jak a co zavařit na oběd?

585
5.9.06 14:35

https://www.emimino.cz/modules.php?…

Tady jsou na druhé stránce recepty na příkrmy a hlavně postupy na zavřování, já osobně teda hotový příkrm zamrazuju ve skleničkách, aspoň neřeším, jestli se víčka chytla nebo ne! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
664
5.9.06 14:37

Pro doma mrazit, na cesty zavařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
5.9.06 14:38

Ahoj Alfie, když byla dcera malinká, tak mě tyhle kupovaný jídla nechtěla, ale na dovolenou jsem normálně zavařila bramboračku, vločkovou polívku a jiný. uvařila, namixovala, dala do skleniček a asi 20 minut sterilizovala v hrnci. Bylo to dobrý, ochucený majoránkou a jinýma bylinkama. Moc si to už nepamatuju. Ale zajímalo by mě, jestli se dá zavařovat třeba bramborová kaše s kuřecím masem, tak si počkám na další odpovědi. Snad jsem ti trochu pomohla.

Třeba vločková:
Na másle jsem osmahla vločky, zalila vodou, přidala nastrouhanou mrkev, peržel, někdy mraženej hrášek, někdy i celer - na ten pozor, malá po něm měla průjem, přidala sušený bylinky (petrželová nať, libeček), rozmixovala, dala do skleniček a zavařila. Jo, ještě se může přidat žloutek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
5.9.06 14:43

Alfie - a malej ti nechce jíst čerstvý polívky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
5.9.06 22:36

holky poradíte od kdy můžu dávat žloutek, měkký tvaroh a chleba? hledat na netu umím, ale názory se dost různí. tak spíš co na to zkušenější maminy… :lol: děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
5.9.06 23:13

alfie, děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
6.9.06 13:17

Alfie - já jsem vařila polívku tak na dva dny, později i na tři. Dáš do hrnce třeba 1 brambor, malou mrkev, kousek kuřecího masa,uvaříš, rozmixuješ s trochou tý vody a hotovo. Miminka nepotřebujou vůbec dochucovat. Polívka se tomu říká proto, že to je řidší, ale je to v podstatě normální jídlo. Lovím tady z paměti, už je to dlouho, že jsem přidávala někdy rýži, někdy místo masa žloutek, hrášek, petržel, vločky, prostě co tě napadne, aby to měl malej pestrý. Můžeš taky třeba udělat špenát a rozmixovat ho s bramborem. Zabere to jen chvilku času a je to pro děti určitě lepší než kupovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
6.9.06 17:56

Alfie - no na tom, že mají ty suroviny kontrolovaný něco je, ale zase si myslím, že obyč. zelenina z obchodu taky není žádnej jed a nic se nemá přehánět. To si každej asi zváží sám. Polívku jsem dávala ještě teplou ve skleničkách do lednice. Pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí