Já a sny

Anonymní
10.4.15 12:06

Já a sny

Ahoj holky, chci se svěřit s něčím, co mi trošku začalo nahánět strach. Začala jsem mít takové zvláštní sny, při kterých se nemůžu probudit, i když vím, že se strašně probudit chci a skoro jsem už vzhůru, vím tom, že se probudit chci a že to je sen, ale nejde to. Chci mluvit a křičet aby mě někdo vzbudil, ale nejde to, tudíž vydávám jen takové zvuky, jakože jemný křik, ale ani to mi pořádne nejde, až konečně procitnu, protože mě vzbudí muž. Ten pocit, že ani nemůžu mluvit, křičet, prostě nic je hrozný. Děj je většinou dost podobný, někde zůstanu sama, jsem na nějakém místě kde se bojím nebo kde to je dost strašidelný. Nějak jsem tomu nepřikládala váhu, většinou tak jednou za půl roku proběhl takový sen, řekla jsem si prostě jen, že to je zlý sen, bohužel v posledních 3 měsících se mi to zdá klidně 2× do týdne. Měla jste některá něco podobného? Musím říct, že máme s mužem trošku stresovější období ve smyslu, že řešíme různé trable v bližší rodině a měli jsme starosti i finanční, takže jsem ve stresu lehce, ale že by zas tak hrozně, to si neuvědomuji. Děkuju za všechny příspěvky a za zachování anonymity, lehce se za to stydím :oops: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
10.4.15 12:12

Beres antikoncepci? Mne tohle delala HA, vedlejsi ucinek, temer kazdou noc probuzeni ze snu, ve kterem jsem mela sileny strach, i po probuzeni odeznival jen velmi pomalu.

Nebo to muze byt psychikou, ze se citis zahnana do pasti a nemuzes se z ni dostat. Manzelstvi jako takove je ok? Nepremyslis o rozvodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.4.15 12:17

Já bych řekla, že je to zcela normální. Možná ti tu poradí líp nějaká anestezioložka, ale ve spánku je to v podstatě tak, že se ti vyřadí řečové a pohybové centrum (aby ses neumlátila při divokých snech) ale mozek jede normálně dál. Takže chceš běžet, ale nejde to, protože to pohybové centrum ještě pořád spí.
Ten stresv životě má spíš vliv na to, co se ti zdá. Čím větší stres, tím blbější sny a tím spíš se toužíš probudit dřív než je zdrávo :nevim: Já ti občas mívám sny tak hezké, že se ani probudit nechci :lol: ale tyhle divoké mám občas taky, to jako ne že ne. Jo a teď se mi zdává, že běhám po městě v noční košili nebo spoře oděná jen s ručníkem třeba :oops:. Ale je to lepší - když jsem spala nahá, tak se mi zdávalo, že běhám nahatá úplně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.15 12:17
@Bibi239 píše:
Beres antikoncepci? Mne tohle delala HA, vedlejsi ucinek, temer kazdou noc probuzeni ze snu, ve kterem jsem mela sileny strach, i po probuzeni odeznival jen velmi pomalu.Nebo to muze byt psychikou, ze se citis zahnana do pasti a nemuzes se z ni dostat. Manzelstvi jako takove je ok? Nepremyslis o rozvodu?

S chlapem jsme v pohodě, naopak, držíme se a žádné problémy co se týče nás dvou nemáme. Máme stresovější období, celkově máme takové zlomové období a jsme na bodě, kdy čekáme co bude dál, jak se to vyvine ohledně peněz hlavn, nabrali jsme si toho trošku víc a strach pociťuju dost často, těším se až toto období skončí a hodíme se trošku do klidu zas, myslíš, že by to mohlo být tím, až tak? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.15 12:21
@Gina108 píše:
Já bych řekla, že je to zcela normální. Možná ti tu poradí líp nějaká anestezioložka, ale ve spánku je to v podstatě tak, že se ti vyřadí řečové a pohybové centrum (aby ses neumlátila při divokých snech) ale mozek jede normálně dál. Takže chceš běžet, ale nejde to, protože to pohybové centrum ještě pořád spí.
Ten stresv životě má spíš vliv na to, co se ti zdá. Čím větší stres, tím blbější sny a tím spíš se toužíš probudit dřív než je zdrávo :nevim: Já ti občas mívám sny tak hezké, že se ani probudit nechci :lol: ale tyhle divoké mám občas taky, to jako ne že ne. Jo a teď se mi zdává, že běhám po městě v noční košili nebo spoře oděná jen s ručníkem třeba :oops:. Ale je to lepší - když jsem spala nahá, tak se mi zdávalo, že běhám nahatá úplně :mrgreen:

Mě už se hezký sen nezdál tak dobré dva roky a ani sen kterému bych se třeba zasmála, že je praštěný, jenom takovýhle psycha a nebo nic. Asi potřebuju už volno a od všeho se utrhnout, ale ani to neumim, protože to vzadu pořád někde mám, že něco musíme, vyřešit a jak to dopadne a tak, je toho na mě asi trošku moc. Chlap má zase v hlavě takovej guláš, že má třeba 5 snů za noc a všechno strašný nesmysle a takhle každej den, asi z nás budou blázni :lol:

• Citovat
  • Upravit
23847
10.4.15 12:23
@Anonymní píše:
Mě už se hezký sen nezdál tak dobré dva roky a ani sen kterému bych se třeba zasmála, že je praštěný, jenom takovýhle psycha a nebo nic. Asi potřebuju už volno a od všeho se utrhnout, ale ani to neumim, protože to vzadu pořád někde mám, že něco musíme, vyřešit a jak to dopadne a tak, je toho na mě asi trošku moc. Chlap má zase v hlavě takovej guláš, že má třeba 5 snů za noc a všechno strašný nesmysle a takhle každej den, asi z nás budou blázni :lol:

Chce to nějakou relaxaci. Cokoli, při čem aspoň trochu vypneš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.15 12:32
@Gina108 píše:
Chce to nějakou relaxaci. Cokoli, při čem aspoň trochu vypneš ;)

A to je to co neumim, aspoň jsem zjistila, že už jsem to jaksi zapomněla. Pokaždé když se najde kousíček volna a teoreticky by byl čas na relax, odreagování, tak zjistim, že mě to vlastně nebaví, respektive nevim jak relaxovat, tudíž si hledám opět práci, zaměstnám se, dám si úkoly a jedu :(… asi musim pořád něco dělat a když si dám nějaký úkol a nesplnim ho, tak mě to provází ještě týden, že jsem to neudělala a musim a přes to vlak nejede, sama si to uvědomuju a dost mě to čtve, i chlap to ví a snaží se abych zpomalila, ale on je na tom dost podobně. Snažíme se spolu odreagovávat, ale tak aby nám to vyšlo, že oba máme ten čas, tak to není tak často, ale s ním mi to jde báječně.

• Citovat
  • Upravit
4411
10.4.15 13:03

Vím jak se cítíš, mě se teď dvakrát po sobě zdálo že mi vypadavá jeden zub za druhým :zed:. Včera se mi zdálo že jsem si domů pozvala dvě známe a jednu jsme zabily :pocitac:. Hrůza ale já to přikládám těhotenství to se mi zdávají děsivé sny vždy. Jinak možná nějka relaxovat jak radily holky nahoře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
10.4.15 13:07

Tak to mě se 2× do roka zdá jeden a ten samý sen už několik let. Jsem v bytě u mamky, jdu z pokoje do kuchyně přes obývák a v obýváku už vím, že mě někdo „bytost“ čeká u kuchyně a natahuje na mě ruku. V té chvíli poznávám, že je to vážné, že mi chce ublížit a v ten moment se chci vzbudit a vzbudím se.
Je to psycho, vzbudím se vždy v poloze na zádech a rukama zkříženýma na hrudi, dýchám rychle a celá se třepu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.4.15 13:20
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se svěřit s něčím, co mi trošku začalo nahánět strach. Začala jsem mít takové zvláštní sny, při kterých se nemůžu probudit, i když vím, že se strašně probudit chci a skoro jsem už vzhůru, vím tom, že se probudit chci a že to je sen, ale nejde to. Chci mluvit a křičet aby mě někdo vzbudil, ale nejde to, tudíž vydávám jen takové zvuky, jakože jemný křik, ale ani to mi pořádne nejde, až konečně procitnu, protože mě vzbudí muž. Ten pocit, že ani nemůžu mluvit, křičet, prostě nic je hrozný. Děj je většinou dost podobný, někde zůstanu sama, jsem na nějakém místě kde se bojím nebo kde to je dost strašidelný. Nějak jsem tomu nepřikládala váhu, většinou tak jednou za půl roku proběhl takový sen, řekla jsem si prostě jen, že to je zlý sen, bohužel v posledních 3 měsících se mi to zdá klidně 2× do týdne. Měla jste některá něco podobného? Musím říct, že máme s mužem trošku stresovější období ve smyslu, že řešíme různé trable v bližší rodině a měli jsme starosti i finanční, takže jsem ve stresu lehce, ale že by zas tak hrozně, to si neuvědomuji. Děkuju za všechny příspěvky a za zachování anonymity, lehce se za to stydím :oops: :mavam:

To nic. Spánková paralýza. děsivé, ale neškodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.15 13:26
@Bábrdl píše:
To nic. Spánková paralýza. děsivé, ale neškodné.

Děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3429
10.4.15 13:38

Nevim, jestli je to primo spankova paralyza - ja ji trpim a je to spis o tom, ze jsi vzhuru, ale telo spi, takze se nemuzes absolutne pohnout. K tomu jeste muzes vic vnimat tlukot srdce, jsou to hlasite rany. U spankove paralyzy taky muzes mit pocit dusnosti, halucinace - ze ti nekdo sedi na hrudi a snazi se te uskrtit apod., ale jde tam o to, ze jsi vzhuru, takze v te chvili je sakra tezky presvedcit se, ze je to jenom vyplod mozku. U tebe mi to spis prijde jako sen, mozna to bude tim stresovym obdobim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová