Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Napadá mě poslat to složenkou a jako odesílatele uvést třeba Krásná Neznámá(nebo prostě nějaké zjevně fiktivní jméno)
@Anonymní píše:
Tady se všechno ví a co se neví, to se vymyslí, tak poraďte.Mám ve svém okolí rodinu, které bych chtěla pomoci - darovat jim větší finanční obnos, ale nechci, aby věděli, že je to ode mě.
Je nějaká legální cesta? Jde to třeba přes nějakého právníka (a budu mít jistotu, že peníze předá?). Nebo dají se u nás posílat šeky (a jde to anonymně?), že bych napsala dopis a přiložila šek?Budu moc ráda, za vaše tipy a postřehy.
PS: ano, rozmyslela jsem si to dobře
asi ten pravnik, napsala bych jim dopis, dala tam hotovost. Pravnikovi bych verila, oni taky musi splnovat nejake regule.
seky nevim, ale co treba slozenka? Nebo pres ceskou postu. Nebo jineho kuryra.
@Efsheny píše:
Kdybys měla číslo účtu, nejde vložit peníze tam?
to by určitě šlo, ale těžko se jich půjde ptát na číslo účtu. A jim by se na výpisu ukázalo čú odesílatele a nejspíš i jméno
@suik píše:
asi ten pravnik, napsala bych jim dopis, dala tam hotovost. Pravnikovi bych verila, oni taky musi splnovat nejake regule.seky nevim, ale co treba slozenka? Nebo pres ceskou postu. Nebo jineho kuryra.
Kurýr mě nenapdal. To už se začínáme někam dostávat! Děkuji!
Při vkládáni hotovosti na účet není potřeba do určité částky uvádět totožnost…
@Antonie Bolavá píše:
to by určitě šlo, ale těžko se jich půjde ptát na číslo účtu. A jim by se na výpisu ukázalo čú odesílatele a nejspíš i jméno
keby vlozila hotovost v banke na ucet, tak nemusi hlasit meno, pripadne si vymysliet meno. Ale kuryr je asi dobry napad.
@Eulalia píše:
keby vlozila hotovost v banke na ucet, tak nemusi hlasit meno, pripadne si vymysliet meno. Ale kuryr je asi dobry napad.
Pokud by vkládala větší sumu (dejme tomu 100tisíc) na cizí účet, tak musí doložit totožnost a původ peněz…
Ja bych sla asi pres pravnika, aby si ty lidi nemysleli, ze je to nejaky omyl.
@Eulalia píše:
taky si myslím, kdyby posílala ze svého učtu tak to uvidí, ale vklad hotovosti nikdo neověřuje, jestli je jmíno a kdovíco správně.
a co to dát do obálky a do schránky (ovšem třeba 100tis nevim no ![]()
Kolik to má být?
Tady se všechno ví a co se neví, to se vymyslí, tak poraďte.
Mám ve svém okolí rodinu, které bych chtěla pomoci - darovat jim větší finanční obnos, ale nechci, aby věděli, že je to ode mě.
Je nějaká legální cesta? Jde to třeba přes nějakého právníka (a budu mít jistotu, že peníze předá?). Nebo dají se u nás posílat šeky (a jde to anonymně?), že bych napsala dopis a přiložila šek?
Budu moc ráda, za vaše tipy a postřehy.
PS: ano, rozmyslela jsem si to dobře