Právo odmítnout usmíření?

158
4.4.15 14:52

Právo odmítnout usmíření?

Ahoj holky, měla jsem dlouholetého kamaráda, homosexuála, pro úplnost dodávám, dost psychicky labilní člověk, ale to nechci dávat do souvislosti s orientací. Vždy jsem ho měla velmi ráda, pomáhala jsem mu, podporovala. když se dostal do tísně, okradli ho, tak i finančně (vrátit jsem tehdy peníze nechtěla).Před nějakou dobou, kdy byl v obtížné životní situaci a měl napjaté nervy, což chápu, mi poslal několik hrubých a silně urážlivých SMS, zničehonic, bez důvodu, a napsal mi, že už se se mnou nechce stýkat. Dodávám, že jsem mu opravdu nic neudělala, měl prostě nervy napjaté a já to schytala. Obsah těch SMS říkat nebudu, ale byly extrémně zlé a hrubé, jen řeknu, že mě to týdny bolelo a pořád bolí-protože jsem si to nezasloužila. Odepsala jsem mu tehdy, že na jeho SMS nebudu reagovat, protože vím, že je nešťastný, a utnula jsem kontakt, jak si přál. Včera poslal dlouhou SMS, začal se omlouvat, cítí se sám. Chci ještě dodat, že kdysi mi sám vyprávěl, že stejným způsobem se rozhádal i s jinými mnohaletými kamarádkami a všechny se s ním přestaly stýkat. Já o tom přemýšlela a rozhodla jsem se, že stýkat se s ním už nechci. Odpustila jsem, nezlobím se, ale stýkat se už prostě nechci. Vím, že mám právo odmítnout usmíření a využívám ho. Stalo se i vám, že se s vámi chtěl někdo usmířit a vy jste odmítly? Litujete toho zpětně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1806
4.4.15 14:54

Teda ty máš problémů, takhle při sobotě, co bude další téma? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
4.4.15 14:57

Taky žasnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
4.4.15 14:57

@svituska A sem nesmí člověk založit vc témat Chodím sem málo kvůli děcku, nemám čas, tak když už se připojím, snažím se založit i více diskusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.4.15 14:58

Pokud ses tak rozhodla, tak si za tím stůj. většinou ty prvotní rozhodnutí jsou ta správná, potom samozřejmě člověk nad tím přemýšlí a rozhodnutí mění, ale tady bych si za tím stála. stalo se mu to už dříve a věděl tedy, jaké to bude mít důsledky, že přijde o kamarádku…a i tak se zachoval zase stejně špatně. Vyplývá mi z toho, že si neváží kamarádství. Možná na to časem dojde, až přijde ještě o pár pěkných přátelství. Znej svoji cenu, nenech se sebou jednat jako s hadrem. Život je jen jeden a je moc krátký na to, aby ses zabývala zlými lidmi:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
4.4.15 14:58

@radkakinc ..A to opravdu zajímavých :D.. jen zakládej :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
4.4.15 14:59

@radkakinc Já bych mu odepsala, že mu odpouštím…že vím jak to má těžké atd…ale že se s ním teď vídat ani psát si nechci…že to je ještě hodně čerstvé, bolí to a necítíš se na to…třeba za měsíc dva…to se uvidí, teď NE.
Tak nějak to napsat…aby pochopil, že odpuštěno je, ale ještě není zapomenuto…dá ti to „zadní vrátka“ pro případ, že by ses s ním chtěla vídat…po čase…
Pokud o tom přemýšlíš a píšeš sem, tak nejsi na 100% rozhodnutá ho vyškrtnout ze života…dala bych mu šanci…ale chtěla bych čas na rozmyšlenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
4.4.15 14:59

@sovapalena Dik za názor. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.4.15 15:33
@SIMONA1234 píše:
@radkakinc Já bych mu odepsala, že mu odpouštím…že vím jak to má těžké atd…ale že se s ním teď vídat ani psát si nechci…že to je ještě hodně čerstvé, bolí to a necítíš se na to…třeba za měsíc dva…to se uvidí, teď NE.
Tak nějak to napsat…aby pochopil, že odpuštěno je, ale ještě není zapomenuto…dá ti to „zadní vrátka“ pro případ, že by ses s ním chtěla vídat…po čase…
Pokud o tom přemýšlíš a píšeš sem, tak nejsi na 100% rozhodnutá ho vyškrtnout ze života…dala bych mu šanci…ale chtěla bych čas na rozmyšlenou.

Hezky napsáno, souhlasím :palec: Nikdo nejsme dokonalý. A pokud se člověk omluví, uzná chybu, má právo dostat druhou šanci. Ale musí si ji trochu vybojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
4.4.15 16:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.4.15 16:30

@radkakinc kolik toho tady při sobotě hodíš? Že jsem trubka kvůli tobě něco psala vedle, čus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
4.4.15 16:31
@svituska píše:
Teda ty máš problémů, takhle při sobotě, co bude další téma? 8o

Hele klid, na měsíc má už vyčerpáno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.4.15 16:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
4.4.15 16:41
@blecha72 píše:
@radkakinc kolik toho tady při sobotě hodíš? Že jsem trubka kvůli tobě něco psala vedle, čus

Chceš mi jemně naznačit, že jsem tu za blběnu a své úžasné rady píšu vniveč… 8o :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
4.4.15 17:01
@SIMONA1234 píše:
Chceš mi jemně naznačit, že jsem tu za blběnu a své úžasné rady píšu vniveč… 8o :mrgreen: :mrgreen:
:D :lol:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová