Jablkový zákusek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
82
5.10.06 10:10

Jablkový zákusek

Ahoj holky, víc hlav víc ví a jsou tu mezi vámi šikovné kuchařky, tak mi snad poradíte. Chtěla bych upéct jablkový zákusek - řezy. Bohužel nemám recept, byl to kupovaný zákusek, ale myslím, že by se dal v pohodě upéct v domácích podmínkách. Byl to piškot, na něm bílá sladká pěna (asi bílky, že jo?) a nahoře strouhaná jablka ve skořicovém želé - mňamka :) Nemám s pečením zákusků valné zkušenosti, poradíte prosím?
Když piškot potřu sladkým sněhem z bílků, musí se to ještě zapéct?
A nemáte některá recept na dobrý piškot na takovýhle typ řezů? (Aby nebyl suchý)
Moc děkuji za rady a za tipy, budu experimentovat a snad se aspoň trošinku přiblížím originálu:)
 Ola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
5.10.06 10:29

To budou hraběnčiny řezy, pohledám recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
5.10.06 10:31

Tady ho máš, příšte se zkus podívat do Receptů. Je jich tam hodně, ať nemusíš zakládat novou diskuzi, i když ty jablka teď asi budou dost aktuální.
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
5.10.06 10:32

slintám jen si čtu popis :D Sati, prosím pohledej, já se taky přimlouvám, jsem mlsounka veliká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
5.10.06 10:33

než jsem to dopsala je tu odkaz.
Děkuji, hned tam jdu mrknout ať mohu odpoledne kuchtit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
5.10.06 10:38

Kdepak, Sati, Hraběnčiny řezy to nejsou, ty znám, tohle je spíš zákusek s želé nahoře, ne s těstem.
P.S. recepty jsem samozřejmě prohlídla, nenašla jsem co hledala, tak zakládám… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
5.10.06 10:52

Aha já jsem myslela, že hledáš ty Hraběnčiny. Ty jsou opravdu excelentní.
Pokud se ti povede, to co plánuješ, tak sem šoupni recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
5.10.06 11:52
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
5.10.06 11:57

Olinko,přesně vím co myslíš.Ale recept bohužel neznám.Taky tyhle zákusky zbožňuju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
5.10.06 12:11

U nas v cukrarne to prodavaji pod jmenem Italsky Sen, kostka stoji 25 korun a je opravdu vyborny. Hrabencicy rezy to opravdu nejsou, co si jeste pamatuju tak nahore u hrabencinych jsou orechy misto strouhanych jablek se zelatinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.10.06 12:22

Asi něco podobného vytvářím takto:
buď upeču piškot, nebo koupím hotové piškotové pláty - jsou balené asi po třech, ale jsou menší.
Ušlehám rostlinnou (!!!) šlehačku s cukrem a potřu jí ty piškotové pláty a naskládám na sebe (na ten vrchní plát dám šlehačky více). Nahrubo nastrouhám jablka, promíchám s cukrem, popř. i s vanilkovým, a se skořicí. Dám na vrchní plát se šlehačkou a nakonec to přeliji dortovým želé nebo želatinou.
Moc dobré a rychle zmizí. Bohužel.
 Míša.

• Citovat
  • Upravit
202
5.10.06 12:23

HRABĚNČINY ŘEZY

40 dkg hladké nebo polohrubé mouky
15 dkg cukru
1 hera
2 žloutky
1/2 prášku do pečiva
2 tvarohy
vanilkový pudingový práše

Zpracuje těsto, 1/3 těsta oddělíme a dáme do mrazničky. Zbylé těsto vyválíme a dáme na plech. Tvarihy smícháme s puding, práškem a nalijeme na těsto. Na tvaroh dáme nastrohaná jabka, posypeme oříšky, rizinkami a ušlehanými dvěma bílky, posypeme strouhaným kokosem, nastrouháme zmrzlou část těsta a dáme upéct :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
5.10.06 12:48

Jo, jo, to je přesně ono!!!! U nás je bohužel neprodávájí, jedla jsem je na návštěvě u tchýně a to je na druhém konci republiky… :cry:
Dekuji za tip s tou slehajdou, to muze byt taky zajimave, i kdyz v originale to spise tipuji na ten snih, no uvidime, co vytvorim:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.10.06 13:07

ta rostlinná šlehačka, totiž chutná jinak než obyčejná mléčná.
Když jsem poprvé jedla dortík, který s ní byl nazdobený, taky jsem myslela, že je to něco jako sníh, klasickou šlehačku jsem vyloučila hned.
Rostlinná šlehačka je jemnější než klasická a nespadne.
 Míša.

• Citovat
  • Upravit
82
5.10.06 14:09

Míšo, děkuji, určitě vyzkouším! O.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie