Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Snažíme se o miminko druhý měsíc - bazální teplotu si zkouším měřit poprvé.Dívala jsem se na různé grafy, tak se chci zeptat, zda si myslíte, že by se u mě v řádu dnů mohla objevit ovulace? MS jsem měla naposledy 16.7. s délkou 6, cyklus byl 27 dní - takže podle „zaručených“ kalkulaček bych ovulaci měla mít 29., nebo 30.7. Teplotu si měřím až od 5.dne cyklu a je 36.8,36.7,36.8,36.7,36.6,36.6,36.7 a poslední dny 36.4 a 36.3.Mohl by to byt pokles před ovulací? Od 25.7. se snažíme jednou denně každý den ![]()
Radunka83 píše:
Snažíme se o miminko druhý měsíc - bazální teplotu si zkouším měřit poprvé.Dívala jsem se na různé grafy, tak se chci zeptat, zda si myslíte, že by se u mě v řádu dnů mohla objevit ovulace? MS jsem měla naposledy 16.7. s délkou 6, cyklus byl 27 dní - takže podle „zaručených“ kalkulaček bych ovulaci měla mít 29., nebo 30.7. Teplotu si měřím až od 5.dne cyklu a je 36.8,36.7,36.8,36.7,36.6,36.6,36.7 a poslední dny 36.4 a 36.3.Mohl by to byt pokles před ovulací? Od 25.7. se snažíme jednou denně každý den
podle bazalních teplot zjistíš ovulaci až zpětně, proto musíš měřit více cyklů abys vytipovala určitou opakovatelnost… zkus to kombinovat i s ovulačními testy…
… ale jinak ano.. mírný pokles teploty může značit přicházející ovulaci, nebo taky ne…
Ahoj..uvidíš, jak se teploty budou dál vyvýjet..za ovulaci se považuje poslední den nízkých teplot..takže pokud už ti třeba od zítřka teplota vzroste a další dny se bude držet stále nahoře, šlo o ovulaci.
V mém cyklu 28 byla klasická ovulace cca 14-15DCDC a pak jsem otěhotněla náhodně 10DC při ovulaci vyprovokované sexem, a to mi 14DC na UZ řekli, že mám nejspíš anovulační cyklus
Radunko, dejte si půl roku čas a užívejte si co to jde.
PS: BT jsem si nikdy neměřila. Protože ještě kojím, nevěděla jsem, zda ovulace je. Takže jeden měsíc jsem si dělala ovutesty LigeLight, které ukazovaly velmi slabou druhou čárku ve dni, kdy jsem byla na UZ a právě probíhala přímo učebnicová ovulace. Přitom na nich píšou, že druhá čárka musí být min stejně silná, jako kontolní. Nemusí. Tělo si stejně dělá co chce.
Vím, že měřit přes den se nemá, ale jen tak pro zajímavost jsem to zkusila a ráno 36.3 a teď 37.3, což je teda oooobr skok
a to mám volno, skoro celý den sedím na zadku,žádná převratná aktivita.....
Radunka83 píše:
Vím, že měřit přes den se nemá, ale jen tak pro zajímavost jsem to zkusila a ráno 36.3 a teď 37.3, což je teda oooobr skoka to mám volno, skoro celý den sedím na zadku,žádná převratná aktivita.....
to je úplně normální… proto se má měřit bezprostředně po probuzení, ideálně by ses neměla ani moc hýbat…
Tak dnes ráno opět 36.4…pořád čekám kdy to vzroste a doufám, že to vůbec vzroste!!!!!! ![]()