Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, doktor mi dnes rikal na prohlidce, ze je hlavne potreba byt pri snazeni psychicky v pohode…Jak to delate vy, abyste si nic nepripoustely a byly v pohode? Ja si mozna vsechno moc beru, bohuzel uz jsem takova
Moc se tesim na vase tipy ![]()
Na to opravdu neexistuje nějaká univerzální rada. To si člověk musí sám v sobě srovnat svoje já a sám si musí najít způsob, jak se uklidnit. Bohužel neporadím.
Já jsem otěhotněla hned, jakmile jsem se v práci přestala bát šéfa - primáře. Jakmile jsem našla způsob, jak se mu aspoň podívat do očí a nepozdravit (podotýkám, že NIKDY mi neodpověděl na pozdrav), tak jsem v tu ránu přišla na těhotenství…
Začala jsem se na něho blbě culit když jsme se potkali, myslela jsem si něco o prd*li a bylo hotovo… ![]()
Ahoj, nám bylo 13.5.2010 řečeno, že sami neotěhotníme. Holt jsem si řekla, že se nedá nic dělat a jeli jsme za týden na dovču. Člověk myslel na něco úplně jiného a domů jsme se vrátili už se zadělaným miminkem (na to jsme přišli ale až za 3 měsíce
). Pokud nemáte zdravotní problémy, tak je to fakt o psychice
.
Ahoj.Já jsem musela po půl roce snažení změnit zaměstnání.Úplně jsem se ponořila do nové práce a po třech dalších měsících se zadařilo
![]()
radúna píše:
Na to opravdu neexistuje nějaká univerzální rada. To si člověk musí sám v sobě srovnat svoje já a sám si musí najít způsob, jak se uklidnit. Bohužel neporadím.
Já jsem otěhotněla hned, jakmile jsem se v práci přestala bát šéfa - primáře. Jakmile jsem našla způsob, jak se mu aspoň podívat do očí a nepozdravit (podotýkám, že NIKDY mi neodpověděl na pozdrav), tak jsem v tu ránu přišla na těhotenství…
Začala jsem se na něho blbě culit když jsme se potkali, myslela jsem si něco o prd*li a bylo hotovo…
Jejda, když to po sobě teď tak čtu, ono to vypadá, že to moje těhu je snad šéfova práce......
.
NE, není, opravdu neeeeeeeeeeeeee
.
ja se bojim zmenit zamestnani, tady mam smlouvu na dobu neurcitou a kdyz planujeme mimi, tak se bojim menit praci ![]()
jinak aspon chlapovi dneska vyslo spermio na jednicku
aspon neco…ale ja fakt tajne doufala, ze jsem tehu…jsem 36DC a nic…ale i dneska v ordinaci mi delal test a byl negativni, rikam, porad se uklidnuju, ze to nebylo z ranni moci a na UZ by pry jeste nic nepoznal…no nic-budu dal testovat do zblbnuti:-)pry bych mohla shodit nejake to kilco
ale chlap rikal, ze me podpori ![]()
Já jsem zaměstnání změnit musela…ty lidi tam mě totálně deptali a nervovali
![]()
monatkaa píše:
ja se bojim zmenit zamestnani, tady mam smlouvu na dobu neurcitou a kdyz planujeme mimi, tak se bojim menit praci
jinak aspon chlapovi dneska vyslo spermio na jednickuaspon neco…ale ja fakt tajne doufala, ze jsem tehu…jsem 36DC a nic…ale i dneska v ordinaci mi delal test a byl negativni, rikam, porad se uklidnuju, ze to nebylo z ranni moci a na UZ by pry jeste nic nepoznal…no nic-budu dal testovat do zblbnuti:-)pry bych mohla shodit nejake to kilco
ale chlap rikal, ze me podpori
No já teda nevím, já nebyla v pohodě a stejně jsem otěhotněla. Náš poslední pokus o oplodnění byl „nařízen“ na den přesně od doktora, ten den jsme pohřbili babičku
, fakt se mi do toho chtělo
, ale i tak jsme to zkusili a vyšlo to, dali jsme do toho, jak se říká, všechno (jako každý sex
). A jak na to nemyslet, když je sex nařízený, v den pohřbu, povinnost, ne rozkoš? Myslela jsem na to a řeči jako být v pohodě a půjde to jsem k smrti nesnášela. A kdybych neotěhotněla, další měsíc bych dostala žádanku do CARu. Takže já nezastávám názor, že když budeš v pohodě, půjde to samo ![]()
to me deptaji taky, ale myslim, ze vsude je to stejny…
nehlede na to, ze nevim, jak je to potom s materskou, kdyz bych zmenila zamestnani…jinak ja mela ten samy problem se stanicni
ted zatim v klidu, nasla si na buzeraci nekoho jineho…
Celé „snažení“ jsem se bála vypít víc než dvě piva, dvě deci vína - co když. Chodila jsem brzy spát a snažila se žít zdravě, aby a co kdyby. Houbelec!!!
Ve chvíli, kdy jsem odložila ovulační testy, tabulky a teploměry a co víkend normálně pařila (jakože ne se upíjela k smrti, ale prostě se bavila) - ejhle, byl tam. Blbý příklad právě s alkoholem, já vím, ale sedí to. Neblbnout, nemyslet na to, co kdyby. Já mám totiž pocit, že to tělo si to vezme přesně naopak. TEĎ ještě ne.
Zaměstnat se čimkoli jiným, co mě baví. Nesedět a nemyslet jen na jednu konkrétní věc a neupínat se k ní jako k jedinému bodu života. Mít vnitřní disciplínu či vůli, umět si poručit, zvednout se a jít dál. To mi zabírá, když je mi nejhůř.
ono je to mozna i tim, ze jsem se kvuli pritelovi prestehovala a nikoho tu neznam…
V pohode, ja to pochopila, ze to nebude prace velkeho sefa
jiste ohromne duleziteho
a nepostradatelneho ![]()
Emilie píše:
Celé „snažení“ jsem se bála vypít víc než dvě piva, dvě deci vína - co když. Chodila jsem brzy spát a snažila se žít zdravě, aby a co kdyby. Houbelec!!!
Ve chvíli, kdy jsem odložila ovulační testy, tabulky a teploměry a co víkend normálně pařila (jakože ne se upíjela k smrti, ale prostě se bavila) - ejhle, byl tam. Blbý příklad právě s alkoholem, já vím, ale sedí to. Neblbnout, nemyslet na to, co kdyby. Já mám totiž pocit, že to tělo si to vezme přesně naopak. TEĎ ještě ne.
přesně tak jsem to měla i já,takhle jsem se snažila žít 4roky.Pak jsem si řekla kašlu na to a začla pařit,jedla jsem samý fujtajbly ještě k tomu nepravidelně,v práci si dala pár šestnáctek a před Silvestrem na nějaké oslavě se zadařilo ![]()
bekky píše:
Ahoj.Já jsem musela po půl roce snažení změnit zaměstnání.Úplně jsem se ponořila do nové práce a po třech dalších měsících se zadařilo![]()
bekky jak je to pri zmene prace pak s materskou? Ja tomu zas tolik nerozumim - takze ty jsi otehotnela ve zkusebce?