Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, dostala jsem strašnou chuť na palačinky - asi snažilkovské chutě
, ale mám blbý recept na těsto. Nemáte náhodou nějaký dobrý recept, se kterým by jste se chtěli podělit? Moc děkuji
Ahojky já se po několika nepovedených pokusech dostala k tomuto receptu a hurá funguje:))
Moje máma totiž vždycky řikala, to uděláš těsto od oka, a to já právě neuměla.
Takže těsto: 180 g hladké mouky
1 vejce
450 ml mléka
1,5 lžíce oleje
vše to pomícháš, je dobrý tu mouku vsypávat po částech aby se ti neudělaly hrudky.
Před každým nalitím těsta pánvičku pomocí mašlovačky trošku vymažu olejem.
Snad se ti povedou, dobrou chuť.
Lenka
ahoj já přidávám k tomu špetku soli, lžičku cukru a na špičku nože kypřící prášek. Ať ti chutnají Anina
My děláme těsto od oka, páč palačinky dělává manžel a ten váhu špinit nebude ![]()
Hladká mouka, vejce, mléko, občas tam flákne trochu skořice, aby mi to dochutil… Cukr nedáváme, protože se pak palačinky přichytávají na pánev.
Ja davam na 1 l mlieka 4 cele vajicka, muku podla potreby, tak aby to cesto bolo spravne huste (niekedy po upeceni prvej pridam este trosku muky), pridavam este stipku soli a praskovy cukor podla chuti - cca 2 lyzice. Cesto rozmiesavam rucnym mixerom. Nikdy sa mi nelepia. Mozno je to panvicou, peciem ich za:,–(ne na teflonovej. Niekde som pocula, ze je dobre trochu mlieka (cca 1/4 l nahradit mineralkou), skusala som to a boli vyborne.
ika
Iko, minerálka v palačinkách je výborná, palačinky jsou pak nadýchané.
Ika píše:
Ja davam na 1 l mlieka 4 cele vajicka, muku podla potreby, tak aby to cesto bolo spravne huste (niekedy po upeceni prvej pridam este trosku muky),
ika
souhlasím s ikou - přesně tak, mléko - vajíčka - mouka dle potřeby. zkusit upéct jednu, vždycky se může mouka přidat. cukr nedávat, připaluje se. pro nadýchané a nelepící se palačinky používám malého panáčka (také od oka) rumu ;o)
ahoj,
přesný recept nevím, ale cukr dávám (chutná mi to nasládlé těsto, babička to taky tak dělala
) a palačiky se mi nepřipalují.. ![]()
Většinou se kouknu do kuchařky a ty palačinky s cukrem, takže přesný recept neporadím, jenom jsem chtěla o tom cukru.. ![]()
Ahoj,
nedá mi to, abych se nepodělila o vynikající recept mé tchýně (bez ironie, nejlepší palačinky, co jsem kdy jedla
:
cca 1/2 l mléka, 4 vejce, POLOHRUBÁ mouka, 1/2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, lžíce cukru. Udělat poměrně řídké těsto (dělám metličkou), aby se tence rozlilo po pánvi. Nejchutnější jsou smažené poctivě na poctivém sádle.
Dobrou chuť,
Iva
ja dam taky k dobru jeden… jednoduchej ![]()
1/4l mleka, 1 vejce, hrnek hladky mouky, spetku soli, mouky ci mliko je mozno podle potreby pridat, aby testo bylo tekuty, tak akorat palacinkove /kazda mouka jinak saje/ …nepripalujou se, 1/2 az 3/4 naberacky na jednu…
na 3 lidi delam dvojnasobek… /ale to jich ja snim tak 8-10
/
Do těsta (mlíko, vejce, mouka, špetka soli - na tu jsem zapomněla)) přidávám ještě vanilkový cukr a citrónovou kůru…mňam …
já mám recept z kuchařky z roku 1957 Vaříme zdravě, chutně a hospodárně a jsem s ním maximálně spokojená:
1-2 vejce, špetka soli, 4 dkg cukru, 1/2 l mléka, 20 dkg hladké nebo polohrubé mouky a já přidávám ještě vanilínový cukr.
nejraději je mám druhý den studené z ledničky. ten vanilkový cukr jim dodává skvělou chuť
, že se dají jíst i bez náplně
hezký den
Jitulinda a Mišánek
Ahoj já dělám podle receptu kluci v akci a je opravdu super.Pěkně tenké těsto,které skládám na trojúhelníčky podávám se šlehačkou a posypané grankem.
těsto na palačinky
100 g hladké mouky
200 ml mléka
1 vejce
1 citrón kůra z citrónu
1 vanilkový cukr
sůl
olej na smažení
Ahojky,
hmm palačinky hned bych si dala ![]()
Já dělám 1/2l mléka ,2vejce,sůl,našlehám a postupně zašlehávám hl.mouku a pak nechám minimálně 1hod. těsto odležet.Čím dýl je odleželé jsou lepší.
Ještě přidám jeden recept na to co s palačinkou
![]()
palačinku naplnit šunkou a pl.sýrem přehnout připnout špejlí a obalit v troj obalu osmahnout a podávat se špenátem.Je to výbornýýýý
(lze plnit čímkoli např.niva,zelenina…)
Moje tchýně dělá takový spešl palačinky - protože jsou tlustý, říkám jim lívance.
Takže, 4 vejce, 1/2l mléka, cukr dle chuti, špetku soli, hladkou mouku aby bylo těsto ůakorát". Ušlehá se žloutek s cukrem, přidá mléko a mouka,sůl, řádně se to vše promíchá a rozmíchá, a pak se do toho lehce vmíchá sníh z bílků - a pak se to peče a jeto faakt mňamka. jsou nádherně nadýchaný.
Přítel dělá taky ty rychlovky - mouku, mléko,vejce, trocha cukru, sůl a skořici - podle oka, smíchá a peče. ale on umí tak úžasně tenoulinký palačinky. No nechápu jak to dělá, ale mě to nejde ![]()