Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A sepsali jste protokol o nehodě? Pokud ne, tak to může byt možná prusvih.
Nevim, bez sepsaneho formulare neudela nic, ne?
Mozna se pletu… ja tukla na parkovisti u skolky do auta jine mamky, tez se mi zjevila za zadkem ani nevim odkud… jen jsme vylitly, omrkly temer neviditelne smouhy, ona mavla rukou, ja zrala na bohnice
a jely jsme. Takze neporadim… jen moje domnenka.
Nic jste nesepsali, nepodepsali takže pan ani u pojišťovny zřejmě nepochodí, tudíž by mohl začít dělat problemy
No brácha kamarádky, co dělá policajta, říkal, že bez toho formuláře nemůže uplatnovat škodu. že ten formulář, protokol je pro pojistnou událost. pak si opisoval to moje číslo OP, tak mu říkám, že ale nejsem pojistníkem (to je manžel) a on, že to nevadí. Jenže moc nechápu, jak chce uplatnit pojistku, když nemá pojistníka a ani protokol…Já to v tu chvíli taky neřešila, protože prostě to byl tuk, já nic na autě, on maličko promáčklé.
Ted doma mám panickou hrůzu z toho, že si vymslí nějaké zdravotní komplikace a půjde po mně…kdyby to byl mladej člověk, ale co se honí dědovi v hlavě, já nevím…
Nesepsali, ale ma její veškeré údaje a buhvi, co si může vymyslet ( ze to paní nechtěla hlásit, nechtěla ani sepsat protokol, aby to její pojišťovna nemusela platit ), chápu kdyby neměl nic v ruce. A nebo si to nechá opravit a zajede s účtem ( třeba na 10000 za zakladatelkou ) a bude chtít zaplatit.
@Gabulle píše:
Nic jste nesepsali, nepodepsali takže pan ani u pojišťovny zřejmě nepochodí, tudíž by mohl začít dělat problemy
jo, přesně.
co já vím, co ho napadne…ach jo, co ted. jet na policii?
@myskalucka píše:
A sepsali jste protokol o nehodě? Pokud ne, tak to může byt možná prusvih.
No to je spíš! průšvih! toho dědy, ne? Pokud on chce něco řešit a nemá protokol, svědky…
Beztak z pojišťovny dostane prdlajs.
My jednou jeli asi před 7 lety a přítel nedal přednost - odneslo to rozbilý světo slečny, co měla přednost a jelikož auto bylo moje a přišla bych o bonus na povinným ručení, tak jsme se domluvili, že s tím slečna odjede do servisu a přítel jí peníze z faktury pošle na účet. A protokol o nehodě jsme tedy sepsaný měli, ale slečna byla fér a nepoužila ho. Taky by to asi byl pro ni oser lítat po pojišťovně
Prachy jsme jí poslali a bylo vymalováno.
No tak podle mě pokud je to nehoda a bude se řešit plnění přes pojišťovnu, tak musí být euroformulář podepsaný oběma stranami, s popisem nehody. Pokud jste se nedohodli že nad tím mávnete rukou, pak je v zájmu viníka i postiženého ten protokol sepsat včetně SPZ, údajů řidiče a popisu nehody a poškození. Později se těžko budete dohadovat. (Mimochodem protokol se vyplňuje průpisem, právě proto). Určit výši škody na 100 Kč - no to by ten pán musel mít škodovku 120 leda, bacha na to, záleží na stáří auta, protože i ťukanec a dolíček, pokud by si to nechal vyklepnout v servisu a tím pádem nastříkat, určitě to není za 100 Kč. Pro příklad, u benzínky do mě nacouvala paní, v první chvíli jsem nic neviděla, ale když jsem pak otevírala nádrž, tak to tam bylo lehce ťuklý a škrábanec, jen v laku na podklad. Škoda byla 16 tisíc, auto jsem měla 3 měsíce. Na starým autě bych takovou záležitost vůbec neřešila, ale na novém jsem samozřejmě chtěla opravu a úhradu od pojišťovny.
@Proto02 tak formulář nemá, já si na něj ani nevzpomněla, on taky nic, tak nevím no, může se zjevit u nás doma a bude ho chtít třeba vyplnit, když zjistí, že bez něj mu tu škodu nikdo neuzná (pojištovna)…tak já ted nevím ![]()
Tak škoda za stovku, to asi i ten malý ťukanec nebude. Pokud to dá do servisu. Ale rozhodně by to mělo jít z tvé pojistky. Pokud máš fotku, tak se dá bránit. Protokol je potřeba, co on vyřídí je otázka. Jít na policii, co to bude platné. Je to tvá výpověď, on, pokud by už došlo na nejhorší, by tvrdil stejně něco jiného. A škoda myslím do sto tisíc, nebo tak nějak, se dá řešit tím protokolem. Nakonec kdyby si něco vymýšlel, tak jsi byla ochotna situaci řešit, dala jsi mu své iniciály. Pojišťovna platí odhad škody, nebo fa z servisu.
Nevim jestli je nejaka zmena, ale mne se jednou stalo, ze od jedouciho auta prede mnou odlitl kaminek a rozbil okno. Podarilo se mi ho zastavit. Tenkrat jsem si ofotila povinne ruceni a OP. Vse nahlasila a cekala. Jenze z pojistovny mi zavolali, ze pan svoji vinu neuznava, ze si nechce kazit bonusy.
a jestli mam nejake svedky nehody. To jsem bohuzel nemela, tak jsem utrela nos.
Takze pokud nema podepsany protokol (tenkrat jeste nebyl) nebo nejaky tvuj souhlas, tak ho po tobe bude pojistovna chtit. Je na tobe co odsouhlasis.
Myslím, že děda půjde do pojištovny, tak mu řeknou, že to nemá, tak dle adresy v tvé občance vás navštíví, vy to sepíšete, podepíšete a je to. Není se čeho bát. Ťukanec byl, tak se to má řešit, od toho to pojištění je.
Hm., tak na polici nepůjdu, nevím, co přesně bych řekla, to je pravda. ANo, řešit jsem to chtěla, minimálně jsme mu opakovala několikrát (vlastně i před svědky, opisoval si tu OP na informacích v obchodáku, neměli jsme ani jeden propisku), že nejsme pojistníkem, že mu moje číslo OP bude k ničemu, že pojistníkem je manžel, že bychom museli číslo OP spíš u něj…on nad tím mávl rukou a ani SPZ si neopsal. tak mu říkám, že si ofotím jeho OP a ofotila jsem si ten tukanec na jeho autě…no a jel. já taky jela a pak doma se tady hroutím, že co ted. mám strach, aby nezačal dělat schválnosti. já nevím, co ho může napadnout..
Dobrý večer,
prosím o radu, názor
dnes jsem se na parkovišti u obchodáku tukla s jedním dědou. Jela jsem po parkovišti a koukala po místě. Uviděla jsem ho v jedné uličce nalevo (klasické parkoviště), tak kouknu za sebe, tam žádné auto (asi 40m rovinka)), zastavím a chci couvnout, protože jsme projela tu uličku mírně a bum. Za mnou vycouval z parkovacího místa pro invalidy děda, najednou tam stál uprostřed a tukla jsem ho nad jeho přední kolo (škoda asi 100kč), má tam jen tukaneček, já na autě vůbec nic. No děda vyskočil (psa volně pobíhajícího v autě), že teda polici volat nebude, abych neplatila pokutu, at mu dám OP. Opsal si číslo OP, jméno, adresu, já si ofotila mobilem jeho OP (ještě ji má prošlou a je mu 84let). NO a že si to prej vyřídí s pojištovnou sám, že abysme nic neplatili (jako fakt škoda do stovky, ještě manžel koukal na foto, jsem si to vyfotila). tak mu říkám, že ale nejsem pojistníkem auta. a on že neva, že si to zařídí…a každej jsme jeli…
sice takových tukanců je za den x, lidi se pakjen rozejdou a neřeší, euroformulář se neyplnoval, bylo to vysloveně jen opření se, jen ted jsem z toho nějaká přešlá 
a ted nevím, jestli jsem to neměla hlásit, aby si ted děda nevymyslel nějaké zdravotní komplikace