Auto s možností 4 isofixu, velký kufr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4172
14.2.23 22:04

Já si pořád nedokážu představit ten problém na trávě :lol: jako že to klouže? Na sněhu také? Občas bývá problém v tom článku, co ovládá pedály a volant :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
14.2.23 22:16

@jirik9 moc děkuji. Jste hodný. Na odkaz kouknu. :) No polododavka mi nevadí. Je mi i jedno, jak to bude vypadat a jakou to bude mít barvu. :) Já jen od toho auta chci alespoň trochu něco co jsem psala. :mrgreen: A abych nemusela volat manželovi aby mě vytáhnul opět auto někde tam a tam. :mrgreen:
@Kutil Tom potřebuji do kufru nějak nakládat sourozencky kočár. A ten bohužel zabere dost místa. Do Tourana ho dám, ale pak už tam naskládám jen pár balení vod a konec. :nevim:
Já chápu, že na me požadavky a představy je asi nejlepší dodávka… Ale je mi líto dát tolik peněz.
Přiznávám, že se k autu neumím chovat. A bylo by mi auta líto. Takže když uvedu příklad. Manžel koupil nové zimní gumy a já zvládla gumu prorazit, ztratit poklici a ohnout disk za 3 týdny. :nevim: Prostě díra na silnici a velký kámen na krajnici a bylo vymalováno. Manžel už si zvykl. A škrábance, prasklé sklo atd. To už neřeší. Jelikož já prostě tyhle náhody přitahuji. Nevěřil mi dokud se mnou nejel a neviděl jak za 1 rok mi prasklo 2× přední sklo. Vždy od kaminku. Jednou na dálnici spadlo z náklaďáku a podruhé odlitl kamen z protijedouciho kamionu.
Prostě vím že tyhle náhody přitahuji, k autu se popravdě chovat taky neumím a děti dodělaji vnitřek. Takže je mi líto v tomhle případě dávat za auto třeba 800 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
14.2.23 22:17

Tak Touran mi přijde jako Roomster, auto úplně k prdu. Osobně bych řešila nějaký MPV, například Ford Galaxy… Jen nevím jestli mají 4× isofix. Měla jsem donedávna Escalade a myslím, že byly jen vzadu, u spolujezdce pochybuju. A to je taky slušně prostorný auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
14.2.23 22:19

@Zumpa děkuji za odpověď a radu. :) hnusne auto myslíte jako vzhledově? Pokud jde jen o vzhled, tak na tom mi nezáleží. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
14.2.23 22:21

@tezi moc děkuji za odpověď a radu. Přesně ten lehčí terén co popisujete mám namysli.
To Touran má problém. :nevim:
Podívám se na auta co píšete. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
14.2.23 22:23
@Ťarbík01 píše:
@jirik9 moc děkuji. Jste hodný. Na odkaz kouknu. :) No polododavka mi nevadí. Je mi i jedno, jak to bude vypadat a jakou to bude mít barvu. :) Já jen od toho auta chci alespoň trochu něco co jsem psala. :mrgreen: A abych nemusela volat manželovi aby mě vytáhnul opět auto někde tam a tam. :mrgreen:
@Kutil Tom potřebuji do kufru nějak nakládat sourozencky kočár. A ten bohužel zabere dost místa. Do Tourana ho dám, ale pak už tam naskládám jen pár balení vod a konec. :nevim:
Já chápu, že na me požadavky a představy je asi nejlepší dodávka… Ale je mi líto dát tolik peněz.
Přiznávám, že se k autu neumím chovat. A bylo by mi auta líto. Takže když uvedu příklad. Manžel koupil nové zimní gumy a já zvládla gumu prorazit, ztratit poklici a ohnout disk za 3 týdny. :nevim: Prostě díra na silnici a velký kámen na krajnici a bylo vymalováno. Manžel už si zvykl. A škrábance, prasklé sklo atd. To už neřeší. Jelikož já prostě tyhle náhody přitahuji. Nevěřil mi dokud se mnou nejel a neviděl jak za 1 rok mi prasklo 2× přední sklo. Vždy od kaminku. Jednou na dálnici spadlo z náklaďáku a podruhé odlitl kamen z protijedouciho kamionu.
Prostě vím že tyhle náhody přitahuji, k autu se popravdě chovat taky neumím a děti dodělaji vnitřek. Takže je mi líto v tomhle případě dávat za auto třeba 800 tisíc.

Jo, to chápu. Já mám auta s 4×ISO doma tři, ale kočár se k tomu vejde fakt jen do té L2 dodávky, která má přes 5 metrů. Pokud by jedno dítě mohlo sedět vpředu na spolujezdci a jedno by stačilo bez ISO, pobralo by to i MPVčko, 3 sedačky do druhé řady a třetí řadu neosazovat - ale v tom případě to je jen 2×ISO, uprostřed ISO nebývá.

• Citovat
  • Upravit
2200
14.2.23 22:28

@Hibou ha ha popravdě… Bylo pár chvil, kde byl problém mezi sedačkou a volantem. :mrgreen: To umím přiznat. :mrgreen: Ale třeba touran má problém na mokré trávě. :nevim:
Trochu nerovný terén, mokrá tráva a Touran měl problém. :nevim:
A poznám, když parkuji někde, kde mám jednu stranu auta na silnici a druhou půlku auta na trávě…
To auto se proste snad nemůže dotknout ničeho jiného jak silnice.
Prostě je těžké. :nevim:
A má problém se jakoby odpichnout. :nevim:
A prostě jakoby se dost hrabe na místě… Nevím jak jinak to popsat. :nevim:
Tohle polo a Fabka nedělá. Ano chápu, že jsou lehčí. Ale tak touran není zas až tak desne těžký, aby se tak choval. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
14.2.23 22:36

@Ťarbík01 Pokud se mi auto hrabe na místě, znamená to, že neovládám dostatečně citlivě pedál spojky a plynu :nevim: Pokud tedy nemáš automat. Nebo tomu nějak divně spíná ESP. Asi budeš potřebovat pohon na všechna 4 kola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
14.2.23 22:37
@Kutil Tom píše:
Jo, to chápu. Já mám auta s 4×ISO doma tři, ale kočár se k tomu vejde fakt jen do té L2 dodávky, která má přes 5 metrů. Pokud by jedno dítě mohlo sedět vpředu na spolujezdci a jedno by stačilo bez ISO, pobralo by to i MPVčko, 3 sedačky do druhé řady a třetí řadu neosazovat - ale v tom případě to je jen 2×ISO, uprostřed ISO nebývá.

Takže na me požadavky ideálně tu L2 dodávku.
Teď mám 2 ISO vzadu a jednu sedačku na spolujezdci. Ta je bez ISO. A přijde mi, že to vajíčko sedí dobře na základně, ale na pasu je to takové forove… :nevim:
Takže v reálu mi teď stačí 3× ISO. Ale do budoucna člověk nikdy neví. :mrgreen: A pro jistou už bych raději chtěla 4× ISO a kufr na dvojkocar.
Prostě Touran je na 3 děti a dvojkocar málo. Jako z bodu A do bodu B to doveze. Ale je to dost nepohodlné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.2.23 22:38

Mame dodavku a na louce parkovat muzu v pohode.
Ale ctyrkolka je ctyrkolka, no.

Jinak si neumim predstavit lepsi „spotrebni zbozi“ nez dodavka.
Cim jezdi vsichni remeslnici??

(Ale jestli mas pintlich manzela, tak s tim ti nepomuzem.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.2.23 22:40

Jo a ojeta dodavka nestoji 800.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
14.2.23 22:40

@Hibou někde najdu fotku. :mrgreen: Na fotce je vidět, jak se auto hrablo a přitom sjizdelo. :nevim:
Na stejném místě jsem stala s Fabkou a nikdy se mi to nestalo. :nevim:
U Touranu se mi to stalo za deště. :nevim:
A táhl dolů auto předek. :nevim: Automat nemám, nechci. :mrgreen: Nebo spíše mě nezaujal. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
14.2.23 22:46

@Ťarbík01 tak hlavně jaké máš pneumatiky? Jak kvalitní a hloubka dezénu. A správný tlak. Pokud jsou měkčí je to na terén lepší ( třeba o0,2-0,4 bar) ale zase na asfaltu to chce mít správný tlak. Hlavně né prefoukany
Pokud auto má ESP/asr které je schopné zastoupit uzávěrku diferenciálu tím že přibrzdí prokluzující kolo tak není problém ani na ledu v kopci. A pokud máš naftu tak rozjezd bez plynu je na tomto povrchu ideální jen klidná práce spojky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
14.2.23 22:48

@Lucie_Sx Manžel nechtěl starší dodávku. A právě na ty co koukal, tak to bylo kolem 800 tisíc. :nevim:

Známý mají 4×4 a děsna spokojenost. Jen se jim to teď tedy rozbylo a opravu v čechách nezvládnu a musí se to poslat do Německa. :nevim: Ale je to starší dodávka. Nevím jaký rok… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
14.2.23 22:53

@JiříkMazlík přiznám že nevím jak jsou kola nahustena. :nevim: Pneu nejsou sjete. To si hlídáme. Ani zpuchrele a stare.
Výměnu děla pneuservis. Kontrolu už my a dle potřeby se prifouknou.
Jinak Touran má naftu. Fabka naftu a Polo benzín. Polo tedy už nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí