Jak často voláte rodičům?

Anonymní
6.9.12 17:11

jak často voláte rodičům?

Tak by mě holky zajímalo, jak často voláte vy svým rodičům? Já jsem zatím ještě mladá, u rodičů normálně bydlím, jen přes týden jsem na bytě v jiném městě, kde studuju druhým rokem VŠ, ale zajímalo by mě to, protože se do budoucnosti bojím toho co dělá i moje mamka :D. Ona pokaždé když přijde z práce tak okamžitě bere do ruky telefon a volá svojí mamce že už přišla a chvíli se s ní baví. A tohle dělá každý každičký den. Moji prarodiče jsou skvělý, zbožňuju je, stejně tak mám ráda i rodiče a to že mamka tam každý den volá že už dorazila domů mi nevadí a nechci teď vyznít sobecky, ale jednou jsem se o tom bavila s mou mamkou a ta mi řekla že s tím taky počítá že jí budu volat každý den až dorazím domů, že to je přece normální a že kdybych jí nevolala tak bude zklamaná. Jenže mě to prostě přijde moc, ona tam jezdí každý víkend (většinou v sobotu i v neděli, někdy jen jeden den) na pár hodin, to je v pohodě, ale vážně svojí mámě v budoucnosti nechci volat každý den že už jsem doma, že mé děti jsou taky doma nebo venku, že manžel je ještě v práci atd atd… Už takhle když jsem byla první rok na vejšce mi mamka volala opravdu každý večer co jsem tam byla jak se mám, co jsem celý den dělala, co jsem jedla a tak dále. Pak jsem jí nějak vysvětlila že mi to není příjemné a to trochu omezila a zavolala tak jednou, max. dvakrát týdně, ale vím že jí to dělalo velký problém a byla z toho smutná. Zachvíli mi začíná další rok školy a je mi jasné že jak si teď přes prázdniny navykla že mě viděla celé 4 měsíce každý den, takže od října ty telefonáty začnou zase nanovo. Nechci ani nějakou radu, s tím se musím vypořádat sama, jen mě zajímá jak to máte vy a co je pro vás normální? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
6.9.12 17:13

Nepřijde mi to normální, přijde mi to docela hezký :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
6.9.12 17:15

Tak s mojí mamkou si volám denně, někdy i víckrát, ale máme krásný vztah. Voláme si když si uděláme kavčo a jdem na cigárko když mi mladší usne. Někdy se stane že si nezavoláme, ale to vyjímečně. S tcyní si voláme jednou týdně ze zvyku a jinak kdykoli chci. Volám první, ona mě nechce rušit. Ale není tvoje povinost s mamkou denně vykecávat, na to musí být nálada. Až budeš mít děti tak to třeba oceníš, že si máš s kým popovídat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
6.9.12 17:16

Ano, prijde mi to hezke.. ja sve mamce jednou denne nevolam, volam ji nekolikrat denne. :-) :lol: :lol: Proste jsme zvykle byt spolu v kontaktu a fakt si mame porad co rict. A vidime se urcite jednou tydne spis vickrat, chce videt vnucku, casto za nimi jezdime na vikend. :nevim: Tak snad jsem normalni. :) :lol: :roll:

• Citovat
  • Upravit
24379
6.9.12 17:17

Jo a se sesrou mojí to tak nemá. Nemají takový vztah :nevim: .Ale s babičkou mamka mluví taky jednou za den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
6.9.12 17:17
@Anielkha píše:
Ano, prijde mi to hezke.. ja sve mamce jednou denne nevolam, volam ji nekolikrat denne. :-) :lol: :lol: Proste jsme zvykle byt spolu v kontaktu a fakt si mame porad co rict. A vidime se urcite jednou tydne spis vickrat, chce videt vnucku, casto za nimi jezdime na vikend. :nevim: Tak snad jsem normalni. :) :lol: :roll:

hehe máme to stejně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
6.9.12 17:18

Taky si voláme denně a denně se vidíme většinou :roll: :mrgreen:.
Když dopoledne po rozvozu dětí do školy a školky nezavolám, tak se očekává, že zavolám a probereme co je potřeba.

• Citovat
  • Upravit
31281

Přiznám se, že rodině (a koneckonců i většině ostatních lidí) volám, jen když něco potřebuju nebo se potřebujeme na něčem domluvit (návštěva, hlídání, víkendová akce…)
Naši mi volají cca jednou týdně, jak se daří mě i malýmu, co je nového atd a to si myslim, že je tak akorát…
třeba tchýně, když se malej narodil tak volala i dvakrát denně, jestli je vše v pořádku (né z buzerace, ale prostě je starostlivá) a mě to strašlivě lezlo na nervy, párkrát sem jí řekla, že třeba nemám čas nebo tak, se s ní denně 15 minut vykecávat o ničem, tak se urazila…nicméně postupem času to srovnala na dva až tři telefonáty týdně, což je úspěch, tak už to nehrotím, vždy jí řeknu co malej zrovna dělá, ona je spokojená, já mám klid :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882

A s mamkou si taky volám i několikrát denně :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614

Ahoj. Já jsem taky poměrně mladá - je mi 24. S mamkou si nevoláme skoro vůbec, většinou jen, pokud jedna z nás něco potřebujeme. Navštěvujeme se 1× týdně o víkendu. Přijde mi to tak normální, vztahy máme dobré. Já mám svoji rodinu, manžela a ona zase svoji a taky chodí do práce ;) Když jsem byla těhotná, tak mi volala častěji, nicméně né každý den..
Ale nemyslím si, že by bylo nenormální volat si každý den, pokud to oběma vyhovuje, proč ne ;) Uvidíš, třeba až budeš starší a budeš mít svou rodinu, tak budeš taky volat ;) Nikdy neříkej nikdy… SAma z vlastní zkušenosti vím, že to, co jsem nikdy děat nechtěla, tak přesně to teď dělám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013

Je to hezké, když tě to neobtěžuje a děláš to ráda, pokud tvá maminka denně volá své mamince a mají si co říct a nevadí jí to je to v pořádku a je to hezké. Pokud tobě to vadí a obtěžuje tě to, tak se s mamce řekni určitě to pochopí. ;) Já si s mamkou volám tak 1 týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566

Ahoj já si taky s mamkou volám téměř denně. A přijde mi to úplně normální.
Ale musím říct, že mamka je od nás 100km a sama, takže pro mne je to nejen pokec, ale i kontrola, že je mamka v pořádku.
Vidíme se na víkend za 2-3 týdny.
Mimoch. když jsem byla se synem na 5týdnů v lázních, tak tohle volání-kontrolu úplně automaticky převzal můj manžel a ani jsem mu to nemusela říkat. 8o :lol:
Jo a tohle volání jsme si zavedly nějak samy, nikdo z rodiny to před námi nedělal-nepotřeboval to. :mavam:

Příspěvek upraven 06.09.12 v 17:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
6.9.12 17:19

Mno tak abych volala nekomu kazdy den nebo on mi tak by me to taky obtezovalo…a ani se ti nedivim ze jsi ji to rekla..clovek ma kolikrat tolik veci na praci a ne telefonovat kazdy den preci…mamce obcas zavolam treba 1× za tyden nebo tak i pisnu sms, tatkovi taky obcas zavolam ale taky tak nejak…a jinak k nim spis casteji chodim anebo je potkam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987

Co bych za to dala, mít takový vztah s mamkou jako má tvá maminka s babičkou. Můj přítel si každý den volá se svým otcem a mě se to líbí. Ani mi to nepřijde divný. Možná jsem divná :lol:…Já vůbec své mamce skoro nevolám, volá ona mě a to tak jednou někdy dvakrát týdně, někdy i 14 dní nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
@wildcherry píše:
hehe máme to stejně :mrgreen:
:pankac: :pankac:

Jo a to jsem ani nerekla, ze denne volam svoji babicce. :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek