Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
znám jednu dospělou, (píše se myslím Ruth), říká se jí Rutka..ale v dětství se ji děti smály Krůta
Zvláštních jmen je tolik že už lidi fakt neví co by vymysleli..Nakonec je nejzvláštnější když se ve školce objeví Lucinka, Hanička, Maruška..v té záplavě extravagance je to nakonec nejvíc vyjímečné..Jinak k jménu Rút..Podle mě nepraktické, jak ho zdrobnit, Růtečko? Děti jí budou říkat Růto Krůto (viz.výše) V dospělosti by to v kombinaci s nějakým zvláštním příjmením (myslím po svatbě)mohlo znít směšně…takže ja bych toto jméno nevolila ale zase jsem zastáncem toho aby to každý dělal tak jak cítí, i výběr jména ![]()
Příspěvek upraven 12.12.18 v 13:43
Moje mamka je Ruth. Rikaji ji Ruti, Rutko, nebo nesklonuji a rikaji ji proste Rut. Driv se mi to nelibilo, ale cim jsem starsi, tim vic se mi libi. Mamka je se jmenem celej zivot spokojena ![]()
Jestli nemáte v příjmení R tak klidně dejte. Mně osobně se nějak nezdá pro nemožnost vymyslet hezkou přezdívku. Mimochodem naše jméno pro dceru se taky spoustě lidem nelíbí. A mně se zase nelíbí spousta dneska tak oblíbených jmen - Sofie, Nella, Stella … nikdy se nezavděčíš všem ![]()
Jinak za svobodna mela dokonale ladici prijmeni, pak se vdala a nase prijmeni fakt stalo za to
takze se to nehodilo vubec, ale zvykli si vsichni a me jako jejich diteti to prijde naprosto normalni kombinace. Takze tak no ![]()
@Oplatečka prave me se libi , ale zase neda se nijak zdrobnovat , jedine rutka , ruticka a to uz se mi nelibi
A to prijmeni v dospelosti me taky napadlo , tedka se to hodi k nasemu prijmeni , ale co potom ![]()
@Klára Šum. píše:
@annasmyc prave to me taky napadlo , ruticka - kruticka
Tak ridit se podle toho, tak se bude moje dite jmenovat TO
![]()