Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nevař je jinak se ti rozpadnou.
Doporučuji nandat pokrájená syrová jablíčka do sklenic, přidat lžíci cukru, hřebíček, kousek skořice (kůru můžeš rozbít paličkou na menší kousky), zalít horkou vodou a zavařit - já vařím v hrnci. Hned po dovaření otočit dnem vzhůru a nechat tak vystydnout. Tak to alespoň dělala moje babička.
Jo a přidávala plátek citrónu aby jablíčka nehnědla
Jo a nedělala bych je tak dlouho, to mi přijde zbytečné - 15 minut varu by mělo bohatě stačit.
L.
PS: Napadá mě ještě lžíce rumu (to by byla bašta
- ale ne pro prcky ![]()
Jen zopakuji, co radí Lesina - jablíčka dát do sklenic syrová + cukr, koření, kolečka citronu + horká voda. Pokud bys je vařila a ještě pak v troubě zavařila, tak z toho máš kašičku
.
Jinak pokud máš hodně jablíček, je taky moc dobrý tzv. „rychlokompot“, který se dá na balkon (kde je už hezky teď chladno) nebo do ledničky a sní za 2 dny (tzn. není na skladování): nakrájená jablka do hrnce, dle chuti cukr, kolečka citronu, skořice, hřebíček - povařit cca 10-15 min a vychladit a jíst a jíst a jíst…
Ahoj, pokud někdo zavařujete jablka a vyrábíte kompoty, poraďte jak.
Hodlám to udělat takto: povařit kousky jablek ve vodě, přidat trochu kyseliny citronové (nevím kolik a nevím, jestli by nestačilo jen pár kapek citrónu), přelít do předem v troubě nahřátých sklenic a v troubě nechat na 150 stupňů 15 minut a pak na 100 stupňů 25 minut.
Nemám v tom chybu?
Za případné reakce díky.