Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jen dotaz - jak často malujete? A malujete si sami, nebo si necháváte vymalovat?
Bydlíme v paneláku a malujeme si sami, tak jednou za 5 let. V době kdy jsme bydleli v RD, tak si pamatuji, že jsme si nechávali malovat každý rok, jednou za 3 roky se malba seškrabávala. K tomu jsme se v paneláku ještě nedopracovali, bydlíme tu 17 let.
V kuchyni, dětském pokoji a v koupelně máme omyvatelnou oděruvzdornou prodyšnou barvu, takže stačí malovat jednou za pár let, skvrny, šmouhy či dětské výtvory umyju. Ve zbytku domu každé 2-3roky, prostě podle potřeby.
Kuchyň a chodbu jednou za 2 roky. Ostatní tak za 3-4 roky, jak mám náladu. Maluju sama, baví mě to
Maluje si manžel sám, vždy najednou že jede pro barvu, já si jen mam vybrat odstín
. u Vali se nemalovalo 3 roky? ale tam jsou všude obrázky což se asi přemaluje až Vali bude chtít jiné
. Nikde nic omakaného od rukou není protože cca 150cm vysoko je dřevo, jinak by se muselo malovat častěji ![]()
Ja bydlim v soucasnem byte 3 roky a zatim sme malovali jednou. Malujem si sami, me to bavi a usetrime za malire
Klidne bych malovala kazdej druhej rok, ale uz min me bavi to skrabani stary barvy
jinak nektere casti malujem jak je nutny, loni nam vyplavili sklep takze sme museli malovat barvou proti plisnim kdyz tu bylo vhlhceji, malovali sme nedavno po rekonstrukci koupelny a ted cekam az malej pride na to, ze se da po stenach malovat fixem, to asi budu malovat kazdej tyden ![]()
„Já můžu malovat kdykoli, můžu malovat celý den, každou hodinu, kdyby bylo po mým.. a použila bych všechny pastelky ze všech penálů.“ ![]()
My za 3 roky ještě nemalovali, zatím není potřeba… a raději sami ať můžeme nadávat sami na sebe ![]()
Ja podle potřeby…doma vy bytě jsme za 5 let ještě nemalovali a naopak na chalupě kde se topí kamnama maluju skoro každej rok
V baráku bydlíme vlastně tři roky a za tu domu se po baráku malovalo jednou - při stěhování, u mě v pokoji každé léto protože sem magor co neustále mění barvu a navíc se mi to u zdi válí pes takže je taková omatlaná
ovšem teď to vypadá, že se v létě bude bílit celý barák ![]()
U nás jen v případě nějaké rekonstrukce daného pokoje. Tj. tak jednou za deset let. Vzhledem k tomu, že to všechno dělám já, tak se do toho nehrnu. Teď jsme škrábali a malovali obývák a měla jsem toho dost, nechci zas štětku několik let vidět. Ale naštěstí už máme všude v bytě nové nátěry, takže už se nemusí škrábat a není z toho tolik prachu a špíny. Neumím si představit malovat každý rok, to by mě asi zabilo.
Já maluju každý rok cca dvě místnosti, vychází to v domě na cyklus do pěti let, ale exponovaná místa se malují podle potřeby - chodba klidně za dva roky. Maluju si sama, manžel mi pomáhá jen s nábytkem. Mě to baví. Jemu strčím děti ![]()
@Doe_Jane „Chápeme, prostě miluješ malování“ ![]()
My budeme přízemí malovat letos poprvé od doby, co jsme se nastěhovali. Takže to bude asi 8 nebo 9 let. V patře jsme malovali před skoro 6 lety a zatím to neplánujeme, tam se vlastně skoro jen spí a vypadá to tam dobře, viděla bych to tak příští rok ![]()
@Doe_Jane píše:
***„Já můžu malovat kdykoli, můžu malovat celý den, každou hodinu, kdyby bylo po mým.. a použila bych všechny pastelky ze všech penálů.“***My za 3 roky ještě nemalovali, zatím není potřeba… a raději sami ať můžeme nadávat sami na sebe
Malování mě baví, obyvak, kuchyň tak jednou za rok a zbytek jednou za 2roky. Musím být doma sama, jinak mi všichni do toho kecaji, proč zrovna tahle barva a různé rozumy, posílám je na chatu, mám klid.