Zopa nebo joie?

67
24.1.23 20:11

Zopa nebo joie?

Dobrý den, rozhoduji se mezi dvěma autosedačkami. Jsou to joie every stage fx 2022 a zopa universal fix 2. Auto máme Škoda octavia I. Líbí se mi jejich velké věkové rozmezí a že jdou obě poutat pásy i isofix. Jen nevím kterou vybrat. U joie se mi líbí ochrana proti bočnímu nárazu a prostor pro skrytí pětibodového pásu, když už nebude potřeba. U zopi zas, že má v protisměru možnost 3 nastavitelných pozice. A přijde mi, že ma jednodušší poutání pásy. Děkuji

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.1.23 22:59

Máme zopu :nevim:. 3 body pro leh jsou super! Na izifux jsou takové narážky. Celkem rychle se sundát( dělá chlap, já jsem na to jelito). Třeba ale ve fabii je docela vysoko a musí se dávat větší pozor při vkládání dítěte. V Superbu je to dobrý, tam je víc místa. Uchycení pásy drží fest :nevim:. Třeba ale právě u Fabie nejde zapnout oběma způsoby najednou. Buď přes pás nebo izofix. Dohromady se pak nedá posouvat s popruhy.

• Citovat
  • Upravit
1402
24.1.23 23:59

My máme Zopa carerra fix 2 tuším, a nemůžu si stěžovat. Občas se přenáší do jiného auta a tam taky funguje v pohodě. Hlavně si nemůžu vynachválit polohovatelnost sedačky i když je sedačka ukotvená, s tim má dost sedacek problem a takhle kdyz holka usne, tak ji nepada hlava a spi v klidu. Ex ma na dceru taky Zopu, bohuzel ti nereknu presne jaky typ, ale taky ma starsi auto a uplne v pohode. Kámoška má sedačku od Joie a stěžuje si, že vybrala blbě. Holce se tam prej blbě sedí (výška X polohovatelnost opěrky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
25.1.23 00:32

@xxprincesscz můžu se zeptat, kolik je dceři? Mému je 8 měsíců teprve teda. Ale ma právě už 11,5kg a ve vajíčku je jak sardinka. Vim právě ze hodně lidi nedá dopustit na to joie ale přijde mi divný, ze ma protisměru jen tu jednu polohu. Proto v tomhle mi přijde ta zopa lepší, i když mi přišlo, ze ma strašně volného místa kolem hlavy, tak se trochu bojim, aby byla dostatečně chráněna ta hlavička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
25.1.23 22:42

@Erika98 dceři už jsou přes dva roky, vajíčko jsme přestali používat cca když ji bylo 12-13mesicu už přesně nevím. Bude lepší když zajedemte někam a všechny sedačky vyzkoušet. Ale se značkou Zopa mám opravdu dobrou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
26.1.23 14:29

@Erika98 z těhle dvou jednoznačně Joie Every stage. Celkově je to kvalitnější sedačka, má boční ochranu a kvalitní vložky, který takovej prcek potřebuje (pozor, dítě musí samo 2 měsíce sedět). U těhle sedaček ani není potřeba víc poloh. Stejně se prakticky používají jen 2- úplnej leh a úplnej sed 🤷🏻‍♀️ Jinak samozřejmě by bylo lepší sedačku vyzkoušet a vhodnější je vybírat menší váhový rozpětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
26.1.23 22:58

@Jolana24 tak já bych mela od sestřenice po jejím synovi dostat od britax 0-18kg, ale me se líbí teda tyhle, tím ze jsou právě na delší dobu. Vim ze se říká, ze by se měla používat každá kategorie zvlášť. Ale byla sem se ptát schválně v jedny prodejně, kde prodávají i autosedacky a paní říkala, ze jsou úplně v pohodě i s takovým rozmezim a ze není pravda, ze jsou nebezpečnější, nebo méně pohodlné, nebo čím vším se tenhle typ sedaček očernuje jako špatný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
27.1.23 12:17

@Erika98 No, paní prodavačka úplně nemá pravdu. V první řadě Zopa nevyrábí úplně kvalitní sedačky. Dál rozmezí 9-36 není tak bezpečné hlavně z toho důvodu, že se musí přizpůsobit malým i velkým dětem a je tam spoustu kompromisů a sedačka bude opravdu perfektně sedět jen v jednom období a zbytek času bude menší/větší. Ale třeba ta Every stage má výborně zpracovaný vložky a určitě je lepší než Joie Stages bez isofixu, která je 0-25 a tam ty vložky nejsou nijak slavný. Jinak pozor na autosedačky od někoho. Životnost je 6 let, tak je dobrý si to hlídat. A od Britaxu jsou jen 2 sedačky 0-18: First class, která má protisměr jen do 13kg jako každý vajíčko a Dualfix, který nesedí na šikmý sedadla (oktávka, golf, atd.) a pokud dítě nemá v roce 13kg, tak ta sedačka bude obří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
29.1.23 14:34

@Jolana24 tak auto máme zrovna octavku. A malému je 8 měsíců a už ma 11,5kg. Jinak takový puntickar, abych hlídala životnost přesně na měsíc fakt nejsem. Pokud ta sedačka byla nebourana a nemá zadnout vadu, tak je to jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
29.1.23 19:18

@Erika98 To není o tom, jestli jste nebo nejste puntičkář. Ta sedačka má danou nějakou životnost od výrobce a tu je potřeba vyrobit. Plasty křehnou a při nehodě se pak sedačka nezachová, tak jak by měla a nadělá víc škody než užitku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí