svestkovy kolac

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35316
4.9.06 12:11

svestkovy kolac

Kucharinky pomoc!
Dostala jsem spoustu svestek a manzel si porucil kolac. Ja ale nejsem zrovna kucharka a navic vareni(i peceni) z duse nesnasim, takze volam o pomoc - neznate nekdo jednoduchy a rychly( a dobry samozrejme) recept na svestkovy kolac, ktery zvladne i mirne pokrocily zacatecnik? Nejlepe neco zamichat a upect, ale v nejhorsim jsem ochotna i nechat kynout… :wink:

Diky Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
202
4.9.06 12:17

Rychlý ovocný koláč :
2 kelímky bílého jogurtu, 2 kelímky ( ty od bílého jogurtu ) polohrubé mouky, 1 kelímek cukru,2 vejce, 1 prášek do pečiva, Trochu mléka.
vše smíchat, nalít na plech, dát ovoce a posypat žmolenkou. Žmolekna : 8dkg mouky,6dkg cukru,6dkg másla.

Výbornej :) Když peču s droždím je to tvrdý jako beton. Tenhle je vynikající :) :)

Dobrou chuť :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
4.9.06 12:20

Mroe

1 sklenička hrubé mouky
1 sklenička polohrubé mouky
1 sklenička cukru
1/2 skleničky oleje
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
1 bílý jogurt (asi 200ml)

Vše smíchat dohromady, nalít na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem, poklást ovocem a posypat žmolenkou.
Skleničku mám o obsahu 2 deci.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
4.9.06 12:22

Nedávno jsem dělala následující (je fakt jednoduchý!!)

3 hrníčky polohrubé mouky
1 hrníček cukru (krystal)
3 vejce
150g rozpuštěného másla
1 hrníček zakysaného mléka ( nebo obyčejného, v nouzi jsem dala kysanou smetanu a byl výborný)
1 práček do pečiva

Naliješ na vysypaný plech, na to spoustu švestek (nejlépe vypeckovat), čím víc tím líp a nahoru můžeš nasypat i drobenku, ale není to nutné (dáš si trochu másla - tuhého, cukru a mouky a rukou zpracuješ a pak podrobíš celou buchtu..)

No a pečeme..

Dá se to dělat s jakýmkoli ovocem..

Dobrou chuť
Theo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
4.9.06 12:23

Koukám, že všechny píšeme to samé, alespoň vidíš, že je to jednoduché, já někdy místo polohrubé dávám celozrnné mouky, je to pak zdravější :-))
 Theo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
4.9.06 12:41

ted jsem ho dopekla- zvladne ho kdokoli, taky nejsu profik a v kuchyni jsu max. 30min, pak uz mi to leze krkem.

toz zde je ovocny- svestkovy kolac ala ma tchyne :

1 hrnek polohrube mouky
1 hrnek hrube mouky
1 hrnek krystal ci krupice cukr
1/2 hrnku oleje
1 hrnek i kyseleho mleka
1 vejce
1 prasek do peciva

vse smichame, a nalijeme na plech, poklademe svestkama a navrch posypeme drobenkou= posypkou

fakt jednoduche, levne, rychle, zadne oddelovani zloutku od bilku a spol. :idea: :lol:

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
4.9.06 13:28

Teď jsem dopekla něco podobnýho s broskvema a místo vymazávání, vysypávání a následné mytí plechu tam dávám pečící papír, prostě i do hlubokýho na tekoucí buchtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
4.9.06 13:46

Taky mám podobný, ale žmolenka je rovnou i spodní základ koláče:

3 hrnky pol. mouky
1 hrnek cukru + 1 vanilkový cukr
1 hera
1/2 pr. do pečiva

všechno „shňácat“ v míse, cca 2/3 nasypat do vymazané nebo peč. papírem vyložené formy, rovnoměrně trochu rukou v té formě pomačkat, na to nalít předem rozmíchané a oslazené 3 tvarohy smíchané s vajíčkem (nemusí být) a vanilkovým pudinkem (puding se buďto může uvařit normálně s mlíkem a po vychladnutí smíchat s tvarohem nebo do tvarohu nasypat jenom prášek), poklást ovocem a na to nasypat zbytek drobenky.

Dělám ho často, líbí se mi, že na něj nemusím vytahovat a skládat robot nebo šlehač, takže je to fakt rychlovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
4.9.06 14:09

Já zas nejsem příznivcem kynutých těst, ale dcera si tak moc přála kynutý švestkový koláč, že jsem koupila v Kauflandu směs na buchty (asi 20Kč), přihodí se k tomu droždí, trochu vody, trochu oleje (všechno je v návodu), nechá se jen 30min kynout, pak jsem to všechno „rozmáčkla“ na vymazaný plech, nandala švestky, posypala cukrem a mletým mákem a všichni se oblizujou ještě teď. Fakt to těsto bylo moc dobrý.

pa pa Pajuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35316
4.9.06 14:42

Holky dik, jdu na to, jen jeste na kolik a jak asi tak dlouho se to pece? Predpokladam, ze vsechny recepty jsou na plech zhruba standartnich rozmeru..... mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
4.9.06 15:39

Včera jsem zrovna jeden vytvořila: České buchty od Vitany (v krabici), udělat těsto dle návodu, rozválet na plech a na to vyloupané rozpůlené švestky a drobenka. Upéct.
Je to rychlé, dobré a málo pracné.
Jinak peču hodně a ráda, ale České buchty fakt nemají chybu, když chci typické kynuté těsto a mám je po ruce, dělám to z nich. Ale musí to být právě od Vitany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
4.9.06 15:39

Jee. koukám, že Pajuška píše něco podobného :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
4.9.06 15:45

Při 180°C, délka pečení -poznáš podle zapíchnuté špejle,pokud je suchá je hotovo, nebo to jde poznat podle toho, že okraje koláče se odlepují už od plechu.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35316
7.9.06 12:32

Holky dik, manzel byl na vrcholu blaha. Jelikoz se hned sezral, jdu ted podle dalsiho receptu v poradi tvorit broskvovy(mama zas pro zmenu poslala kybl broskvi).

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport