Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj jen by me zajimalo jak casto uklizite?Myslim tim vsechny domaci prace napr. vytirani,luxovani,utirani prachu,myti koupelny a wc,zehleni,prani a na jak dlouho varite nebo varite denne?Ja jsem asi uchyl na uklizeni ![]()
no, vysavame jednou tydne, prach tak jednou do mesice, kdyz si vsimnu treba na tv tak utru hned, koupelnu a WC jsem myla zatim jenom 3krat a bydlime tady cca 7mesíců. jinak varim asi ob den, nekdy kazdy den..:) asi jsem takovej normal bych rekla..:)
Průběžně každý den něco
Ale vše najednou tak 2× do roka (jarní a předvánoční úklid
)
Ahoj, uklízím asi míň než by bylo potřeba
- teda ne že by byl u nás chlívek… Ale úklid ani vaření není pro mě na prvním místě
Když je to potřeba, uklízím celý den, no a když je něco důležitějšího nebo zajímavějšího, neuklízím třeba 3 dny (jen to nejnutnější).
Vařím spíš jen o víkendu, přes týden jsou děti ve škole/školce, my většinou v práci a teplé večeře nikdo nechce… - vaření mi zabere max.3 hodiny (včetně pečení).
A rozhodně nedělám generální úklidy, ale uklízím průběžně - teda žádný gruntování na povel (jako vánoční, jarní, velikonoční.....)
Ty jo,ja varim kazdy den,vytiram taky denne,obden utiram prach,nekdy jednou za 3 dny a koupelnu a zachod meju kazdej den
Já uklízím co druhý den, vytřu podlahu, vysaji koberce, sedačku, umyju koupelnu, wc. Peru 2 pračky denně, je nás moc a moc špiníme, žehlím každý den, to co uschne.
Větší úklid, kde čistím i obklady v koupelně a utírám prach , skříně, parapety, lustry,… dělám 1× týdně. Taky dle manžela uklízím příliš často, i když to prý není třeba, ale pořádek mám ráda a hlavně při uklízení relaxuju, je to věc, která mě baví…
Vařím většinou každý den, výjimečně se mi podaří navařit na dva dny.
Wow.. Tak jsem právě zjistila, že jsem asi taky úchyl.
Luxuju tak obden, jak kdy, máme koberec jen v dětském pokojíčku. Ale jinak zametám i několikrát denně díky dětem. Prach utírám 2× týdně, když se na to vykašlu, tak jednou týdně. Peru jak je potřeba, ale většinou obden. Koupelnu a wc meju skoro pořád, dle potřeby, ale snažím se, aby bylo nablejskáno pořád:). Nejméně jednou týdně, pak už vidím ten humus prach nalepený na vaně a mýdlo na umyvadle a to bych
. Vařím tak na dva dny. Žehlím zas jak je potřeba, nejčastěji jednou týdně, ale momentálně jsme nežehlila 3 týdny a pak jsem měla co dělat, to se úplně stydím:D. Ale děti nemocný atd, ono se to taky nepodělalo.. Tak jsem snad odpověděla na vše:)
Lakynka píše:
Luxuju tak obden, jak kdy, máme koberec jen v dětském pokojíčku. Ale jinak zametám i několikrát denně díky dětem. Prach utírám 2× týdně, když se na to vykašlu, tak jednou týdně. Peru jak je potřeba, ale většinou obden. Koupelnu a wc meju skoro pořád, dle potřeby, ale snažím se, aby bylo nablejskáno pořád:). Nejméně jednou týdně, pak už vidím ten humus prach nalepený na vaně a mýdlo na umyvadle a to bych. Vařím tak na dva dny. Žehlím zas jak je potřeba, nejčastěji jednou týdně, ale momentálně jsme nežehlila 3 týdny a pak jsem měla co dělat, to se úplně stydím:D. Ale děti nemocný atd, ono se to taky nepodělalo.. Tak jsem snad odpověděla na vše:)
mam to hodne podobny jako ty,zdar uchyle
kacerval: dřív jsem taky vařila každý den, jenže to strašně leze do peněz. Energie i suroviny ![]()
ty jo, no ja nevim jak to delame kdyz tak malo uklizim ale mame doma cisto, u vas se musite v podlaze i videt, kacerval tvuj elan bych chtela mit.. ![]()
dasavr píše:
Já uklízím co druhý den, vytřu podlahu, vysaji koberce, sedačku, umyju koupelnu, wc. Peru 2 pračky denně, je nás moc a moc špiníme, žehlím každý den, to co uschne.
Větší úklid, kde čistím i obklady v koupelně a utírám prach , skříně, parapety, lustry,… dělám 1× týdně. Taky dle manžela uklízím příliš často, i když to prý není třeba, ale pořádek mám ráda a hlavně při uklízení relaxuju, je to věc, která mě baví…
Vařím většinou každý den, výjimečně se mi podaří navařit na dva dny.
Taky me uklizeni bavi,vzdycky se pri tom odreaguju,akorad to zehleni to primo nenavidim
Já mám pocit, že pořád a že to stejně není vidět. Ne vážně, kuchyň vytírám 1× v týdnu (mám tam dlažbu a na ní tkané koberce, ty tak 2× do týdne třepnu z okna-bydlím v přízemí). Koupelku+wc vytírám a gruntuji 1× týdně, 1× týdně vysáváme a prach utírám dle potřeby. Peru dle potřeby a žehlím hned po uschnutí-nemám kde prádlo skladovat a jsem i ráda, má exšvagrová dávala prádlo do skříně a mívala hromadu i 1,5m vysokou-to není pomluva, to je fakt. Jo a vařím vždy na dva dny a jídlo ohřívám obden, takže nejíme stejné jídlo dva dny po sobě (to co jsem uvařila v pondělí jíme ještě ve středu, v úterý, co uvařím jíme ve čtvrtek.
freeonit píše:
ty jo, no ja nevim jak to delame kdyz tak malo uklizim ale mame doma cisto, u vas se musite v podlaze i videt, kacerval tvuj elan bych chtela mit..
to nejsi sama,kazdy mi to rika,jinak ja za to vdecim mame,tak snad nonstop uklizela
kacerval píše:Lakynka píše:mam to hodne podobny jako ty,zdar uchyle
Luxuju tak obden, jak kdy, máme koberec jen v dětském pokojíčku. Ale jinak zametám i několikrát denně díky dětem. Prach utírám 2× týdně, když se na to vykašlu, tak jednou týdně. Peru jak je potřeba, ale většinou obden. Koupelnu a wc meju skoro pořád, dle potřeby, ale snažím se, aby bylo nablejskáno pořád:). Nejméně jednou týdně, pak už vidím ten humus prach nalepený na vaně a mýdlo na umyvadle a to bych. Vařím tak na dva dny. Žehlím zas jak je potřeba, nejčastěji jednou týdně, ale momentálně jsme nežehlila 3 týdny a pak jsem měla co dělat, to se úplně stydím:D. Ale děti nemocný atd, ono se to taky nepodělalo.. Tak jsem snad odpověděla na vše:)
Já myslela, že je to normální
a ještě si říkám, že uklízím málo! Já jsem ale perfekcionistka, Panna no:D no a o vytírání nemusím mluvit, že.. s dětma.
Ahoj, tak já to samé co ty. Každý den vše, máme 3 pokojový byt a 15m holčičku. a já ještě studuji. Ale že by mě to bavilo, to ne
Ale mám výhodu, velmi často vaří manžel. A moooc dobře. Pouze v případě, že má chuť na klasiku českou či italskou, tak se ujmu kuchyně já a to rovnou uvařím na 3 dny
Na koupelnu a toaletu jsem pes. Mísu Brefuji každý den. Pračka nám jde také každý den, takže večer pravidelně žehlím, nebo přes oběd, kdy malá spinká. Je to fičák, ale jak si člověk udělá systém, jde to rychle i s capartem za zády
![]()