Babička nechce dát dětem jíst ze svého

5633
3.9.12 17:03

Babička nechce dát dětem jíst ze svého

Moje tchýně, 67letá čiperka, má teď dva dny hlídat dceru, která nastoupila do první třídy, vždy přes oběd, protože mají zkrácené vyučování. Babiččina lakota ale dosáhla vrcholu, protože musím dceři donést oběd v kastrůlku - prý by její jídlo nejedla, protože neumí vařit… (pěkná blbost).
Tchýni jsem sice vděčná, že pohlídá a skoro pravidelně vyzvedává děcka 4 a 6 let ze školy a ze školky, ale je problém, že jim nechce dát najíst ze svých zásob. Nejsem nějak vyčůraná, že bych na to spoléhala, ale mrzí mě to, protože jsem z jiné rodiny, kde nám babička podstrojovala a moje mamka je to samé a já budu to samé v bledě modrém. Taky se mi stalo, že manžel byl s dětma u tchýně na zahradě, já jsem za nimi dojela a první co mi tchýně řekla bylo, ať dojedu dceři pro rohlík do Kauflandu, že má hlad (a to byla po měsíční hospitalizaci propuštěná domů z nemocnice). Naprosto standardně už teď děcka vypravuju k babičce se svačinou. I po školce tam mají nachystané svoje jogurty a přesnídávky, což si myslím, že je docela v pořádku, ale obávám se, že kdyby měli větší hlad, tak nedostanou nic, dokud jim něco nepřinesu. Tchýně je totiž neskutečně lakomý člověk, to jste nazažili :zed:
Strašně mě to mrzí, že tchýně jim ani ten kus žvance nepodá, zato když je u mně na obědě, tak si vždycky přidává (nás nikdy nezve).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
3.9.12 17:06

Tak to je mazec 8o Přijde mi to od ní pěkně hnusný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
3.9.12 17:09

Je to smutné ale stejně s tím nic nenaděláš, už jiná nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
3.9.12 17:09

Je to divné, ale babička je zřejmě většinu života taková.
S tím nic nenaděláš.
Je fajn, když to víš a můžeš s tím počítat, ale to je asi jediné pozitivní.
Radu nemám, ale můžu Tě politovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
3.9.12 17:10

@Veveří Ahoj, je to divné chování. Sice nemá babička za povinnost dávat dětem ze svých zásob, ono navařit dvěma velkým dětem není sranda, ale aby ti vysloveně říkala, že nedostanou ani v nouzi od ní rohlík, tak to se mi zdá silné kafe.
Když nás hlídaly babičky(z obou stran) delší dobu, tak tam naši vezli zásoby masa, pečiva, jogurtů a zeleniny a ovoce, ale babičky to nevyžadovaly. Spíš to bylo z pocitu, že krmit týden dvě děti školního věku celý týden z 1důchodu, není nic levného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.9.12 17:11

@Veveří byla bych šťatsná za vyzvedávání a hlídání a tohle nechala plavat.
Nevím, jak to má s důchodem, ono když si člověk rozpočítá prachy přesně na jídlo, tak potom i malé dítě tenhle rozpočet může nabourat :nevim:
Ale celkově, za vyzvedávání a hlídání jí asi neplatíš, tak buď ráda aspoň za tohle, jsou takoví, který hlídací babičky nemají a musí to zvládat bez nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
3.9.12 17:12

Ahoj,
přijde mi to jako mazec, ALE pokud ty souhlasíš a neprotestuješ, tak proč by to dále nepraktikovala???

Zkus přijít na to, jak jí ukázat, že tohle chování se ti nelíbí. Já osobně bych k takové babičce děti nedávala, buď se o ně postará se vším všudy nebo má smůlu. Ale je to dost krajní řešení, pokud už se to takhle roky praktikuje. Nebo ji přestat zvát, případně dělat „chudá“ jídla.

Doufám, že se to vyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
3.9.12 17:12

Chápu, že některé dětské jídlo se prodraží (pokud má hluboko do kapsy), ale tohle je fakt krkounství nejhrubšího zrna. Ale bohužel s tím neuděláš nic, holt musíš balit svačiny :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
3.9.12 17:13

No, já za sebe můžu říct, že bych byla ráda alespoň za hlídací babičku, svačiny bych už nějak vyřešila. Bohužel tchýně není ani to :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
3.9.12 17:14
@Gladys píše:
@Veveří byla bych šťatsná za vyzvedávání a hlídání a tohle nechala plavat.
Nevím, jak to má s důchodem, ono když si člověk rozpočítá prachy přesně na jídlo, tak potom i malé dítě tenhle rozpočet může nabourat :nevim:
Ale celkově, za vyzvedávání a hlídání jí asi neplatíš, tak buď ráda aspoň za tohle, jsou takoví, který hlídací babičky nemají a musí to zvládat bez nich

asi tak nějako, i když já jsem člověk, který se rozdá no prostě takový blbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
3.9.12 17:14

Se ti nedivím.. Je pravda, že člověk může být rád, ale když i samo dítě chce jet k babičce a ty ho tam dáš a teď víš, že půl dne nedostane najíst je teda mazec.. :nevim:
Aso bych to už neřešila, prostě se smiř, že je taková a prostě ty svačiny dávej sebou, ono ty děti to časem uvidí a možná sami něco babičce řeknou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.9.12 17:15

Tyjo 8o, to je teda husta babca. Ja mam jednu ultrapodstrojovaci babicku a ta druha byla teda taky vzdycky skrt tak nejak celkove, ale najist jsme dostali vzdy. To si fakt neumim predstavit.

ale bojim se ze nenadelas nic, leda bych jeste zkusila nejaky system prispevku na obedy, aby si se s tim nemusela varit zvlast, kdyz babicka stejne vari, nebo tak nejak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.9.12 17:16
To je dobré, buď se postará se vším všudy nebo jí ty děti milostivě nedám :D Ona Veveří to hlídání asi potřebuje, těžko to může postavit takto, prostě to Veveří vezmi tak, jako by ti ji hlídal někdo cizí, taky bys musela dávat dětem jídlo a ještě platit hlídání. Je to sice velmi podivné, ale hlavně, že hlídá ne? Některá by daůa rohlík, ale zase nepohlídá a to bys byla v prčicích, takže jsi na tom vlastně líp. Ber to pozitivně.
@Aklama píše:
Ahoj,
přijde mi to jako mazec, ALE pokud ty souhlasíš a neprotestuješ, tak proč by to dále nepraktikovala???

Zkus přijít na to, jak jí ukázat, že tohle chování se ti nelíbí. Já osobně bych k takové babičce děti nedávala, buď se o ně postará se vším všudy nebo má smůlu. Ale je to dost krajní řešení, pokud už se to takhle roky praktikuje. Nebo ji přestat zvát, případně dělat „chudá“ jídla.

Doufám, že se to vyřeší.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
3.9.12 17:16

Ty jo, tak to slyším (čtu) asi poprvý.. To mi už přijde asi trochu extrém…

Každopádně co já vím, tak tetka sestřenicím taky brávala k babičce vlastní jogurt… Byly (jsou) hrozně vybíravý, i když pak už kvůli nic kupovala i pribináky, jihočeský jog. atd., ale tak to mi přijde vcleku normální, vzít dítěti (hlavně když je to prcek, nemůžu přece čekat, že bude mít vždycky rezervu jogurtů, přesnídávek či piškotů) sváču, ale muset si nosit i vlastní blbej rohlík nebo nedat mu oběd (pokud jí a může jíst všechno)? To je hamižnost jak blázen… Nadruhou stranu, zakladatelko, mohlo to dopadnout i hůř - pohlídat pohlídá, tak co :) N+kdo nemá to ani to ;) Každopádně nad některýma věcma mi rozum zůstává stát :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
3.9.12 17:17

Vím, že většina lidí nemám extra velké důchody, ale poslat „pro rohlík do Kauflandu“ 8o tak to už je fakt přeháňka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová