Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně se víc líbí Jan, Jáchym podle mě nemá hezké zdrobněliny ![]()
@dagmarkaa píše:
Zakladatelka se ptala na dvě chlapecká jména a konkrétně Jáchyma bych nedala.
Ano, ptala se na 2 chlapecká jména - umím číst!!! Taky jsem z nabízených vybrala to, které se mi líbí víc a okomentovala svůj výběr. Tvou reakci naprosto nechápu ![]()
@šnitlík píše:
Ano, ptala se na 2 chlapecká jména - umím číst!!! Taky jsem z nabízených vybrala to, které se mi líbí víc a okomentovala svůj výběr. Tvou reakci naprosto nechápu
Ano vybrala jsi Jáchyma a o Janovi jsi udělala přednášku, uklidni se.
@dagmarkaa Jo, tak o tohle ti jde
Ale přednášku? Uklidni se? ......přeháníš a zdvořilost jistě není tvá silná vlastnost. Nehledě na fakt, že jistě nemáš pravomoc tady vynášet soudy nad komenty jiných.
Máme Jáchyma, je to moc hezké jméno. Zdrobnělin má plno a v základním tvaru zní tak jako chlapsky
. A syn je se jménem spokojený, protože ho nemá každý druhý…Jan je hezké jméno a tak strašně rozšířené, že bych ho nedala…
My máme doma Jáchyma a za mě nebyla lepší volba… Jáchymků je málo, narozdíl od Honzíků. V dětství je to Jáša, v dospělosti Jachym nezní tak trvdě jako Jan… Taky ale záleží na příjmení. No a pokud už se pro Jášu rozhodnete, je nutné se smířit s kritikou v okolí..
@MaminkaJáchymka okolí si najde vždycky něco na každém jméně, kdybych se měla ohlížet na okolí mělo by se dítě jmenovat po rodičích
syn je též Jáchym a když se narodil nikdo ani nepípl a v těhotenství asi 2× někdo zmínil a hodíte ho pak do stroje? ![]()
Teď u druhého neříkáme jméno, ale my nevíme ani pohlaví a nikdo neprudí a nevěřím, že čerstvému miminku někdo řekne, no joo ale měl/a jsi se radši jmenovat tak nebo onak. A že asi druhé jméno bude pro okolí „hůř“ zpracovatelné než Jáchym ![]()
Zakladatelka se ptala na dvě chlapecká jména a konkrétně Jáchyma bych nedala.