Adopce,pěstounství - kdo poradí?

401
4.4.15 20:59

Adopce,pestounstvi-kdo poradi?

Holky prosel jste nekdo zadosti o adopci ci pestounstvi? Mame jedno vlastni ditko a dalsi ze zdr. duvodu nechci riskovat. Premyslime o adopci ci pestounstvi. Trochu se ale bojim co nas ceka a jake maji naroky na rodinu ktere ditko sveri. Pokud by vam nevadilo podelit se o zkusenosti budu moc rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
786
4.4.15 21:09

Můj přítel je taky z adoptivní rodiny. Budete mít psychotesty a povinnost chodit na kurzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
4.4.15 21:12

@zdenik1988 my máme adoptovaného syna. Doporučuju stránky adopce.com, tam jsem se dozvěděla všechno, co jsem potřebovala. Případně jsem k dspozici v sz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
4.4.15 21:14

@zdenik1988 no zalezi i co od toho „čekáš“…myslim to tak ze treba např. Pestoun muze o dite prijit - rodič ho bude chtit zpet atd. Jako pěstounka nemas v podstate zadna práva, jen povinnosti. Jak k dítěti tak absolvování min 24hod seminářů za rok, kontroly atd. A pokud rodice budou chtit dite treba vídat taky tomu nezabranis. Adopce je trvala. V obou případech by jste ale meli byt fakt pevne rozhodnuti neni to legrace a casto ty Deti maji za sebou peklo. Pokud se nejedna o adopci miminka. Kazdopadne adopcni proces je na dlouho, obzvlast pokud mate specifická kritéria..pak je jeste moznost jakéhosi pestouna „pohotovostniho“ (nevybavuju si ted přesný nazev :oops: ) a to ti muzou dat dite jakoby kdokoliv a ty musis byt připravena se o nej okamzite postarat na max myslim 4 mesice. Je to hlavne kuli prave treba urychlení adopci, jelikoz jak se ditko z nejake krizové situace dostane do DD tak je pak hrozne na dlouho ho „papirove“ dostat ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
4.4.15 21:16

@zdenik1988 event. kontaktovat nejakou organizaci pro info. Nevim odkud si, ale např. Úsměv v Říčanech jsou uzasni a daji ti plno info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
4.4.15 21:17

@saadet jde o PPPD (pěstounská péče na přechodnou dobu). Ta doba pobytu je rok. Tuším, že to není to, o co zakladatelce jde. V současný době jich je dost (údajně), i když spousta dětí je stejně v zařízeních. A snad se tam nahoře uvažuje o omezení počtu či snad zrušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
4.4.15 21:24

@Izzz diky za upřesnění ;) a ja mela pocit ze nam na skoleni fakt rikali 4m… :think: no to je fuk…me to kazdopadne nesedí, podle me to vetsina dela pro penize :zed: :pocitac: a vim, ze zakladatelce jde asi o neco jineho, jen jsem ji chtela uvést vsechny možnosti 8) nebo teda alespoň ty, o nichž vím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
4.4.15 21:28

@saadet nám říkali rok. Znám osobně pěstouny, co měli našeho chlapečka. Měli ho 8 měsíců a maximum je opravdu rok. K těm penězům. Já už bych se snad i smířila s těma penězma (čerpání rodičáku k těm penězů, co mají)…ale jako adoptivní rodič bych si přála, aby dítě bylo dobře opečovávané, aby se k němu přistupovalo opravdu s láskou atd atd. Což jsem se nedávno dočetla, že u všech PPPD není zcela běžné. Naši pěstouni byli dokonalí, chlapeček vymydlenej, nastrojenej (což není měřítko lásky jistě), kvalitní jídlo, kosmetika, učili ho spoustu věcí, věnovali se mu a já jsem od nich opravdu cítila směrem k němu lásku. Měli jsme obrovské štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
4.4.15 22:02

@Izzz jasne, ja se nehádám asi si to spatne pamatuju..kazdopadne presne jak pises. Tohle vsechno by meli splňovat a automaticky, o to vic by se na ne melo šlapat, vzhledem k tem penězům. Jelikoz vetsina lidi za tim vidi prave jen penize a no „nejak“ se o děcko kdyztak postaram…ale tak to by bylo na jinou debatu cely nas systém okolo adopci, PP, obecne NRP je tragédie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
4.4.15 22:19

@saadet souhlas, i když my procesem prošli bez problémů, rychle a máme báječnýho syna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
4.4.15 22:36

@Izzz tak to je dobre. Vzdycky je dobre kdyz clovek jednou za cas slyší i dobry příběh :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
4.4.15 22:38

Samé dobre…a ještě bez diakritika..to jsem češtinář :roll: no holt mobil snese vše…ale snad pochopeno správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová