Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, víc hlav víc ví a jsou tu mezi vámi šikovné kuchařky, tak mi snad poradíte. Chtěla bych upéct jablkový zákusek - řezy. Bohužel nemám recept, byl to kupovaný zákusek, ale myslím, že by se dal v pohodě upéct v domácích podmínkách. Byl to piškot, na něm bílá sladká pěna (asi bílky, že jo?) a nahoře strouhaná jablka ve skořicovém želé - mňamka
Nemám s pečením zákusků valné zkušenosti, poradíte prosím?
Když piškot potřu sladkým sněhem z bílků, musí se to ještě zapéct?
A nemáte některá recept na dobrý piškot na takovýhle typ řezů? (Aby nebyl suchý)
Moc děkuji za rady a za tipy, budu experimentovat a snad se aspoň trošinku přiblížím originálu:)
Ola
Tady ho máš, příšte se zkus podívat do Receptů. Je jich tam hodně, ať nemusíš zakládat novou diskuzi, i když ty jablka teď asi budou dost aktuální.
https://www.emimino.cz/modules.php?…
slintám jen si čtu popis
Sati, prosím pohledej, já se taky přimlouvám, jsem mlsounka veliká ![]()
než jsem to dopsala je tu odkaz.
Děkuji, hned tam jdu mrknout ať mohu odpoledne kuchtit ![]()
Kdepak, Sati, Hraběnčiny řezy to nejsou, ty znám, tohle je spíš zákusek s želé nahoře, ne s těstem.
P.S. recepty jsem samozřejmě prohlídla, nenašla jsem co hledala, tak zakládám… ![]()
Aha já jsem myslela, že hledáš ty Hraběnčiny. Ty jsou opravdu excelentní.
Pokud se ti povede, to co plánuješ, tak sem šoupni recept.
Olinko,přesně vím co myslíš.Ale recept bohužel neznám.Taky tyhle zákusky zbožňuju ![]()
U nas v cukrarne to prodavaji pod jmenem Italsky Sen, kostka stoji 25 korun a je opravdu vyborny. Hrabencicy rezy to opravdu nejsou, co si jeste pamatuju tak nahore u hrabencinych jsou orechy misto strouhanych jablek se zelatinou…
Asi něco podobného vytvářím takto:
buď upeču piškot, nebo koupím hotové piškotové pláty - jsou balené asi po třech, ale jsou menší.
Ušlehám rostlinnou (!!!) šlehačku s cukrem a potřu jí ty piškotové pláty a naskládám na sebe (na ten vrchní plát dám šlehačky více). Nahrubo nastrouhám jablka, promíchám s cukrem, popř. i s vanilkovým, a se skořicí. Dám na vrchní plát se šlehačkou a nakonec to přeliji dortovým želé nebo želatinou.
Moc dobré a rychle zmizí. Bohužel.
Míša.
HRABĚNČINY ŘEZY
40 dkg hladké nebo polohrubé mouky
15 dkg cukru
1 hera
2 žloutky
1/2 prášku do pečiva
2 tvarohy
vanilkový pudingový práše
Zpracuje těsto, 1/3 těsta oddělíme a dáme do mrazničky. Zbylé těsto vyválíme a dáme na plech. Tvarihy smícháme s puding, práškem a nalijeme na těsto. Na tvaroh dáme nastrohaná jabka, posypeme oříšky, rizinkami a ušlehanými dvěma bílky, posypeme strouhaným kokosem, nastrouháme zmrzlou část těsta a dáme upéct ![]()
Jo, jo, to je přesně ono!!!! U nás je bohužel neprodávájí, jedla jsem je na návštěvě u tchýně a to je na druhém konci republiky… ![]()
Dekuji za tip s tou slehajdou, to muze byt taky zajimave, i kdyz v originale to spise tipuji na ten snih, no uvidime, co vytvorim:)
ta rostlinná šlehačka, totiž chutná jinak než obyčejná mléčná.
Když jsem poprvé jedla dortík, který s ní byl nazdobený, taky jsem myslela, že je to něco jako sníh, klasickou šlehačku jsem vyloučila hned.
Rostlinná šlehačka je jemnější než klasická a nespadne.
Míša.