Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se líbí, ale spíš ta verze Ruth. Pojmenujte jak chcete, udělat nějakou trapnou přezdívku jde snad na každé jméno
stejně tak jakože nevíš jak se bude jmenovat po svatbě…
@Lendie ano , mate pravdu , nekomu se libi , nekomu ne , prijmeni by bylo Rút Veselá , coz si myslim , ze neni az takova katastrofa ![]()
@Klára Šum. píše:
@Lendie ano , mate pravdu , nekomu se libi , nekomu ne , prijmeni by bylo Rút Veselá , coz si myslim , ze neni az takova katastrofa
No
Katastrofa ne, ale asi bych se ještě poohlédla po jiném jméně.
@Klára Šum. píše:
@Lendie ano , mate pravdu , nekomu se libi , nekomu ne , prijmeni by bylo Rút Veselá , coz si myslim , ze neni az takova katastrofa
no popravdě k tomu příjmení se mi to spíš nelíbí
a píše se to Rút bez „h“?
@RyBANA píše:
Tak ridit se podle toho, tak se bude moje dite jmenovat TO![]()
A nebo Bárt
(fanoušci Simpsonových budou vědět - muž je miluje, tak já musím taky
)
@Klára Šum. píše:
@annasmyc prave to me taky napadlo , ruticka - kruticka
Tak ji pomenuj anglicky Ruth - čte se to krátce a k žádné krůtě to nesvádí
Mě by ta krůta teda nenapadla … protože se to neskloňuje. 5.pád není Rúto, ale Rút…
Jinak znám dvě a žádné z nich se nikdo nesměje. Je to biblické jméno hebrejského původu. Matka Rút byla Noemi, přel. rozkošná. Co znamená Rút nemám páru.
@Klára Šum. mě to přijde v pohodě, moc takových holčiček nebude, apo%n se to ve školce nebude plést
@Keyllah ano , byla by to normálně Rút a ne Ruth , to je cizí verze , česká je bez h. ![]()
@Klára Šum. Můj chlap o tom mluvil cele tehotenstvi, az jsem si na to zvykla, ale nakonec jsme dali jiné jméno
za me teda ano
Mne se Rút moc líbí
Přijde mi takové něžné. Když se hodí k příjmení, tím líp. Vdávat se v dospělosti taky nemusí, nebo si může nechat své jméno, případně si vymyslet úplně vlastní příjmení, takže tuhle starost bych hodila za hlavu.
Me se libi, porad lepsi, nez aby byla sofie nebo ema jako kazda druha ![]()
Rozhodovala bych se podle sebe… Jak vidíš,někomu se líbí a někomu naopak. Vždy najdeš chválu i kritiku, i kdybys pojmenovala dítě klasicky Eliška, Anička atd…
Dej sama na sebe, svůj pocit a jestli se vám to hodí k příjmení. Ruth Nováková zní třeba dost divně.