Je to opravdu tak špatný spermiogram?

925
27.7.11 19:45

Je to opravdu tak špatný spermiogram?

Ahoj holky,chtěla bych se vás zeptat,manžel byl dnes na spermiogramu a řekli mu že má sníženou pohyblivost,pohyblivých spermií 48 procent.Jinak koncentrace spermií je 28 mil/ml.Myslíte že je možné s tímto otěhotnět?Ještě mu doporučili brát vit.E.Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5165
27.7.11 20:14

Mozne to je,my meli daleko daleko horsi. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
27.7.11 20:17

Určení pohyblivosti spermií je trochu komplikovanější, obvykle se udává pomocí více hodnot, ale podle toho, co píšeš se zdá, že je pohyb jen lehce pod normou. Podle toho, co píšeš, by ve spermiogramu neměl být zásadní problém :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
27.7.11 20:22

Tady je to pěkně rozepsaný. Myslím, že je to tak nějak ještě v normě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
27.7.11 21:05

To má ještě krásné! My jsme měli mnohem mnohem horší a otěhotněla jsem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
27.7.11 21:14

my máme výsledky takovýhle -

Koncentrace: 5mil/ml
rychlý progresivní pohyb 4%
pomalý progresivní pohyb 1%
neprogresivní pohyb 0%
imobilních 95%

a jak to dopadlo, vidíš v metříku… Obě dvě děti jsou počatý přirozenou cestou (a taky trochu neplánovaně no :oops: :mrgreen: ). Po tomhle spermiogramu byl manžel ještě na druhým a ten dopadl dost podobně, prej byl ještě o něco horší, ale z toho hodnoty nemám… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
27.7.11 21:29

Holky,děkuji moc,aspoń snad neni vše ztraceno.Teď mě ještě čeká laparoskopie a pak hurá na další snažení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
27.7.11 21:34

mi máme 5mil/ml jinak ok. Prý je to tím,že manžel mněl v minulosti dost často záněty ledvin :nevim: DR doporučila na imunologii brát SELEN,ZINEK a vit E. minimálně 4 měsíce. Máme dceru po IVF a teď se nedaří. Jinak v roce 2008 mněl 15mil/ml. Strašně se mu to zhoršilo za relativně krátkou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.7.11 00:06
Blanka S píše:
mi máme 5mil/ml jinak ok. Prý je to tím,že manžel mněl v minulosti dost často záněty ledvin :nevim: DR doporučila na imunologii brát SELEN,ZINEK a vit E. minimálně 4 měsíce. Máme dceru po IVF a teď se nedaří. Jinak v roce 2008 mněl 15mil/ml. Strašně se mu to zhoršilo za relativně krátkou dobu.

to může bejt i zínětem ledvin, jo? Nám říkali, že je to tím, že manžel měl jako prcek nesestouplý varlata a řešilo se to až hodně pozdě (v nějakejch 4 - 5 letech)… Ale zánět ledvin měl jednou taky (i když zas to stálo „za to“ a málem tehdy umřel, než přišli na to, co to je… :pocitac: )… No, ono na tom nesejde, proč se to tak po to, protože s tím stejně člověk zpětně nic nevymyslí :roll:

Jinak manžel baštil selezin ACE, byl na operaci varikokély (kvůli ní na ten spermiogram šel, kdyby byl OK, asi by na tu operaci nešel), a začal nosit trenky… Každopádně tohle všechno na výsledky vliv nemělo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
28.7.11 06:53

my měli taky většinu rychlost C - nonprogresivní, koncentrace 80 mil … ta rychlost se zlepšila na B po braní vitaminu E a tablet Energyman ..... bohužel ani 2 IUI nebyly úspěšné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
28.7.11 13:01

dost často mněl koliky kolem 20 - 30let teďmu je 42. No něco má a i s málem máme krásnou holčičku,sice přes IVF, ale máme. Kamarát něměl nic a tak ho lajcky řečeno mu rozřezali kulky a našli jednu a mají taky holčičku. Chce to jen asi štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mana.no
6.2.13 17:37

mana.no

Ahoj holky bojim se ze se nam to nepovede s pritelem uz se snazime 4 roky az ted jsme se pokusili o krok dal.ze jsme zasli na genetiku na spermiogram a ten neni moc slavnej koncentrace spermii:28mil/ml
celkovy pocet spermii v ejakulatu:22,4milionu
pohyblyvost c-d
pohyblivych spermii:30%
linearni pohyb 2%
Morfologie:30%tvar spermii
Nasli mi tam bile krvinky i cervene tak musime k urologovy a pak uvidime co stim bude dal mam stoho strach ja uz byla na laparoskopii a mam vsechno v poradku…ale bojim se ze nebudu mit treba plodne vajicka ale to mi asi z jisti az mi je odeberou ze? dekuji za odpoved

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex