Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
těhulky, dnes je mi tedy na nic, asi poslíčci. Nejdříve mě cca 1 týdne pobolíval podbřišek jako při MS. Žádné křeče, taková stálá, tlumená bolest. Dnes je to jiné. Bolí mě podbřišek jako před MS a najednou přijde taková silnější vlna bolesti podbřišku a zad dole. Pak to povolí a je zase líp. pak zase. Takhle je to od rána, ale nepravidlené. I když ten větší nával povolí, podbřišek a v kříži mě bolí po celý den…Měla jsem vanu, žádná změna..
Budou to poslíčci? Při kontrakcích bych se takto asi neptala..
Tlak v břiše mám po celý dne dnes v kuse, v zádek také…jen někdy se intenzita zvýší, pak povolí atd…
Přesně tak, jak to popisuješ jsou kontakce neboli poslíčci…Nepíšeš, v jakém jsi týdnu těhotenství, protože pokud vana nepomohla může jít klidně i o porod.
já právě nechci plašit, ted je to zase konstantní bolest v pobdřišku a v bedrech, trochu ostřejší, chodím pomalu, hůře se mi sedá…to jo…ach jo…tak uvidím a vyrazím, když některý debilní sestry jsou pak tak strašně otrávený, když tak přijedete dřív, že z nich snad mám strach…
Až se tě bude nutit bolest v podbřišku změnit polohu např. předklonit se, zastavit apod… tak to budou pravděpodobě kontrakce, u poslíčků jen tvrdne břicho a bolest slaboulinká(oproti kontrakcím
) je to jen nepříjemné, ale polohy tě to měnit nenutí…
polohu změním, třeba se jen mírně nakloním, nejlépe mi je když sedím na hraně židle, stehna od sebe a mírně nakloněná dopředu..takž efajn, ted už se bojím..
petratavali píše:
polohu změním, třeba se jen mírně nakloním, nejlépe mi je když sedím na hraně židle, stehna od sebe a mírně nakloněná dopředu..takž efajn, ted už se bojím..
Neboj
Dobře to dopadne
polohu tě nutí měnit bolest nebo tvrdnoucí břicho nebo obojí?
jenže furt to není takový, že bych bolestí nemohla dýchat…kontrakce jsou snad takové, že bych se nemohla třeba pořádně hnout ne? Při tomhle se zastavím a předkloním, bolí to, ale nevim…nevim už nic..
bolest mě nutí…ten tlak..když přijde silnější vlna, tak měním polohu…ale pak to drobet povolí, břicho a záda jako při silné MS bolí stále, v kuse, od rána…
No ono jak u koho. U prvního jsem měla kontrakce takový že se mi i špatně dýchalo jak to bolelo. Po druhé to byl hodně slabej odvar. Normálně jsem chodila a jen jsem se vždycky předhnula dopředu a zastavila. A znám holky co ani nevěděli že rodí. Měli celou dobu kontrakce v podobě stahování bříška.
petratavali píše:
bolest mě nutí…ten tlak..když přijde silnější vlna, tak měním polohu…ale pak to drobet povolí, břicho a záda jako při silné MS bolí stále, v kuse, od rána…
To už nebudou jen poslíčci ![]()
Pokud se intervaly mezi kontrakcema začnou zkracovat tak to je porod. A tu vanu bych dala, ta ti to buď rozjede nebo to uklidní, pokud jsou to poslíčci.
Počkej do večera jestli se to bude zhoršovat jed do porodnice jestli u toho budeš moci usnout ještě se prospi, ty opravdové bolesti ti nedovolí spát ![]()