Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jen tak na odlehceni ![]()
Jak dlouho nosite tricko, nez ho vyperete? Berete si kazdy den ciste? A co kdyz treba jeden den mate na sobe tricko treba jen hodinu a druhy den si chcete vzit jine? Date to prvni zpatky do skrine, nebo rovnou do kose na pradlo?
jen by me to zajimalo… ![]()
To je otázka
.Měnim když je špinavé.Když ho mám 20 minut a nepropotim ho tak neměnim.Pokud ho propotim za 5 minut nebo mě dítě ušpiní tak vyměním klidně za 5 minut
.
Pokud se neušpiní za celej den využiju svuj čich a čuchám jestli nesmrdí
,ale většinou jsem líná věšet na ramínko tak radši hodim do koše na prádlo ,proto že to neni tolik práce ![]()
To jsou dneska otázky
prvně praní prádla ted o výměně prádla za chvíli bude výměna spodního pradla ![]()
Jak kdy tak 2 trička za týden
A muž ten zapomene že má čistý vytažený a druhý den bere nový a to co nenašel odloží do špiny ![]()
Tak já momentálně přikrmuju mrňouse lžičkou, takže mám denně i 3 trička ![]()
A za normálních okolností - když za den nepropotím triko, dám ho normálně zpět do skříně a když si ho zase chci vzít, lidně si ho obleču, ale už jen na ven s dětma. „Napěkno“ bych ho už nebrala, to jen nové voňavé ![]()
Tak já tedy nikdy nevracím do skříně, to mi přijde divné, ale pokud není na pohled špinavé, tak ho taky očuchám a buď hodím do koše na prádlo nebo na věšák, kde mám přesně tyhle použité věci. Plus tam skladuji i kalhoty, sukně a tak. Prostě cokoliv krom snad saka a kostýmu co si vezmu na sebe už nejde zpět do skříně.
Věci peru, když jsou špinavé, či nečuchatelné..
Pokud jsou na doma, nedávám do skříně, ale nechávám v koupelně, nebo někde na skřínce - prostě po ruce..
Ale přece kalhoty také nenosíte jeden den a normálně je po příchodu domů zpět uložíte do skříně - tak proč né triko, košili či svetr???
![]()
Tričko na doma nosím i 14 dní, jak kdy. Trička na ven nosím tak 4-5 dní, záleží, jestli jsou propocená nebo ne. Když jdu někam ve vedru a úplně ho zpotím, tak ho vyhodím hned, když ne, tak ještě nosím. Roznošené věci mám přes opěradlo židle. Někdy ale taky vracím do skříně, když ho mám třeba jen jednou na sobě, pak se ochladí a nosím něco jiného.
Nikdy nic do skříně nevracím, pokud je to našpiněné - kalhoty, bunda - věšák, třeba chlap má na kraťáky a mikinu svůj hned na hlavních dveřích, dál by to nedonesl
. Pokud to tam nenajde, bere automaticky čisté. Tričko si na chvilku neberu, ale ani tak bych nevrátila, příčí se mi to
. Člověk se potí neustále, takže kolikrát nezavání hned, ale druhý den - po rozkladu j- ano. Já mám docela „fajnový rypáček“. Ve skříni mám prostě čisté věci. ![]()
Souhlas, jsem taky tak ujetá, že do skříně nevracím ani ty kalhoty…
My doma menime, kdyz je spinave. Tim myslim nejen zamazane od neceho, ale i spocene. Nemam harmonogram, zalezi fakt kus od kusu ![]()
Asi jsem trosku ujeta, ale mam ve skrini specialni policku, do ktere odkladam jiz jednou nosene obleceni
Proste nemam rada, kdyz mi ciste pradlo voni po parfemu ![]()
Nedávno tu byla podobná diskuse, nebo možná u sousedů,,,,,, ale zásadně rozšpiněné prádlo do skříně nevracím, fuj, i když není propocené apod., možná je to úchylka,,,, dávám ho do koupelny na takového toho domácího sluhu a tam si ho pak druhej den beru. Občas se mi stane, že se sluha „prohýbá“ pod nánosem věcí, tak to pak všecko letí do pračky. Jinak já už chodím do práce, takže triko měním ob dva dny,,,, já bych tuto potřebu možná ani neměla, ale dělaj to tak v práci všichni, tak abych nebyla mezi nima za prasátko
A.
Taky do skříně (v našem případě do šatny) nevracím použité oblečení. To, co se použilo, ale není na vyprání, tak dávám „na čekačku“…což v praxi znamená, že tím mám obloženou jednu nepoužívanou místnost a neustále jen vymýšlím, jak to dělat praktičtěji ![]()
Stejně to často dopadne tak, že mikina je „na čekačce“ tak dlouho, až se dočká pračky, místo dalšího nošení ![]()
Vážně nevím, jak líp to dělat. Hlavně když je třeba proměnlivé počasí a já udělám přes den pár výpadů z domu - na nákup, ke kamarádce, večer na pivo,.....tak prostě vezmu vážně třeba 4 různé svetry/trika/kalhoty, každé na 2h…a na vyprání mi to přijde škoda a uklidit zpět se mi to příčí
Ja mam treba „problem“ propotit tricko, natoz aby smrdelo… Skoro se nepotim (krom leta, to triko menim porad). Ale normalne pres rok mam co delat, abych naplnila pracku
Jsem na pracaku, takze nikam pravidelne nechodim, max na 2 hodky nekam, a prijde mi divne po tak kratke dobe hned hazet ciste tricko do kose… Nehlede na to, ze mam kazdy den naladu na jine tricko (barvu), nemohla bych mit na sobe tricko, na ktere nemam naladu, to jsem pak protivna
Takze to pak pekne zase zpatky slozim do skrine a az mam na to urcite tricko zase naladu, tak si ho zase vezmu (na chvilku). Samozrejme, ze kdyz bych mela byt v tricku cely den treba v praci, tak ho taky menim asi denne nebo obden.
vulpes: no mas dobry s tou odkladaci mistnosti, taky by se mi hodila
ale bydlime v byte 1+1, takze to sem neni kam davat, tak to putuje zpatky do skrine…
protoze prat vlastne ciste tricko mi prijde jako zbytecne zatezovani ekosystemu
![]()
Carmen píše:
vulpes: no mas dobry s tou odkladaci mistnosti, taky by se mi hodilaale bydlime v byte 1+1, takze to sem neni kam davat, tak to putuje zpatky do skrine…
protoze prat vlastne ciste tricko mi prijde jako zbytecne zatezovani ekosystemu
![]()
Čím víc místa - tím víc bordelu!
(a málo lidí na uklízení
- já) Takže zas tak dobrý to není
to bych jinak nevymýšlela pořád, co s tím dělat…