Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vždy, když tam jedu k zubaři
A u tchýně jsme byli vloni na velikonoce. Máme mezi sebou dobré vztahy bez hádek, ani nevím čím to je ![]()
Dohoda? Tohle se musí nějak dohodnout? Vídáme se, kdykoli se nám chce a máme čas, protože nebydlíme úplně blízko sebe. Telefonujeme si často, klidně denně
No s mojí mamkou se navštěvujeme téměř každej den
a přítelovi rodiče cca jednou za 14 dní a můj otec ccca jednou za 3 měsíce (prostě podle toho jak se nám chce ) ![]()
U nás žádná dohoda není nutná
Tchýni vídáme cca 2×-3× za týden a moje rodiče přibližně jednou týdně, bydlí totiž v jiném městě. Někdy jedeme za svými rodiči společně, někdy každý sám…V létě se vídáme ještě častěji
My se nijak pravidelně nenavštěvujeme, tchán bydlí hned vedle nás, takže tam není co řešit, vídáme se často a k našim jezdíme podle situace ale tak jednou za měsíc určitě. Sama s malou jezdím k našim hodně často, nebo oni k nám, to aspoň jednou týdně, přítel nejezdí vždy, je dost pracovně vytížený
Jezdime bud tam nebo oni k nam. Jsou to pritelevo rodice a i kdyz mam obcas problem, respektuji a vydrzim
jako on me rodice. Rodice jsou duleziti, aspon u nas to tak je.
Jednou za dva měsíce - jeden měsíc jedeme k našim, jeden k manželovým. Máme je 100km daleko, takže jezdíme na víkend a protože o sobotách jezdívám do školy a mám právě jednu v měsíci volnou, tak ji využíváme na návštěvu. Dohoda proběhla naprosto jednoduše.
S moji mamou tak 2-3× do roka, tchyne je u nas nakyblovana obtyden od pondeli do nedele alespon na 5 hodin denne (pry by bez vnoucat umrela, ale moje je zvykla, tak je tak casto videt nemusi- podle ni)
S rodičema od přítele je to jednoduché, bydlíme s nima na baráku a jsou moc rádi že mají vnouče u sebe. S mými rodiči mám moc hezký vztah a můj partner za nimi rád jezdí, takže je vídáme dost často, nebydlí moc daleko, asi 30km, takže se vidíme snad co týden nebo 14dní, občas na víkendy i na noc. ![]()
Tchýni máme přes ulici v protějším domě, takže se navštěvujeme tak často, jak to jde. Třeba obden. Ale jsou to tím pádem krátké návštěvy na čaj nebo kafe a poňuchňání malého. Tchyně je fajn, do ničeho se nám nemíchá, takže jsem v pohodě. A hlavně nikdy nevolá ona. Vždycky ji pozýváme (nebo se ohlašujeme k ní) my. Je natolik soudná, že nechce obtěžovat a my ji tím pádem vždycky rádi vidíme. ![]()
Naši bydlí 300 km od nás, takže se navštěvujeme max jednou měsíčně, a to vždycky na celý víkend. Naši dobře vychází jak s manželem, tak s tchýní, takže taky pohodička. No a mezičas trávím s našima na telefonu. Voláme si tak dvakrát do týdne.
Před narozením dítěte jsme jezdívali jeden víkend v měsíci k našim, jeden k jeho rodičům a dva byli doma nebo měli jiný program. Přibližně, samozřejmě týden sem, týden tam podle programu všech zúčastněných, nikdy jsme neměli problém se domluvit. Plus se vždycky snažíme jezdit, když má někdo z rodiny narozeniny nebo když je potřeba s něčím pomoct (u tchánovců s oráním sázením brambor, něco na baráku a tak). V prosinci se nám narodilo první dítě, to byli potom rodiče naopak navštívit nás. A od té doby jsme zatím byli u každých jednou. Nijak zvlášť neřešíme nějaké pevné dohody, spíš prostě, když nemáme na některý víkend v plánu nic jiného, tak si jeden z nás vzpomene, že už jsme u některých rodičů dlouho nebyli. K našim asi nebudeme jezdit tak často, máme to 3 a půl hodiny cesty, tak se asi budu snažit jezdit spíš na dýl, když to půjde. Manželovy rodiče máme hodinku daleko, takže tam jezdíváme častěji, ale třeba jenom na neděli na oběd bez přespání.
@elišška Jeho mámu vidím každý den. Bydlí asi 10 kroků od nás. Nevadí mi to. Hodně mi pomáhá s malou a já si aspon něco doma udělám v klidu. Jeho tátu vidím méně často. Nežijí spolu a není to zrovna dědečkový typ. Mé rodiče vídáme asi jednou měsíčně. Bydlí od nás trošku dál. Bezvadné je to v létě, kdy se scházíme celá rodina na chalupě.
No tak mi se vídáme téměř denně. A když ne tak si alespoň voláme. A upozorňuji, že nebydlíme spolu. Hezky každý zvlášť a tak 1 km od sebe. Manžel už rodiče nemá, a mé snáší velice dobře ![]()
@Peafowl Je to smutný, ale u někoho to třeba potřeba je. Ne každý vychází s rodiči nebo tchány. ![]()
Jak často navštěvuje společně s partnerem/maželem vaše a jeho rodiče? Proběhla u vás dohoda na vídání jednoduše?