Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj
Píšu sem jen tak že zajímavosti. Mám doma 9 měsíčního Jacka Russella. Nemáme žádné problémy až na srst. Do půl roku byl krásný bílý ale teď nám celý jaksi zflekaťel. Prosím poraďte čím to může být.
Kuze nebo primo srst? Mam doma russellicku z utulku a zacala ji pigmentovat kuze pod srsti po kastraci. Dle veterinare reakce na hormonalni zmenu. Behem mesice se ji udelalo takto nekolik fleku a ma je dodnes, nemizi, ale dalsi nepribyvaji.
Taky máme obcas sem tam nějakou novou tečku, a bude to ten pigment ![]()
Říká se tomu „ticking“ a zkrátka by to na srsti nemělo být. Mám 3 JRT s PP a jeden z nich to má. Když ho netrimuji, není to vidět. ![]()
U našeho psa se to zhoršuje po podání lososoveho oleje nebo když dávám k masu hodně mrkve či červené řepy.
Můžete zkusit třeba Roboran pro bílé psy nebo Biotin, ale myslím, že to nepomůže.
Pokud je pejsek bez PP, může se jednat o nějaký výsledek křížení kdo ví čeho ob několik generací a těžko tomu zabranite. Barva a sklony k tomuto teckovani se dědí.
Ale můžu Vás uklidnit, není to žádná nemoc nebo tak. Přeju hodně štěstí a budete-li něco zkoušet, dejte vědět jestli to pomohlo. Hlavně ať jste oba spokojení, vy i pejsek ![]()
@AlenaSu píše: Říká se tomu „ticking“ a zkrátka by to na srsti nemělo být. Mám 3 JRT s PP a jeden z nich to má. Když ho netrimuji, není to vidět.
U našeho psa se to zhoršuje po podání lososoveho oleje nebo když dávám k masu hodně mrkve či červené řepy.
Můžete zkusit třeba Roboran pro bílé psy nebo Biotin, ale myslím, že to nepomůže.
Pokud je pejsek bez PP, může se jednat o nějaký výsledek křížení kdo ví čeho ob několik generací a těžko tomu zabranite. Barva a sklony k tomuto teckovani se dědí.
Ale můžu Vás uklidnit, není to žádná nemoc nebo tak. Přeju hodně štěstí a budete-li něco zkoušet, dejte vědět jestli to pomohlo. Hlavně ať jste oba spokojení, vy i pejsek
Děkuji za odpověď. Mně jde hlavně o to aby byl pejsek zdravý ![]()
@AlenaSu píše:
@Neli114 co se těch fleků týče, tak jemějte se krásně
Děkuji by se taky mějte krásně
. Možná něco zkusím a dám určitě vědět jestli to pomohlo ![]()