Jméno Rút

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
malone.v
12.12.18 14:39

Me se libi, porad lepsi, nez aby byla sofie nebo ema jako kazda druha :-)

• Citovat
  • Upravit
7712
12.12.18 14:48

Mne osobne se nelibi, k prijmeni mi to nesedi. Ale prezdivky jdou vymyslet na kazde jmeno, takze tim bych se neridila ;) my pri vyberu s manzelem resili, co se nam libi a ne, co se libi ostatnim a kolik takovych holcicek bude mit asi stejne jmeno…to je dnesni trend to takhle resit :mrgreen: ale kazdy dle gusta, aspon je to pestre :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
12.12.18 14:52

Použij raději verzi s mezinárodně srozumitelným zápisem, buď transkripci z hebrejštiny Rut (רות) nebo častější Ruth, ať to může snadno používat i v cizině, nikdy nevíš, kam ji život zavane :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
12.12.18 14:55

@Klára Šum.Za mě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61023
12.12.18 14:56
@Kukacka123 píše:
Mne osobne se nelibi, k prijmeni mi to nesedi. Ale prezdivky jdou vymyslet na kazde jmeno, takze tim bych se neridila ;) my pri vyberu s manzelem resili, co se nam libi a ne, co se libi ostatnim a kolik takovych holcicek bude mit asi stejne jmeno…to je dnesni trend to takhle resit :mrgreen: ale kazdy dle gusta, aspon je to pestre :P

Taky tak.. A resili jsme to fakt jen my dva.. Plus u druhyho starsi syn dal taky svy navrhy :mrgreen:
Ale ani babickama, dedeckama atd. Jsme se nenechali ovlivnit.. Kdyz se zeptali, rekli jsme jim nad cim uvažujem, jaky jmena mame ve vyberu, vyslechli jsme jaky se libi jim, ale nekoukali jsme na to..
Ale nase deti maji normalni jmena :lol:
Asi bych rekla pro spoustu lidi neurazi, nenadchne :lol: :mrgreen: ale zároveň to jsou svetovy jmena :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
12.12.18 15:08

Nelíbí vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
12.12.18 15:08

Dostala ho dcera pribuznych,akorat v anglicky psanem tvaru Ruth. Rozhodne je neobvykle,krasne mi prijde az pro dospelou zenskou…deti s nim asi budou mit problem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
12.12.18 15:20

@Klára Šum. Ahoj Kláry, my máme doma Rút :srdce: U nás je to tedy jméno rodinné, manžel má z jedné strany židovské předky a z druhé německé, takže dcery dostávají jména po prababičkách :) Prababička byla tedy Ruth, ale my máme Rút - takto česky psané ;) Máme ještě rodinnou blízkou kamarádku, která je Ruth, tak jsme se jí ptali jak to měla jako dítě a jak jí říkali a tak. A ta je se svým jménem spokojená, jen prý nesnášela, když jí babička říkala Rutěnko, že jí to znělo jako rtěnko :lol:…a je to fakt bezvadná ženská! :srdce: Jinak Rút znamená Přítelkyně a fakt to teda sedí!! :D Jo jinak té naší říkáme nejčastěji Rutýsku a Rutynko Ruty, Rutko když zlobí :D a minule zrovna říkala, že se jí její jméno moc líbí(budou jí čtyři roky) :lol: :lol: Dospělé Rutce nejčastěji říkáme Rút bez skloňování…a všude setkáváme s pozitivníma reakcema, že má krásné jméno…jen když byla menší a ptali se lidi brášky jak se jmenuje, tak řekl Rutynka a spousta lidí myslelo, že Lucinka :lol: :lol: Jinak starší dcera se jmenuje Eva, taky po prababičce. Teď čekáme sice chlapečka, ale na holčičku výběr Jora, Frída nebo Maud ;) Frída( je další prababička, ale to mi moc evokuje tu umělkyni :D ) a Jora(židovská prababička, tomu jsem asi nakloněná víc:)) :mavam:

Příspěvek upraven 12.12.18 v 15:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
12.12.18 15:22

;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
12.12.18 15:24
@a12 píše:
Taky tak.. A resili jsme to fakt jen my dva.. Plus u druhyho starsi syn dal taky svy navrhy :mrgreen:
Ale ani babickama, dedeckama atd. Jsme se nenechali ovlivnit.. Kdyz se zeptali, rekli jsme jim nad cim uvažujem, jaky jmena mame ve vyberu, vyslechli jsme jaky se libi jim, ale nekoukali jsme na to..
Ale nase deti maji normalni jmena :lol:
Asi bych rekla pro spoustu lidi neurazi, nenadchne :lol: :mrgreen: ale zároveň to jsou svetovy jmena :lol:

Presne tak…my jim nerekli ani navrhy :mrgreen: proste se pak dcerka narodila a oznamili jsme jim, jak se jmenuje :lol: nevedeli ani pohlavi :P jinak vim, ze kamoska se rozhodovali a to bylo…tohle nedame, tu znam a to je krav.a, tohle taky ne, to je taky slepi.ce…pak bys vyloucila treba i jmena, fo se ti libi…podle me blbost :nevim: proste jsme sedli, kazdej rekl, co se mu libi a krasne jsme se i shodli…a jak rikas, mame jmeno, ktere neurazi, ani nenadchne…ale je uplne normalni, znamy a nam se libi :kytka: a musim rict, ze rodina byla nadsena…bali se, abychom v dnesni dobe neymysleli nejake supermoderni nebo cizi…a nebo vlastni :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.18 15:25
@miluver píše:
@Klára Šum. Ahoj Kláry, my máme doma Rút :srdce: U nás je to tedy jméno z rodinné, manžel má z jedné strany židovské předky a z druhé německé, takže dcery dostávají jména po prababičkách :) Prababička byla tedy Ruth, ale my máme Rút takto česky psané ;) Máme ještě rodinnou blízkou kamarádku, která je Ruth, tak jsme se jí ptali jak to měla jako dítě a jak jí říkali a tak. A ta je se svým jménem spokojená, jen prý nesnášela, když jí babička říkala Rutěnko, že jí to znělo jako rtěnko :lol: …a je to fakt bezvadná ženská! :srdce: Jinak Rút znamená Přítelkyně a fakt to teda sedí!! :D Jo jinak té naší říkáme nejčastěji Rutýsku a Rutynko Ruty , Rutko když zlobí :D a minule zrovna říkala, že se jí její jméno moc líbí(budou jí čtyři roky) :lol: :lol: Dospělé Rutce nejčastěji říkáme Rút bez skloňování.....a všude setkáváme s pozitivníma reakcema, že má krásné jméno…jen když byla menší a ptali se lidi brášky jak se jmenuje, tak řekl Rutynka a spousta lidí myslelo, že Lucinka :lol: :lol: Jinak starší dcera se jmenuje Eva, taky po prababičce. Teď čekáme sice chlapečka, ale na holčičku výběr Jora, Frída nebo Maud ;) Frída( je další prababička, ale to mi moc evokuje tu umělkyni :D ) a Jora(židovská prababička, tomu jsem asi nakloněná víc:)) :mavam:

Mě právě také přijde moc pěkné, neobvyklé :-) právě se ale bojím dětských posměšků :-/ Slyšela jsem je v televizi a hnedka jsem si je zamilovala, jinak by mě takové jméno samotnou nikdy nenapadlo :-) jinak Jora je moc pěkné jméno, líbí se mi víc než Frída :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
12.12.18 15:28

@kamcaKr Kami já mám spíš pocit, že se jmény mají problém dospělí a né děti ;) mezi dětmi jsme často a nejen známými a žádné dítko se nikdy nedivilo, oni znají jména maximálně z pohádek a nebo lidí, které znají, což není mnoho, takže v podstatě každé druhé třetí jméno je pro ně nové a neznámé..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
12.12.18 15:33

Veselá je příjmení ke kterému si můžeš dát prakticky cokoliv když to není nejaké úplně cizokrajné..Mě osobně ale přijde krátké..Jakože krátké jméno a krátké příjmení..Líbí se mi když je jedno dlouhé a jedno krátké..např.Magdalena Veselá, Dominika Veselá, naopak Rút Kalivodová, Rút Odstrčilová…Rút Veselá je nevýrazné..ale jak už jsem říkala, po svatbě může být vše jinak..Ale nejvíc se bude jméno opakovat a vyvolávat ve školních letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
12.12.18 15:38

@Klára Šum. On stejně vyleze ten kluk! :lol: :lol: Tak dobré pořízení, za sebe můžeme říct, že nelitujeme :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.18 15:40

jojo , určitě to bude kluk a řeším to zbytečně :-D , děkujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat