Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Ťarbík01 hlavně né VW crafter / MAN TGE 140/180 padají motory už v záruce a po ní je to ještě lepší v 60tkm to bylo za 190 tis oprava a pořád to nejede 😂 minimálně 1× měsíčně se to u nás ukáže
ale je to kus od kusu
@Ťarbík01 Zažila jsem situaci, kdy po rozbředlém sněhu na výjezdu z garáže VW dodávka ani na několikátý pokus nevyjela, zatímco Octavia, která bude podobně těžká jako Touran, vyjela na první pokus. Úplně nevěřím tomu, že dodávka se v terénu chová lépe než ten Touran. Jak vysoký bývá většinou podvozek a jaký je rozvor? Abys nezůstala viset v první brázdě. Auto, které hledáš, bude vždy těžší než ta Fabia nebo Polo. Takže buď 4×4 nebo zapracovat na řidičském umění ![]()
@Hibou náhodou dodávka ve 4×4 zadek v dvojmontáži a plná nářadí normálně projede všude. Lesáci jí mají jako pojízdnou dílnu. Hlavně nesmí lehnout na břicho
ale stačí jí stát na krku a ona se vyhrabe
sice bláto až na střeše ale přece nepolezes ven tlačit ![]()
@JiříkMazlík manžel koukala na mercedes D 250 snad a na vw multivan.
Ty jsou nebo nejsou ok?
Ja ti nevim, jak je snih, beru radsi transportera nez oktavku.
Ale na 4×4 to porad nema, to je bez diskuze nej.
Super bylo Pajero, to je tank vsude a ma to i slusny kufr.
@Hibou tak Octavii jsme měli taky. Měli jsme Octavii v combiku a jelo se s ní úplně jinak jak s Touranem.
Touran má jiný předek jak Octavie. Octavie sedí lépe na silnici jak Touran. A umím být sebekriticka.
Ale prostě Touran se na travnaté ploše chová úplně jinak jak Octavia, Fabia a Polo.
S Octavii jsem jezdila asi půl roku, tak to nepovažuji za dostatečný test. Ale i tak mě zaujala víc jak Touran. ![]()
@Lucie_Sx Manžel má 4×4 a chválí to. Já jsem čtyřkolku řídila snad jen 4×. Takže to neumím. To přiznám. ![]()
Mame 7mistne MB Viano 4Matic, vysoky podvozek. Velka spokojenost. Sourozenecky kocar (sedacky za sebou) dam do kufru klidne v provoznim (neslozenem) stavu. Kdyz ho slozim, tak se tam vejde hromada dalsich veci.
Příspěvek upraven 15.02.23 v 06:57
@Ťarbík01 píše:
@JiříkMazlík manžel koukala na mercedes D 250 snad a na vw multivan.Ty jsou nebo nejsou ok?
Tak nevím jak s medvědem záleží jakou má převodovku ale jinak hlavně mít záruku protože vše je drahá sranda ![]()
Multivan no pokud nový tak hlavně biturbo
a z ADB si také užiješ pokud budeš jezdit krátké trasy.
Ale moc ti ktomu koncernu neřeknu
od nich mi domů nesmí nic
zkoncili u mě v době kdy přestali dělat 1. Octavii… Od té doby je to na píp
@Janča6 moc děkuji za odpověď a foto. ![]()
Auto je úžasný. Jen ta cena.
Zajisté cena odpovídá typu auta. A ty Rok výroby co bychom tak chtěli tak už se pohybují kolem těch 800 tisíc no.
A já si prostě myslím, že pro mě je to škoda. Snažím se být realista a být sebekriticka. ![]()
Manžel by ale do auta za 800 tisíc šel. Takže jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne. ![]()
Ale moc vám děkuji za radu a foto jak prostorne to auto je. Ukáži manželovi.
@JiříkMazlík Tak teď by mě to zajímalo ohledně oprav. V servisu říkali, že to dráha sranda je. Ale že MB a Vw co koukal manžel, tak na opravu jsou stejně dráha sranda. Je to tak nebo není?
To jen tak ze zvědavosti.
A jaké auto tedy vybrat, když ne nic z jejich koncernu? ![]()
Já třeba byla s Vw Polo r. v. 2000 a z dvojkovou Fabii velice spokojená. ![]()
Chápu, že to beru asi z ženského hlediska.
Ohledne Octavie… Ano to bylo a je nesmrtelné auto. Pokud to beru zpětně. Nová Octavia atd… To už je nepovedené auto plne chyb a valné kvality… Stejně tam jako další jejich nové řady… ![]()
Ale co tedy vybrat. Třeba my byli moc nespokojený s Fordem. Stále dokola a dokola se tam něco po… A opravy… Dráhy jak blázen. Jeden rok se opravy na Fordu vyšplhaly přes 80 tisíc. ![]()
A každý rok to bylo pořád dokola. Nebyl rok, co by tomu autu něco nebylo. A to byl nový Ford Ranger. ![]()
@Ťarbík01 tak drahé opravy to záleží kam to dáváš na servis
samozřejmě že nemyslím „stodolu“ kde i kvůli banální opravě máš auto měsíc a vyjde to nakonec stejně draho jako v normálním servisu. Pokud je auto po záruce nemusíš jezdit do autorizovaného servisu. Kde je vyšší hodinovka a ceny dílů ![]()
Mercedes je sice dražší na díly ale se.re se míň než VW. Tak že nakonec vyjde levněji ale bohužel ty nové řady jsou na houby u všech značek. Dneska je Nemyslitelné že se auto dožije a stane se znej veterán jak tomu bývalo kdysi.
Co se na tom Fordu pokazilo Za 80k?
@JiříkMazlík Jen na Fabku jsme měli znackovy servis. Pak už ne. Jelikož to byla dráha sranda.
Ale Pepovi do stodoly auto nedáváme.
To už nás vyléčilo, když nám díky špatně zapojene elektrice po opravě vyhořelo auto atd. ![]()
Takze máme neznackovy, ale kvalitní servis. Ale tam nám nedělali Ford. Ten dělali jinde.
A ptala jsem se manžela co to bylo. Takže 2× světla. Nějaká řidiči jednotka či co. 14 tisíc bez DPH a práce byla jedna oprava světel. Poté filtr pevných částic, ale muselo se to posílat ještě někam jinam, jelikož se tam při spalování nevstrikovala nafta či co. A systém auto házel do nouzového režimu. Prostě nějaká hadička co to tam měla vstrikovat se urvala.
No a furt se tím pádem auto házelo do nouzového režimu, jelikož furt to hlásilo plný filtr.
No a pak ještě nějaké věci. Ale to že auto bylo několikrát v nouzovém režimu a mohlo jet snad 20 km max a pak tě nesvitila světla a šla jen dálková světla díky nějaké té ridici jednotce…
No prostě děsný bordel s tím Fordem… ![]()