Cukroví z ovesných vloček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
644
6.11.08 10:46

Cukroví z ovesných vloček

Ahote maminy, nemáte některá nějaký dobrý recept na cukroví z ovesných vloček?? Chtěla bych ho letos na Vánoce zkusit
A kdybyste některá měla i na nějaké dobré nepečené cukrovíčko, klidně ho sem přihoďte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
110
6.11.08 18:54

Ahoj Verčo. Jeden čas měly v mé rodině i mezi přáteli úspěch vločkové koláčky se zavařeninou: 100g celozrnné mouky, 200g ovesných vloček, 100g cukru, 100g tuku, 1 vejce, trocha cintrónové šťávy. Vše promícháš v míse a tvoříš malé kuličky, na plechu je trochu roztlačíš a prstem uděláš důlek. Pečené pak ozdobíš trochou zavařeniny. Zkus, myslím, že budeš úspěšná :wink:
Jinak jukni na www.recepty.cz. Možná tam najdeš další inspiraci. Já mám tyto stránky ráda. K receptu tam je i hodnocení od lidí, kteří jej vyzkoušely a jak se zadařil nebo varují „nezkoušet“ :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
6.11.08 19:00

No, nedá mi to a musím Ti napsat ještě jeden velice úspěšný recept na cookies. Kam je upeču, tam chtějí recept :lol:
V míse smícháš 125g změklého tuku, 120g cukru, 1 vejce, 150g hl. mouky (můžeš namíchat s celozrnnou), 1/2 prášku do peč., špetka soli, strouhané ořechy (tak 3 hrsti, prostě dle chuti :wink: ), rozinky, kousky čokolády, popř. pokrájené sušené ovoce. Na plech pak utvoř lžičkou hromádky, dále od sebe (trochu se rozlijí).
Až vyzkoušíš, Verčo, dej vědět, jak jsi byla úspěšná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
6.11.08 20:28

Jé, díky moc! Ještě dotaz k těm vločkovým: mám ty vločky před použitím namočit, nebo nějak orestovat?
Ty cookies zkusím hned o víkendu, čekáme návštěvu, tak ať se trošku pochlubím taky něčím jiným než štrůdlem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
7.11.08 11:59

Můžeš je tam nasypat tak jak jsou. Je to rychlejší. Ale orestováním nic nezkazíš. Naopak si myslím, že by mohly být i lepší. Získají tak oříškovou příchuť :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
7.11.08 13:20

Zítra budu zkoušet ty cookies, tak jsem zvědavá. Pak písnu jaký byly :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
9.11.08 16:28

Tak jsem zkoušel ty cookies - výnorný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie