Máslový krém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
483
4.11.08 19:14

máslový krém

Ahojky,
holky prosím poraďte jak na máslový krém aby byl krásně nadýchaný, tuhý a nesrazil se?

Udělám puding ( 1 puding, 1/4 l mléka bez cukru), vychladím ve vodě.
1/2 másla, 1 van. cukr,15 dkg cukru moučka - umíchat vařečkou.
Do másla přidám postupně puding - zašlehám.

Výsledek - hrůza, srazí se, při zdobení stéká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
330
4.11.08 19:23

Poměrově to más ok, takže bude klasický problém v nevhodném másle. Jaké používáš máslo? Vím, že třeba po Zlaté haně se mi krém zdrcne vždy. Já používám takové to klasické máslo 82% v stříbrném obalu co maj u nás.

Jinak pokud se ti krém zdrcne, tak je nejlepší to vymychat v páře s trochou dalšího másla. A pak dát aspoň na tři hoďky do lednice vychladit a znova zatuhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
4.11.08 19:38

Máslo používám klasické, ve stříbrném obale, 82%.
A i když jsem to také už zkoušela vyšlehat v páře, výsledek byl těměř stejný. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
4.11.08 20:14

Adriane
nesmutni. Mně se to stává tak nějak na střídačku :lol: se stále stejnými pří:,–(ami. Jednou jsem dělala dva menší dortíky naráz. Jeden krém se srazil, druhý ne :twisted: :twisted:
Takže: pro mě je větší jistota udělat máslový krém z krupicové kaše :-)
3/4 litru mléka, 3/4 skleničky cukru, 7 lžic krupice - z tohoto připravíme krupicovou kaši.
200 g másla a 120 g rostlinného tuku spolu utřeme do krému, a pak postupně vmícháme krupicovou kaši a šťávu ze dvou citronů.

A víš co je chuťově ještě lepší? „créme patissiere“!!!!!

Jestli se Ti do něj bude chtít, tak zde je recept. Je to francouzský cukrářský krém a kdybych to nemusela namazat mezi dva pláty listového těsta, sním to klidně na posezení z mísy!
6 žloutků
125 g práškového cukru
30 g kukuřičného škrobu
10 g hladké mouky
560 ml mléka
1 vanilkový cukr
15 g másla (z této dávky je 500 g krému)

Žloutky a polovinu připraveného cukru, aby vznikl světlý krém. Do krému přidáme kukuřičný škrob a mouku a dobře promícháme. (mouky je opravdu jen špetička).

Mléko, zbylý cukr a vanilkový cukr vložíme do hrnce. Převaříme a za stálého míchání přelijeme přes žloutkový krém.Za občasného míchání přivedeme k varu. Nejdřív se tvoří žmolky, ale nelekejte se - brzo se rozvaří (stoprocentně!!!! několikrát vyzkoušeno). Povaříme dvě minuty, zamícháme do toho máslo a necháme vychladnout.
je to mňam§§

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
4.11.08 20:33

Nedělám, ale máti přisahá na tenhle recept a suroviny v pokojový teplotě-

•200 g másla •150 g moučkového cukru •2,5 dl mléka •2 čerstvé žloutky •1/2 sáčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí

Pudinkový prášek rozmícháme v části mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, přidáme rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháme žloutky. Na závěr do směsi po malých částech zašleháme prochladlý pudink. U máslových krémů je velmi důležité, aby všechny pří:,–(y měly stejnou (pokojovou) teplotu jako našlehané máslo, jinak se krém srazí. To samé platí i pro pří:,–(y přidávané do hotového krému. Alkohol nebo různá aromata se přidávají opatrně po kapkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
4.11.08 21:57

Janine: mám pocit že mě by se srazil i tento :oops:

Pitrisek: ten francouzský krém vypadá fakt dobře!A dá se to normálně použít na dort? A co je to za recept, co se maže mezi dvě list. těsta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
4.11.08 22:04

Nemůže to srážení souviset s tím, že ty pří:,–(y tam dáš najednou a ne po malých částech? Teda mimo kvality surovin a teplot?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
4.11.08 22:17

Ne, dávám je po malých částech. Jak poznám že ta teplota je nachlup stejná? Odhadem se zdá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
5.11.08 06:48

Adriane,
já dělám suroviny stejně jako ty. Jen nepřidávám puding do másla, ale naopak máslo do pudingu. Našlehám to ručním šlehačem. Nebo to teďka dělám v takovém tom ručním mixéru, z toho je ten krém naprosto úžasný. Nevím, jak se té věcičce říká :oops: , je to tenhle:

http://www.elkomplex.cz/eshop/index.php?…

Používám tu větší nádobu s nožem a fakt je z toho ten krém báječný, skvěle nadýchaný a ještě nikdy se mi nesrazil. Jen musím ten krém rozdělit na dvě tři části, protože celý se mi do té nádoby nevleze :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
5.11.08 08:32

Adriane
ten francouzský krém můžeš dát do žloutkových řezů (= mezi dva pláty listového těsta) nebo do dortíku, ale pozor, je husťoučký a to pořádně :lol:

Neboj se té krupicové kaše! My takhle dělali náplň do dortu odjakživa a nakonec to vyšlo vždy nejlépe…

a ještě jeden TIP!! Pro KAŽDÝ KRÉM.
Pokud se vám to nezdá dost husté, přidejte do toho ztužovač šlehačky! Např. smetafix nebo jakýkoli jiný ztužovač šlehačky.

A ještě poradím jeden, absolutně nejjednodušší krém na světě .
A sice karamelový.
JEDNO SALKO - uvařit v papiňáku půl hodiny, nebo v běžném hrnci 2 hodiny
do toho potom vešlehat jedno celé máslo, a hotovo. A přidat raději ten ztužovač.

Ježiš a necham toho, protože už jak to tady píšu, tak cejtim, jak mi roste špek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.11.08 09:10

My tam místo krupicové kaše, daváme kaši z hrubé mouky. Zkoušela jsem i ten pudinkový, ale na zdobení mi přijde lepší ten z té kaše, je hutnější a lépe z něj drží ty „stříkanečky“. Pudinkový používám třeba do piškotové rolády.
Magrátka

• Citovat
  • Upravit
483
5.11.08 10:18

tterka: a jak děláš krém v té nádobě s nožem? Já mám též robot a do něj nůž ( používám třeba když dělám koktejl, nebo na sekání) Ale jak v něm vyšlehat krém nějak nechápu???

pitrisek: ten krém ze Salka dělá moje mamka do medovníku, ale mě přijde moc sladký a do dortu bych ho asi nedala

Taky mě napadlo nemůže to být pudingem? Minule jsem ho dělala malému na sváču a když vychladl byla z něj voda. Používám ten od DR. Oetker původní receptura, vím že Amilon je nejlepší, ale téměř k nesehnání.
Pak by asi stálo za to vyzkoušet ty kaše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
5.11.08 10:37

Adriane
já jsem taky kupovala takové nějaké pudinky..... bohužel teď nevím značku, ale byly prostě nejlevnější v obchodě, a ty se mi myslím nesrazily.
doktora Oetkera celkově moc nemusím..... Zdá se mi to všechno řídké, loni jsem dělala džem a strčila jsem tam na zahuštění něco od Oetkera, a efekt nula.
Jojo, ze Salka je to sladký jako cecek :lol: taky že karamelový dortík je pořádně sytý!

Tak přeju ať se pudink nesráží :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
5.11.08 11:00

Díky, ten francouzský krém určitě zkusím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
5.11.08 11:17

Adriane ,
nejdřív ten krém lehce našlehám ručním šlehačem - máslo do pudingu, potom to přendám do nádoby s nožem a našlehám. Jde to dobře a krém je fakt OK :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí