Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jan, je jich hodně, ale to mne moc netrápí. Jáchym je za mne děs
No já mám teď Jáchyma doma, říkáme mu Jachymku, Jášíku, Jášidlo… @Tichošlápek Sto lidí, sto chutí, za mne krásné jméno. ![]()
@Noogeta však se ptala na názor, je jasné, ze každy ma jiný vkus
Máme Jáchyma a za mě je to krásné jméno i v základním tvaru. Říkáme mu Jajo, Jaso a Jáchymku, Jáchyme.
Jan se mi nelibi, je jich moc.
Máme Jáchyma, ale pro mě není podstatný počet přezdívek - standardně mu říkáme Jáchyme, Jáchymku a Jášo - nikdy mu nikdo neřek Šášo ani v legraci a když zlobí tak mu manžel říká Jašku. Janů je teď jako máku.
@Tichošlápek jj, rozumím. Jen mi přislo nezdvorile, psát někomu kdo se mezi jmény rozhoduje, že je to děs… A nemyslím to vůbec zle ![]()
U se určitě Jan. Sama je měla v užším výběru Jendu, ale zvrhla jsem to proto, že se tak jmenuje už nekolik členů rodiny, tak by to byl pěknej zmatek. Jachym je hezky, ale nelíbí se mi ani jedna jeho zdrobnelina.
Z těch dvou bych asi vybrala Jan, ale líbí se mi i ty zdrobněliny pro Jáchyma, které uváděly holky: Jája, Jášík. ![]()
Rozhodně Jáchym. Nebylo už těch Janů dost? Samý Honzík a ve finále mu tak říkají jen doma, protože jinde má přezdívku, aby se v tom davu Honzů ostatní vyznali. Trochu invence, prosím!!!