Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky všem, potřeboval bych skutečně radu, protože jsem zřejmě dost hloupý, když si s tímhle nemůžu poradit. Před 5 lety, jsem se oženil a vzal si ženu se třemi dětmi. Dnes jsou dva již dospělý 18 a 20 let. Stále bydlí u nás a nejmladšímu je 14 let.
Jen jeden z těch tří kluků mi říkal táto, ale jen chvilku a to do doby, než jsem zjistil, že chodí za školu, lže mámě a hlavně lže o mámě druhým s tím, že ho okradla.Asi aby ho všichni litovali. Nicméně jsem proti tomu klukovi ostře vyjel (slovně) že lže a neváží si mámy atd… Druhý den, jsem od něho dostal sms, že lituje toho, že mi kdy řekl táto a že mě nenávidí atd.Od té doby mi opět říká jménem. Každý z těch kluků má jiného tátu, který neplatí alimenty.Tak že živým tři děti jako náhradní rodič. Samozřejmě jim to nevyčítam. Ale k jádru věci. Nejstarší se vyučil a samozřejmě do práce se nehrne. Ovšem největší problém je, že mu to máma toleruje a mlčí. Samozřejmě jsem se v téhle rodině ocitl někde na konci řetězu, tak že si užívám toho podivného výsměchu od dětí. Samozřejmě když něco chtějí, tak přijdou, ale je to jen když něco chtějí.
Nevím co mám dělat, mám vztek, ale převládá beznaděj. S manželkou mám vztah takový, že spolu mluvíme velice sporadicky. Nehádáme se to fakt ne, ale s dětmi mluví lépe jak se mnou.
No někdo mi určitě napíše, že jsem idiot, když živým 3 cizí děti atd… Ale já je mám rád všechny jen nevím co mám dělat, aby to pochopil každý z nich, že nejsem vetřelec. Jaký na to máte názor? Co bych měl udělat, abych třeba tu rodinu semknul, nebo tedy aby mě přijali?
Radu nemám, jen obdiv. Na světě je takových chlapů, co se nestarají o vlastní děti a ty se staráš o tři cizí.
NEchápu, proč v té rodině zůstáváš? Kolik ti je, proč nehledáš partnerku, která si tě bude vážit a necháváš se ponižovat v rodině, kde zřejmě stojí jen o tvoje peníze.
Máš nějaký handikep nebo proč se to děje?
Doporučuji psychologa.
@Serpentini píše:
Radu nemám, jen obdiv. Na světě je takových chlapů, co se nestarají o vlastní děti a ty se staráš o tři cizí.
Obdiv, protože se očividně nechává zneužívat a slouží jako peněženka téhle povedené rodině? ![]()
Já nevím, ale přijdou mi všichni dost velcí na to, aby situaci pochopili.. Tam spíš vidím t, že nic chápat nechtějí.. Buď bych si se všema sedla a snažila se zjistit, jak by vlastně chtěli dál fungovat, co očekávají, jak vidí budoucnost.. Nebo pak an druhou stranu si dupnout, že se takhle k tobě chovat nebudou a pěkně jim přidat domácí práce ať zjistí, že to vůbec nemáš jednoduché.. Měli by jste být se ženou spolu, i když se nejedná o tvé bio děti.. Snad vidí, zda pro ně něco děláš nebo ne ![]()
@Kejklir já osobně se vždy tady snažím lobbovat za zachování rodiny, za snahu najít řešení. Ale tady nevím. Pokud by tvůj vztah s manželkou byl funkční, tak bych radila hledat cestu. Ale takto…pokud nemáte děti (společné) bych to ukončila.
@Kejklir píše:
Ahojky všem, potřeboval bych skutečně radu, protože jsem zřejmě dost hloupý, když si s tímhle nemůžu poradit. Před 5 lety, jsem se oženil a vzal si ženu se třemi dětmi. Dnes jsou dva již dospělý 18 a 20 let. Stále bydlí u nás a nejmladšímu je 14 let.
Jen jeden z těch tří kluků mi říkal táto, ale jen chvilku a to do doby, než jsem zjistil, že chodí za školu, lže mámě a hlavně lže o mámě druhým s tím, že ho okradla.Asi aby ho všichni litovali. Nicméně jsem proti tomu klukovi ostře vyjel (slovně) že lže a neváží si mámy atd… Druhý den, jsem od něho dostal sms, že lituje toho, že mi kdy řekl táto a že mě nenávidí atd.Od té doby mi opět říká jménem. Každý z těch kluků má jiného tátu, který neplatí alimenty.Tak že živým tři děti jako náhradní rodič. Samozřejmě jim to nevyčítam. Ale k jádru věci. Nejstarší se vyučil a samozřejmě do práce se nehrne. Ovšem největší problém je, že mu to máma toleruje a mlčí. Samozřejmě jsem se v téhle rodině ocitl někde na konci řetězu, tak že si užívám toho podivného výsměchu od dětí. Samozřejmě když něco chtějí, tak přijdou, ale je to jen když něco chtějí.
Nevím co mám dělat, mám vztek, ale převládá beznaděj. S manželkou mám vztah takový, že spolu mluvíme velice sporadicky. Nehádáme se to fakt ne, ale s dětmi mluví lépe jak se mnou.
No někdo mi určitě napíše, že jsem idiot, když živým 3 cizí děti atd… Ale já je mám rád všechny jen nevím co mám dělat, aby to pochopil každý z nich, že nejsem vetřelec. Jaký na to máte názor? Co bych měl udělat, abych třeba tu rodinu semknul, nebo tedy aby mě přijali?
Tvoje pocity tě neklamou. Členové této rodiny si tě neváží, a vděk jim tady nic neříká.Působíš tam spíše jako automat na peníze.
Být tebou, tak bych nikomu neřekl ani slovo a sebral se a odstěhoval, jen by přišli domu a ty bys tam nebyl. Tohle je poslední šance na jejich probuzení, jinak už nic nepomůže, rozhodně ne promluvy, analýzy nebo prosby, tihle slyší jen na sílu.
A doufám, že sis nikoho z nich neosvojil.
Tak nic ve zlem, ale uz fakt, ze tri deti maji tri otce a pokazde darecek, ktery neplati alimenty o tve zene leccos naznacuje. Proste jsi byl prvni slusny …, ktereho uhnala.
@Andrea.Tom píše:
Já nevím, ale přijdou mi všichni dost velcí na to, aby situaci pochopili.. Tam spíš vidím t, že nic chápat nechtějí.. Buď bych si se všema sedla a snažila se zjistit, jak by vlastně chtěli dál fungovat, co očekávají, jak vidí budoucnost.. Nebo pak an druhou stranu si dupnout, že se takhle k tobě chovat nebudou a pěkně jim přidat domácí práce ať zjistí, že to vůbec nemáš jednoduché.. Měli by jste být se ženou spolu, i když se nejedná o tvé bio děti.. Snad vidí, zda pro ně něco děláš nebo ne
tvl jak by sis představovala si s takovou bandou white trash sednout a rozumně si promluvit ?
@Monchichik píše:
@pohledzdruhestrany A ještě jim přidat domácí práce![]()
![]()
A nakopat držky. ![]()
Je mi to líto, ale zneužívají tvojí dobroty. Na placení jsi dobrý, ale slušně s tebou mluvit nebudou, pracovat nebudou … A ty je máš pořád rád. Nechápu, proto ani neporadím. Zkus si přečíst svůj příspěvek, je tam otázka a zrovna i odpověď.
Nestarala bych se o tři nevděčné drzé kukačky ani náhodou. Mají tě tam jen na peníze a ani matka není schopná je postavit do latě a stát při tobě, tak k čemu to je? Mladej se bude válet doma a ty to budeš financovat? A máma ho nechá? Nechala bych je, ať si tam hospodaří takhle pěkně sami.
@pohledzdruhestrany píše:
tvl jak by sis představovala si s takovou bandou white trash sednout a rozumně si promluvit ?
Když člověk miluje/má rád, je hodně obětavý, povolný, přizpůsobivý apod… Tak pokud má ženu rád, tak by to asi chtěl zkusit ještě jinak, než jen odejít
Zakladatel hledá nějaké „náměty“ a já pouze píši co mě napadlo.. Zase z toho nedělejme tragédii
Nevíme, jak se chová zakladatel a jaké jsou jeh děti či co je k tomu všemu vede… Víme docela máloo na posouzení ![]()