Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahote maminy, nemáte některá nějaký dobrý recept na cukroví z ovesných vloček?? Chtěla bych ho letos na Vánoce zkusit
A kdybyste některá měla i na nějaké dobré nepečené cukrovíčko, klidně ho sem přihoďte ![]()
Ahoj Verčo. Jeden čas měly v mé rodině i mezi přáteli úspěch vločkové koláčky se zavařeninou: 100g celozrnné mouky, 200g ovesných vloček, 100g cukru, 100g tuku, 1 vejce, trocha cintrónové šťávy. Vše promícháš v míse a tvoříš malé kuličky, na plechu je trochu roztlačíš a prstem uděláš důlek. Pečené pak ozdobíš trochou zavařeniny. Zkus, myslím, že budeš úspěšná ![]()
Jinak jukni na www.recepty.cz. Možná tam najdeš další inspiraci. Já mám tyto stránky ráda. K receptu tam je i hodnocení od lidí, kteří jej vyzkoušely a jak se zadařil nebo varují „nezkoušet“ ![]()
No, nedá mi to a musím Ti napsat ještě jeden velice úspěšný recept na cookies. Kam je upeču, tam chtějí recept ![]()
V míse smícháš 125g změklého tuku, 120g cukru, 1 vejce, 150g hl. mouky (můžeš namíchat s celozrnnou), 1/2 prášku do peč., špetka soli, strouhané ořechy (tak 3 hrsti, prostě dle chuti
), rozinky, kousky čokolády, popř. pokrájené sušené ovoce. Na plech pak utvoř lžičkou hromádky, dále od sebe (trochu se rozlijí).
Až vyzkoušíš, Verčo, dej vědět, jak jsi byla úspěšná ![]()
Jé, díky moc! Ještě dotaz k těm vločkovým: mám ty vločky před použitím namočit, nebo nějak orestovat?
Ty cookies zkusím hned o víkendu, čekáme návštěvu, tak ať se trošku pochlubím taky něčím jiným než štrůdlem ![]()
Můžeš je tam nasypat tak jak jsou. Je to rychlejší. Ale orestováním nic nezkazíš. Naopak si myslím, že by mohly být i lepší. Získají tak oříškovou příchuť ![]()
Zítra budu zkoušet ty cookies, tak jsem zvědavá. Pak písnu jaký byly ![]()