Jak často uklízíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1055
16.10.17 10:56
@Michelle_M píše:
@azaleila Tak já dělám víceméně to samé, co ty a připadá mi, že bych mohla dělat víc, mnohem víc :D Akorát to WC a koupelnu nemyju denně, spíš tak jednou za týden, ale to ostatní, to mi připadá jako běžná likvidace provozního bordelu, co fakt dělám denně. O víkendu jsme měnili vchodové dveře a ještě to není úplně hotové, prach se roztahal do celýho baráku, včera jsem se pokusila uklidit aspoň poházené věci, ale půlka bordelu už je zase zpátky a já tady teď uprostřed toho všeho nešťastně sedím, a nevím, od čeho začít a jestli to má vůbec smysl, když se ještě bude bouchat kolem těch dveří, jsem z toho na nervy. Já mám ten problém, že úplně stejnou měrou nenávidím jak uklízení, tak nepořádek :zed: :mrgreen:

Klid. ;) Odházej si útulné místečko, kde si sedneš i s kafíčkem a rozmysli si v klídku, kde začít. Já to v těch extrémních situacích řeším tak, že pustím spotřebiče, co pracují za mě - pračka, sušička, myčka a pak " redukuju" množství prachu na nejvytíženější trase v domě, aby se nic zbytečně neroznášelo. Drhnutí zrcadel a poprašek v policích nemá cenu řešit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.17 11:02

Vysavam jednou za 3 dny, vytiram 2 krát do týdne, nezehlin jen to nejnutnější. Peru ob den a vařím ob den nebo dva jak kdy se mi chce a jaké mám aktivity s malou a pod 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5682
16.10.17 11:10

Tak já zametu dvakrát denně. Ob den vyluxuju a vytřu. Prach setřu většinou každý den. Koupelna dvakrát do týdne, povlečení měním jednou za týden. Peru podle potřeby a skoro nic nežehlím :mrgreen: Vařím většinou na dva dny. Do toho ještě starost o zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
16.10.17 11:35

Vysávám každý den, vytírám 2× týdně. Peru podle potřeby, ale většinou každý den alespoň jedna pračka. Někdy se nezastaví do večera :) Koupelnu 2× týdně, záchod obden. Povlečení měním každý týden, v létě i 2×. Žehlím i to povlečení, které je „nežehlivé“ - vypadá to přece jen lépe :) Většinu dospěláckého oblečení nežehlím (máme sušičku, tak je celkem rovné), dětem žehlím vše i ze sušičky. Vařím každý den, max. obden. Okna cca 4× do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4470
16.10.17 11:51
@Bublinka2015 píše:
Vysávám každý den, vytírám 2× týdně. Peru podle potřeby, ale většinou každý den alespoň jedna pračka. Někdy se nezastaví do večera :) Koupelnu 2× týdně, záchod obden. Povlečení měním každý týden, v létě i 2×. Žehlím i to povlečení, které je „nežehlivé“ - vypadá to přece jen lépe :) Většinu dospěláckého oblečení nežehlím (máme sušičku, tak je celkem rovné), dětem žehlím vše i ze sušičky. Vařím každý den, max. obden. Okna cca 4× do roka.

No, člověče… Ani nevím, zda tě poplácat po rameni, nebo politovat. Nic ve zlém, každý to máme jinak, ale tohle je fakt otročení. Chodíš do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35895
16.10.17 11:58
@cverunka píše:
No, člověče… Ani nevím, zda tě poplácat po rameni, nebo politovat. Nic ve zlém, každý to máme jinak, ale tohle je fakt otročení. Chodíš do práce?

Chtěla jsem napsat to samé. :lol: hlavně teda s tím žehlením, u nás se žehlí jen malzelova trika a košile

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
16.10.17 12:09

Hm, poradek mam sice fakt rada, citim se lip v uklizenem dome, ale realita obcas pokulhava. Mam dva vetsi syny (hodne casu stravim varenim), plus jedno mimino, pracuju, mame velky dum (230m2), zahradu…nejak ten poradek nejsem schopna doladit. Jsem hakliva na koupelny a okna, ty se delaji tak jednou tydne (mame 2.5), okna umyvam snad kazdy dva mesice, ale prach rozhodne max jednou tydne teda spis min, ale je fakt, ze se nam neprasi. Zehlim jen miminkovsky veci. Uz to resim pani na uklid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116297
16.10.17 12:09

Tak jsem právě zjistila, že jsem pěkný prase. Povlečení teda rozhodně neměním jednou týdně. Záchod a koupelnu myju pořádně jednou týdně, samozřejmě v průběhu týdne podle potřeby. Zametám a luxuje obden, ale jen proto, že máme kocoura. Vytírám jednou týdně, v kuchyni častěji podle potřeby a dle mojí šikovnosti, jsou dny, kdy musím vytřít i dvakrát denně, protože mi při vaření všechno padá z ruky. :mrgreen:
Máme sušičku, takže nežehlím. Maximálně košile, blůzy a kapesníky, aby byly v pěkným komínku.
Okna myju max. 2× za rok.
Jdu se stydět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
16.10.17 12:16
@aiwwa píše:
Tak jsem právě zjistila, že jsem pěkný prase. Povlečení teda rozhodně neměním jednou týdně. Záchod a koupelnu myju pořádně jednou týdně, samozřejmě v průběhu týdne podle potřeby. Zametám a luxuje obden, ale jen proto, že máme kocoura. Vytírám jednou týdně, v kuchyni častěji podle potřeby a dle mojí šikovnosti, jsou dny, kdy musím vytřít i dvakrát denně, protože mi při vaření všechno padá z ruky. :mrgreen:
Máme sušičku, takže nežehlím. Maximálně košile, blůzy a kapesníky, aby byly v pěkným komínku.
Okna myju max. 2× za rok.
Jdu se stydět.

Nestyď se. U nás je to podobně. V kuchyni možná i hůř. Manžel je názoru, aby se v ní vytřelo večer, když už si přeju, aby vydržela „nelepivá“ alespoň pár hodin po úklidu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
16.10.17 12:16

@cverunka @pikola ne jsem na rodičovské :) Ale ono to není tak hrozné, jak to vypadá napsané :lol: Hodně věcí za mě taky dělají přístroje a uklízím, když děti přes den spí, takže to jde rychle. Navíc to mám rozdělené na víc dnů, takže nikdy nedělám vše zároveň. To by mě odvezli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
16.10.17 12:20

@Bublinka2015
Spící děti. Naposledy, když měl syn rok, pak už spánek přes den neprovozoval. Ve 4,5 letech mu stačí jen 8h na celých 24. A já mám smůlu - buď spát taky, nebo se zbláznit. Tak občas není úplně uklizeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116297
16.10.17 12:22

Jedna moje kamarádka uklízí až když se přilepí k podlaze a nejde se odlepit (její slova). Ale celkem bych tomu věřila, navíc chodí doma v botách, to je další extrém, to by mě dost vadilo. Jinak já jsem úchyl na boty, musí být umyté, takže aspoň něco. Jo a nádobí po umytí hned utírám a uklízím, nesnesu aby se na něm udělali mapy, máme tvrdou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
16.10.17 12:26

@Vlaďka 83 to spaní je obrovská výhoda. Kdyby nespali, tak budu ráda, že stihnu naskládat myčku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
16.10.17 12:38

@aiwwa Kde bydlíte? Tvrdou, ale opravdu TVRDOU vodu jsem našla až po přestěhování do německá - pokud nechám v konvici přes noc vodu, tak ráno můžu obsahem bílit stěnu :lol:. Na mapy po vápníku je nejlepší kyselina citronová rozpuštěnál v horké vodě ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116297
16.10.17 12:49
@Vlaďka 83 píše:
@aiwwa Kde bydlíte? Tvrdou, ale opravdu TVRDOU vodu jsem našla až po přestěhování do německá - pokud nechám v konvici přes noc vodu, tak ráno můžu obsahem bílit stěnu :lol:. Na mapy po vápníku je nejlepší kyselina citronová rozpuštěnál v horké vodě ;).

kousek od Prahy. Rychlovarnou konvici musím mýt minimálně 2× týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová