Jablečný kompot

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
13.11.08 20:42

Jablečný kompot

Ahoj, pokud někdo zavařujete jablka a vyrábíte kompoty, poraďte jak.

Hodlám to udělat takto: povařit kousky jablek ve vodě, přidat trochu kyseliny citronové (nevím kolik a nevím, jestli by nestačilo jen pár kapek citrónu), přelít do předem v troubě nahřátých sklenic a v troubě nechat na 150 stupňů 15 minut a pak na 100 stupňů 25 minut.

Nemám v tom chybu?

Za případné reakce díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
13.11.08 23:20

Nevař je jinak se ti rozpadnou.

Doporučuji nandat pokrájená syrová jablíčka do sklenic, přidat lžíci cukru, hřebíček, kousek skořice (kůru můžeš rozbít paličkou na menší kousky), zalít horkou vodou a zavařit - já vařím v hrnci. Hned po dovaření otočit dnem vzhůru a nechat tak vystydnout. Tak to alespoň dělala moje babička.

Jo a přidávala plátek citrónu aby jablíčka nehnědla :) Jo a nedělala bych je tak dlouho, to mi přijde zbytečné - 15 minut varu by mělo bohatě stačit.

L.

PS: Napadá mě ještě lžíce rumu (to by byla bašta :D - ale ne pro prcky ;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
14.11.08 18:43

Jen zopakuji, co radí Lesina - jablíčka dát do sklenic syrová + cukr, koření, kolečka citronu + horká voda. Pokud bys je vařila a ještě pak v troubě zavařila, tak z toho máš kašičku :lol: .

Jinak pokud máš hodně jablíček, je taky moc dobrý tzv. „rychlokompot“, který se dá na balkon (kde je už hezky teď chladno) nebo do ledničky a sní za 2 dny (tzn. není na skladování): nakrájená jablka do hrnce, dle chuti cukr, kolečka citronu, skořice, hřebíček - povařit cca 10-15 min a vychladit a jíst a jíst a jíst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí