Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte holciny,delam na grilu a bohuzel s manipulaci s kuraty a vsim pecenym jsem za chvili i pres ochranou foliovou zasteru jak prase…spis mi vadi ty oranzove fleky od kurat,jsou nalozene v oleji a koreni-pekne syte oranzovy
…pradlo jsem namocila do vanise pres noc a pak vyprala na 60stupnu v persilu plus a skvrny zustaly
mam uplne nervy,jsou to bile veci a nevim jak to z nich dostat ven
,poradite?jo a uz jsem zkousela i predtim jednou zlucove mydlo a nic…
na olej a mastné skvrny je dobrý jar (potřít jarem, chvíli nechat a vyprat). Pak mám ještě Ariel profesional, ale všechno taky nevypere.
jsem si rikala,ze vanish pres noc a sedesatka s persilem je jistota a houby ![]()
priste zkusim ten jar,ale jestli ucinkuje i na zaschle skvrny ![]()
Jo, mně jar odstranil skrvu, které jsem si všimla až při žehlení
.
hmmm a jak dlouho to na tom nechas? me ten vanish zklamal na plne care
Pokud je to bílé dej to do toho sava perex,to je jistota.Mám s ním jen samé dobré zkušenosti.Tem ariel profesional na skvrny je taky dobrý,ale myslím,že tohle nevypere.Taky by bylo dobrý sluníčko,ale kde ho v tomhle počasí vzít?
Sunnny píše:
Pokud je to bílé dej to do toho sava perex,to je jistota.Mám s ním jen samé dobré zkušenosti.Tem ariel profesional na skvrny je taky dobrý,ale myslím,že tohle nevypere.Taky by bylo dobrý sluníčko,ale kde ho v tomhle počasí vzít?
to jo,sice tady u nas na chvilku vykouklo,ale urcite nez mi dojede druha pracka se stejnym pradlem,tak zas zaleze ![]()
ale jsem bezradna,to savo perek zkusim,pridava se primo na svrny a nebo do pracky?
já nemohla flek od guláše dát dolů pak jsem našla na netu udělat směs: prášek na praní teplá voda a ocet.Nechala jsem to v tom asi hoďku a pustilo to
apel píše:
já nemohla flek od guláše dát dolů pak jsem našla na netu udělat směs: prášek na praní teplá voda a ocet.Nechala jsem to v tom asi hoďku a pustilo to
hmmmm,dekuji za tip…jsem zvedava v jakem stavu to bude kdyz to vytahnu z pracky ![]()
Taky se přikláním k Savu perex, používám ho na bílé prádlo a pouští skvěle ![]()
Já savo perex používám tak,že ho ho naředím v poměru co je napsán na lahvi,prádlo do něj namočím až sleze skvrna tak ho trochu vymáchám v čisté vodě a pak vyperu.
akorat ja mam na strane maly firemni znak,ktery je barevny,tak prave se bojim,ze sleze barva,tak me napadlo to savo naredene nastrikat jen na skvrny a pak vyprat-nevim teda
Holky poraďte. Softshellové kalhoty, dvakrát na sobě a hned se o něco otřel. Netuším o co, ale pračka nepomohlo. Co zkusit?