Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj všem,
potřebuji poradit, Google mi nepomohl… Máme v autě pokračovací sedačku Cybex Sirona M2 i-size, kterou je možné naklopit do několika poloh. Do teď ji máme v poloze, při které je dítě co nejvíce vleže, v klubíčku. Kdy je čas na to, začít sedačku narovnávat více do sedu? Jaký věk, nebo váha/výška jsou pro to rozhodující? Sedačka je daná protisměrně, to měnit nebudeme.
Děkuji ![]()
@Payiinka píše:
Ano, už dávno, je starší 18. měsíců
tak to už může být ve vyšší pozici ať vidí ven… na ležmo bych dala pro nesedící mimina… a jinak na sezení… případně jak usne položila na spaní.
Taky máme Sironu a vlastně ani nevím, jestli už jsem ji nějak extra polohovala, dítěti jsou čtyři
Dokud je tam spokojené, tak jsem s tím nehýbala.
Asi to tedy zkusím a uvidím, jak to bude vypadat
hledala jsem o tom nějaké informace od Cybexu, ale nenašla…
Máme nakonec jinou sedačku, ale i tuto jsme ohlíželi a moc rozdíl oproti naší tam nebyl. Ale první dítě jsem vozila do tří let v protisměru v poloze nejvíc v leže, protože jen takto si vůbec nestěžovalo na nožky, pohodlně si je opřelo o protější sedačku, v poloze v sedě/na rovno se mu tam nožky nevešly a muselo by být v tureckém sedě - což mi nepřijde bezpečné a zvláště v zimě a deštivém počasí ani praktické (by bylo od těch bot celé špinavé). Druhému dítěti budou brzy tři a stále preferuje polohu co nejvíc do lehu a ještě tak budu určitě půl roku až rok (dokud se vejde) jezdit. Za mě pokud je dítě spokojené, neměnila bych.
@Payiinka píše:
Asi to tedy zkusím a uvidím, jak to bude vypadathledala jsem o tom nějaké informace od Cybexu, ale nenašla…
na druhou stranu pokud dítě neprotestuje a jezdí v pohodě tak bych to nechala klidně v lehu…