Červená čočka- odkdy můžou děti?

551
8.9.06 15:19

Červená čočka

Ahoj, vím, že tahle diskuze už tu kdysi byla, ale nějak mi nejde vyhledávač.

Zajímalo by mě od kdy můžou děti červenou čočku a jak ji připravit? Můžu ji dát už 7m mimi?

A ještě, když už jsem u toho, přibívají od 7m nějaký potraviny který můžu malýmu dávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
216
8.9.06 15:33

Ahoj,

nechala jsem si tady na emiminu poslat chytrou tabulku s příkrmy. Jestli chceš, taky ti jí přepošlu.

Píše se tam, že od sedmi měsíců se může hrášek. Ten jsme teda ještě nezkoušeli, ale už ho mám koupený - loupaný, aby tolik nenafukoval.

Červená čočka je taky loupaná, taky jsem o ní uvažovala. Ale moje maminka má na ní alergii - otekl jí jednou jazyk - ne moc, ale červené čočce se už vyhýbá. Takže to se trochu bojím. Jinde jsem ale četla, že by právě červená čočka neměla alergizovat.

Uvařila bych jí větší množství normálně v hrnci do měkka. Pak bych odebrala trochu, tu rozmixovala. Zbytek bych ochutila a dala si ji sama.

Jinak recept na čočkovou polévku je tady:

http://www.apetitonline.cz/…e_cocky.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
8.9.06 15:57

Jejda, tak hrášek malej dostal už před týdnem, myslela jsem, že se může normálně od 4 nebo 6m, no ale malýmu chutná, a žádná reakce, ani ty prdíky nebyly:-) :lol: ale docela jsi mě s tím hráškem překvapila… Budu ráda, když mi to pošleš. e-mail mám popilio@centrum.cz jestli to teda budeš posílat na e-mail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
8.9.06 16:38

Když bych mohla poprosit o poslání tabulky příkrmů, tak Ti budu moc vděčná.
jitkaapremek@volny.cz
Díky Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
8.9.06 21:06

Ahoj!

Červená čočka je výborná! Náš Vítek ji miluje.
Přidává se k zelenině, nebo starším dětem k masu. Já ji vařím spolu s mrkví, dodá ji vžycky výbornou chuť. :P
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
16.9.06 11:53

Nanko, taky jsem tě chtěla poprosit o tu tabulku. Děkuju Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
2.10.06 21:45

červená čočka je vynikající :roll: S oblibou ji používám k zahuštění polévek pro malého. Nenadýmá. A při vaření ji není potřeba vařit nijak dlouze, za cca 15min se „rozsype“ a příjemně dochutí celou polévku. Chutná i manžovi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
6.11.06 21:00

ja ji delam s testovinama neco jako polivka,
ale linda je uz vesti,zacla jsem ji davat cocku asi lzici kolem 8mesice,
dam varit cosku,pridam do vody kousek celeru,natove-rapikateho,lzici rajcat,kousek mrkve,kousek cesneku(malicky)povarim 15-20minut a nakonec pridam testoviny,nejake mensi.
Davam spetku BIO morkse soli,nebo kousicek BIO kostky do polevky,bez soli a glutamalu jen susena zelenina..a je to mnamka, jime to spolu!

Ten BIO bujon prodavaji v drogeriich DM mam pocit..ale davam ho jednou za cas..
linde taky moc chutnaji fazole,muze se jich dat par do polivky,pro zacatek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí