Jack Russel teriér - tečkování srsti

77
27.1.18 22:45

Jack Russel teriér - tečkování srsti

Ahoj
Píšu sem jen tak že zajímavosti. Mám doma 9 měsíčního Jacka Russella. Nemáme žádné problémy až na srst. Do půl roku byl krásný bílý ale teď nám celý jaksi zflekaťel. Prosím poraďte čím to může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
71
27.1.18 22:51

Kuze nebo primo srst? Mam doma russellicku z utulku a zacala ji pigmentovat kuze pod srsti po kastraci. Dle veterinare reakce na hormonalni zmenu. Behem mesice se ji udelalo takto nekolik fleku a ma je dodnes, nemizi, ale dalsi nepribyvaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
27.1.18 23:00

Taky máme obcas sem tam nějakou novou tečku, a bude to ten pigment :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
27.1.18 23:25

Říká se tomu „ticking“ a zkrátka by to na srsti nemělo být. Mám 3 JRT s PP a jeden z nich to má. Když ho netrimuji, není to vidět. :srdce:
U našeho psa se to zhoršuje po podání lososoveho oleje nebo když dávám k masu hodně mrkve či červené řepy.
Můžete zkusit třeba Roboran pro bílé psy nebo Biotin, ale myslím, že to nepomůže.
Pokud je pejsek bez PP, může se jednat o nějaký výsledek křížení kdo ví čeho ob několik generací a těžko tomu zabranite. Barva a sklony k tomuto teckovani se dědí.
Ale můžu Vás uklidnit, není to žádná nemoc nebo tak. Přeju hodně štěstí a budete-li něco zkoušet, dejte vědět jestli to pomohlo. Hlavně ať jste oba spokojení, vy i pejsek :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
28.1.18 08:22
@AlenaSu píše: Říká se tomu „ticking“ a zkrátka by to na srsti nemělo být. Mám 3 JRT s PP a jeden z nich to má. Když ho netrimuji, není to vidět. :srdce:
U našeho psa se to zhoršuje po podání lososoveho oleje nebo když dávám k masu hodně mrkve či červené řepy.
Můžete zkusit třeba Roboran pro bílé psy nebo Biotin, ale myslím, že to nepomůže.
Pokud je pejsek bez PP, může se jednat o nějaký výsledek křížení kdo ví čeho ob několik generací a těžko tomu zabranite. Barva a sklony k tomuto teckovani se dědí.
Ale můžu Vás uklidnit, není to žádná nemoc nebo tak. Přeju hodně štěstí a budete-li něco zkoušet, dejte vědět jestli to pomohlo. Hlavně ať jste oba spokojení, vy i pejsek :srdce:

Děkuji za odpověď. Mně jde hlavně o to aby byl pejsek zdravý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
28.1.18 11:17

@Neli114 co se těch fleků týče, tak je :-) mějte se krásně :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
28.1.18 11:36
@AlenaSu píše:
@Neli114 co se těch fleků týče, tak je :-) mějte se krásně :srdce:

Děkuji by se taky mějte krásně :mavam:. Možná něco zkusím a dám určitě vědět jestli to pomohlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný