, filtrů atd se dělá jak má. Takže naše auto není vrak, Který jen jezdí a nikdo se o něj nestará. Ale nechci nové auto. A to z důvodu, že se k němu neumím chovat, ale i kvůli tomu, že děti zvrací a popravdě… Bylo by mi víc líto auta za 800 tisíc jak auta za 300 tisíc. :nevim:
Děti zničí vnitřek a já vnějšek.
A cesty k nám nejsou taky nic moc. Jsme na vesnici, kde do naší mini vesnice vede silnice sama díra. Kde člověk musi jet krokem a i tak je vyklepany. :nevim:

Prostě mě osobně přijde škoda dát tolik za auto, když vím, jak bude vypadat jeho využití. :nevim:

Nechci žádný vrak, ale ani auto aby mi bylo líto ho někde například odrit. :nevim: Nemyslím tim, že na parkovišti vystoupím z auta a omlatim vše kolem :mrgreen: To fakt ne. Ale nechci mít auto jako něco, co se budu bát používat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
14.2.23 22:03

@Ťarbík01 máme peugeot expert a zvládá i lehčí terén jako vyježděná cesta na poli nebo parkování na travnaté ploše. Problém jsou akorát 4 isofixy, protože jsou umístěné na krajních sedadlech což při sezení ve 3 řadě je nepoužitelné.
Stejné auto je i Fiat Scudo, které by mělo mít ve druhé řadě isofix uprostřed a potom Citroen, ale tam neznám typ a nevím jak je na tom s isofixy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí